Sint-Maarten herinneringen

Sint-Maarten herinneringen

voor

Vandaag is het de elfde dag van de elfde maand, 11-11, en dat betekent dat het vandaag Sint-Maarten is. Vroeger deed ik elk jaar mee aan het maken van een lampion, rond de deuren lopen, zingen en snoepjes vragen. Geweldig vond ik dat. Ik doe al een aantal jaren niet mee aan Sint-Maarten en heb er nooit echt over nagedacht hoe leuk het eigenlijk was. Totdat ik vandaag allemaal schattige kleine kindjes de deur rond zag lopen met een mooi versierd lampje. De leuke herinneringen kwamen weer bij me op!

download

Het maken van een lampion was altijd feest. Je ging bijna elke dag bezig met het versieren en knutselen. Knutselen was altijd mijn favoriete ‘vak’, tot hoeverre je het een vak kan noemen tenminste. Jammer genoeg waaide het altijd zo hard bij Sint-Maarten dus al die mooie levenswerkjes waren helemaal voor niks gemaakt.

De mandarijnen, iedereen heeft hier trauma’s aan. Je verwachtte altijd een grote zak vol met snoepjes, maar er waren altijd weer een aantal mensen die mandarijnen gaven. Niemand vond dat leuk, ze belandde alleen maar in de fruitschaal. Nee, wij wilden snoep, lekker ongezond, we wilden geen mandarijnen.

Het zingen deed ik altijd op mijn laagste volume. Tenminste… bij de eerste deuren die we langs waren geweest. Bij elke deur durfde ik steeds meer en harder te zingen, terwijl de kinderen die bij de eerste deur in volle teugen zongen steeds minder zin hadden in het zingen. En je raadt het al… op een gegeven moment was ik degene die het hardst zong.

Je had ook altijd 2 typen kinderen bij Sint-Maarten. De kinderen die van deur naar deur renden en altijd zeurden dat ze nog maar bij 2 deuren op de bel hadden gedrukt, en je had de kinderen die altijd bij hun ouders bleven en de energie staken in het uitdelen van de snoepjes.

En over uitdelen van de snoepjes gesproken, dit was het spannendste moment. Hoeveel snoepjes had je verzameld? Zaten er dit jaar weer mandarijnen in? Hadden wij de meeste snoepjes van alle straten? (Wat toch nooit gebeurde)

En dan het einde van Sint-Maarten. Dit sloten we altijd af met een lekkere warme beker chocolademelk en een koekje. Heerlijk!

Wat is jouw leukste herinnering van Sint-Maarten?

Xoxo,

Elles

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 12 november 2015 / 08:09

    Ik hou wel van een flinke koektrommel vol met snoep en een mooie lampion. 😉

  2. 12 november 2015 / 07:42

    Ik vond het maken van de lampion ook altijd super leuk 🙂 🙂
    Maar de beste herinnering is toch wel dat ik aan het einde van de avond een flinke koektrommel vol met snoep had verzameld waar ik nog (in theorie) een week van kon genieten (maar meestal al na 3 dagen op was haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.