Wat is je huidtype?

Wat is je huidtype?

voorpaginaWeten welk huidtype je hebt is erg handig als het gaat om je gezichtsverzorging. Het is erg belangrijk dat je geen uitdrogend product gebruikt voor een droge huid, maar alleen voor een vette huid. En het is ook niet verstandig om een vette crème te smeren op je onzuivere/vette huid. Wil je weten welk huidtype jij hebt en welke producten je daar het best voor kunt gebruiken? Lees dan verder!

normale

Normale tot droge huid

De fijnste huidtype die je kan hebben, ik denk dat we hier unaniem over uit zijn. Bij deze huidtype heb je geen verstopte poriën, dat houdt in dat je geen last hebt van onzuiverheden. Ook heb je een goede doorbloeding, waardoor je huid elastisch is. Het enige nadeel is dat je snel de neiging hebt tot irritaties.

Wat kun je het best gebruiken?

Voor een normale tot droge huid heb je niet teveel crèmes en andere verzorgingsproducten nodig. Sterker nog, je moet met deze huidtype niet teveel product op je huid smeren, dit kan je poriën verstoppen. Hierdoor krijg je onzuiverheden. Het is handig om je huid goed schoon te blijven houden, voor het slapen make-up removen en nog even schoonmaken met een lotion. Je kan eventueel nog een verzorgende nachtcrème gebruiken. Maar hier moet je het echt bij  laten. Teveel producten kan deze huidtype ook irriteren, het wordt rood en gaat prikkelen.

DSC02868

Droge tot zeer droge huid

Droge tot zeer droge huiden zijn zoals de naam als zegt; droog. de T-zone voelt bij deze huidtype erg droog aan en bij je wangen kun je last hebben van scheurtjes, schilfers of rode vlekken. Deze huidtype kan soms erg irriteren doordat de droogte je huid trekkerig laat aanvoelen.

Wat kun je het best gebruiken?

Het belangrijkste is dat je geen producten gebruikt die je huid doen uitdrogen, dit kan je zien aan de ingrediënten. Alcohol bijvoorbeeld, alcohol kan je huid erg gemakkelijk uit laten drogen. Het is daarom helemaal niet handig om een product met alcohol op een droge huid te gebruiken, dit droogt je huid dubbel zoveel uit. Vette producten is de beste keus voor deze huidtype. Hiermee voed je de huid waardoor het minder droog wordt.

vet

Onzuivere/vette huid

En dan zijn we nu aangekomen bij mijn huidtype; de onzuivere/vette huid. Bij deze huidtype heb je op je T-zone last van verstopte poriën. Door de verstopte poriën krijg je last van onzuiverheden en een vette huid. Op je T-zone en wangen heb je ook last van glimmende zones. Vooral pubers hebben hier last van, maar er zijn natuurlijk ook volwassenen die deze huidtype hebben.

Wat kan je het best gebruiken?

Omdat ik deze huidtype heb, heb ik de gouden tip voor jullie: droge producten. Droge producten is de enige oplossing voor een vette huidtype. Het droogt je onzuiverheden uit en het gaat de vette zones tegen.

DSC02866

Gemengde huid

de gemengde huid is een samenstelling van een vette huid en een normale tot droge huid. In de T-zone heb je last van een vette huid met de neiging tot onzuiverheden zoals mee-eters en puisten. Op de rest van je gezicht, en dan vooral op je wangen, is je huid heel fijn, soepel en heeft weinig verstopte poriën.

Wat kan je het best gebruiken?

Omdat deze huid gemengd is, is het best moeilijk om de juiste producten te gebruiken die je huid in evenwicht houden. Het is niet handig om veel vette producten te gebruiken, dit maakt je huid nog vetter. Maar het is ook niet handig om op je huid producten te smeren die je huid uitdrogen. Het beste wat je kan doen is om wel een droog product te gebruiken, maar dan alleen op de T-zone, waar je huid vet is. Daarnaast kun je ook wel een dag- en nachtcrème gebruiken, maar dit moet je niet te veel op je T-zone aanbrengen, je moet vooral richten op de gebieden waar je een zuiver huid hebt.

Welk huidtype heb jij?

Xoxo,

Elles

Bron: Louis widmer 

 

 

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 11 november 2015 / 17:05

    Dit is een leuk artikel voor iedereen. Ik heb een droge tot zeer droge huid. Bedankt voor de tips. 

  2. 11 november 2015 / 14:02

    Wat goed dat je er een artikel over schrijft! Ik heb een normale tot droge huid. Ik ben wel blij met mijn huid, want ik heb niet veel producten nodig!

  3. 11 november 2015 / 09:49

    Heel interessant artikel. Ik heb zelf echt een redelijk vette huid, heel vervelend af en toe maar toch beter dan een droge huid lijkt me. Krijg je in ieder geval minder snel rimpeltjes haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.