Sinterklaas herinneringen

Sinterklaas herinneringen

sint2

Hi y’all! Vandaag is het de viering van Sinterklaas. Vroeger was dit mijn favoriete feest van het hele jaar. Tegenwoordig wordt dat steeds minder omdat we het bijna niet meer vieren. Natuurlijk blijven de herinneringen wel bestaan. Ik vond het maken van het Sint-Maarten herinneringen artikel zo leuk dat ik nu ook een Sinterklaas herinneringen artikel heb. Enjoy!

sinterklaas-rond

Maanden van tevoren je schoen willen zetten

Ik kon nooit wachten totdat ik mijn schoen kon zetten. Het liefst al begin november. Altijd had ik kinderen in mijn klas die dan wel hun schoen mochten zetten, maar ik niet. Mijn schoen voor de kachel zetten deed ik al voordat Sinterklaas het land in was, zonder succes. Ik kreeg nooit wat in mijn schoen.

Sinterklaas in het land

Sinterklaas komt in het land, jippie! Ik kon daar nooit op wachten. Natuurlijk een tekening maken om extra pepernoten te scoren en je fashionable pietenpakje aan.

Niet kunnen slapen als je je schoen hebt gezet

Je kunt wel met zekerheid zeggen dat ik in de ‘Sinterklaasperiode’ de meeste slapeloosheid had, haha. Ik kon nooit slapen als ik mijn schoen had gezet. Het liefst stond ik al om 5 uur in de ochtend op om mijn cadeautje uit te kunnen pakken. Datzelfde geldt ook voor pakjesavond, de tijd leek maar niet vooruit te gaan.

Full_colour_stickers_Sinterklaas_340_340_q_Mijter

Het Sinterklaasjournaal

Wie is hier nou niet mee opgegroeid? Ik zat altijd stipt op tijd voor de televisie om het te kunnen zien. Ik mocht geen 1 aflevering missen. Stiekem kijk ik het nu af en toe een keertje, even de herinneringen ophalen. 🙂

Wachten, wachten en wachten

Wachten dus. Wat vond ik dat altijd moeilijk. Met pakjesavond kregen we natuurlijk niet meteen de pakjes, we moesten wachten totdat de jutten zak achtergelaten werd voor de deur. Om de minuut keek ik bij de deur, totdat ik het een keer vergat. Natuurlijk werden de cadeautjes toen achtergelaten.

De cadeautjes met naam

Wij hadden altijd cadeautjes met onze naam erop. We haalden nooit alle cadeautjes in 1 keer uit de jutten zak, eerst uitpakken en dan een nieuw cadeautje. Natuurlijk konden we niet wachten. Elke keer als ik dan een cadeautje pakte en mijn naam stond er niet op, baalde ik, haha. Maar bij het horen van mijn naam, maakte ik weer een klein sprongetje van geluk.

Fijne Sinterklaasviering!

Wat zijn jouw herinneringen aan Sinterklaas?

Xoxo

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 6 december 2015 / 10:51

  Met het Sinterklaasjournaal ben ik niet opgegroeid, zo oud ben ik dus 😉 mijn kinderen kijken het wel elk jaar.

 2. 6 december 2015 / 08:33

  Leuk en heel herkenbaar om dit te lezen! Ik kon ook nooit slapen als ik mijn schoen gezet had.

 3. 5 december 2015 / 19:02

  Ik vond het zo leuk als mijn schoentje in de ochtend gevuld was 😉 mooie tijden hehe

 4. 5 december 2015 / 09:11

  Heel leuk om te lezen, ook bij mij komen er weer vele herinneringen naar boven. Dit jaar heb ik Sinterklaas niet één keer gezien. Best gek eigenlijk hoe de tijd verandert naarmate je ouder wordt!
  XOXO esmee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.