Freelancen: een nieuwe uitdaging

Freelancen: flatlay foto van visitekaartjes, een pen en een notitieboek

Misschien wist je het al, misschien ook niet; ik studeer Journalistiek. Het is nog maar mijn eerste jaar maar ik weet nu al dat ik er verder mee wil. Daarom zou ik later graag een baan willen hebben in dit vak. Helaas werd ons al snel verteld dat het krijgen van een vaste baan lastig zal zijn. Dat zette me aan het denken om te gaan freelancen.

Freelancen

Gelukkig kwam ik er na wat gesprekken met journalisten achter dat de baanonzekerheid wel mee zou vallen, als je maar gemotiveerd bent. Je kan in dit vak namelijk niet wachten tot een baan je aan komt waaien. Je moet actief op zoek naar opdrachten en ervaring. Dat zette me aan het denken om te beginnen met freelancen. Ik wist ik het nog niet zeker. Ben ik niet te jong om daar mee bezig te zijn? Toen bedacht ik me als snel dat je nooit te jong bent. Daarnaast kunt je op je eigen moment en eigen tempo freelancen.

Je kan het al raden; ik ben begonnen met freelancen. Speciaal daarvoor heb ik een website gemaakt. Al snel had ik een aantal opdrachten binnen geharkt. Dit waren immers wel opdrachten waar ik zelf achteraan ben gegaan. Als freelance journalist moet je ook opdrachten krijgen. Daar ben ik ook mee bezig gegaan.

Visitekaartjes

freelancen: foto van voorkant Elles haar visitekaartje

Na de website ging ik dus bezig met mijn visitekaartjes. Deze kan ik aan mensen geven zodra mijn werk ter sprake komt. Het is de bedoeling dat ik daarmee wat meer bekendheid krijg. De visitekaartjes heb ik laten drukken bij Studentendrukwerk. Bij deze webshop kan je producten bedrukken tegen een studentenprijsje mét kwaliteit! Bijna alles kun je hier bedrukken van proefschriften tot mokken en van spandoeken tot tegeltjes. Bedenk het en je kan het daar bestellen. Het design van je product kun je maken op de website van Studentendrukwerk. Ook daarin heb je heel veel mogelijkheden waardoor je precies kan maken wat jij in gedachten hebt!

freelancen: foto van achterkant Elles haar visitekaartje

Hierboven kun je foto’s zien van mijn visitekaartje. Ik ben best trots op het eindresultaat. Het enige wat mist is een Kvk-nummer omdat ik die gewoonweg nog niet heb. Ik ben heel erg aan het twijfelen of ik me moet inschrijven. Ik heb er niet veel verstand van. Heb jij er wel verstand van? Laat me dan eventjes weten of inschrijving bij de Kamer van Koophandel handig is als beginnende freelancer.

Natuurlijk wil ik afsluiten met een stukje schaamteloze zelfpromotie. Ben jij op zoek naar iemand die de teksten op jouw website verbeterd, die artikelen voor je schrijft, die je helpt met video/audiobewerking of die journalistieke producties levert? Hit me up! Ik ben de leukste persoon die je ooit in dienst zult hebben ;-)!

Wil je weten wat ik van mijn opleiding Journalistiek vind? Klik dan hier!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

Dit artikel is gesponsord. Ik geef mijn eerlijke mening.

10 Reacties

 1. 30 januari 2020 / 15:17

  Goed dat je niet bij de pakken blijft zitten en je al voorbereidingen doet om na je studies makkelijker werk te vinden 🙂

 2. 29 januari 2020 / 21:15

  Mooi kaartje is het geworden! Heel veel succes met freelancen!

 3. 27 januari 2020 / 13:34

  Wat goed dat je nu al bent gaan freelance, want ervaring kan je nooit genoeg op doen. Succes met je opdrachten en je visitekaartjes zijn prachtig. Als je wilt weten of inschrijven ven de KvK iets voor jou is, kun je altijd informatie bij ze opvragen hier over. Nu met de nieuwe KOR (Kleine Ondernemings Regeling) van de belasting is er weer veel veranderd en kan het best zijn dat je dit niet hoeft te doen. Ik vind het allemaal ook verwarrend, dus vandaar mijn advies om het gewoon even bij hen te vragen

 4. 27 januari 2020 / 10:39

  Heel veel succes als freelancer. Toen ik zelf journalistiek studeerde was er halverwege mijn opleiding geen baankans meer (crisistijd) maar zoals ik het nu zie is dat wel redelijk rechtgetrokken. Veel journalisten zijn freelancer en veel afgestudeerden gaan de kant van journalistiek/communicatie op. Je bent breder inzetbaar dan 1 kant. Super goed dat je nu al freelancer bent geworden en daar al druk mee bezig bent. Heb je zeker wat aan!

 5. 27 januari 2020 / 08:55

  Veel succes! Ik heb mijn bedrijf pas ingeschreven bij de KvK toen ik meerdere opdrachtgevers had. Dus als je dat ook hebt, kan het prima hoor. Staat sowieso professioneel, dus ook in die zin kan het nuttig zijn.

 6. 27 januari 2020 / 08:55

  Super cool dat je deze stap gezet hebt! Kun je trots op zijn. Heel veel succes gewenst, met die mooie visitekaartjes maak je vast een goede indruk 🙂

 7. Jouvence
  25 januari 2020 / 13:53

  Je visitekaartjes zijn erg mooi geworden, ik vind ze er goed uit zien!

 8. 25 januari 2020 / 11:23

  Leuk dat je er voor gaat. Gewoon blijven doen. Uiteindelijk komen die opdrachten wel. Heeft tijd nodig.

 9. 25 januari 2020 / 11:03

  Veel succes als freelancer!! gaat vast helemaal goed komen

 10. 24 januari 2020 / 08:49

  Zo leuk! Veel succes als freelancer, ik hoop dat je mooie klussen binnen weet te halen.
  Ik werk zelf -naast school- als freelance illustrator en animator, en doe het oprecht met zoveel liefde. Ik vind het ook zo fijn dat je veel vrijheid hebt als je als zelfstandige werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.