Mijn slaaptrekjes

Mijn slaaptrekjes

voorpaginaSlapen, het duurt bij mij nog best wel lang totdat ik dat kan. Ik heb best wel veel trekjes bij het slapengaan. Ik kan het pas als ik mijn rituelen heb volbracht, haha. Oké het is ook weer niet zo erg, maar ik kan niet slapen voordat ik ‘perfect’ onder de dekens lig. Kijk maar mee!

Mijn dekens en kussens moeten recht liggen

Ja, dat dus, haha. Ik kan er niet tegen als 1 kant van mijn dekens hoger ligt dan de andere kant. Dit geldt ook voor mijn kussen, het moet recht liggen. Iedereen heeft toch wel eens zijn ‘Pietjeprecies-trekjes’, laat ik het zo maar zeggen.

Ik kan niet slapen zonder oordopjes

Ik kan niet zonder mijn oordopjes. Als ik ze een nacht niet in heb, of ze vallen uit mijn oren, dan slaap ik meteen slechter. Ik vind het gewoon zo fijn dat je niet van elk klein geluidje wakker kan worden. Ook hoor je alle geluidjes een beetje op de achtergrond, erg fijn.

Sokken aan

Dit vinden de meeste mensen raar, ik vind dat niet. Ik vind het gewoon heel fijn om geen koude voeten te hebben bij het slapen.

voorpagina

Als een propje liggen

Hiermee vraag ik me heel vaak af; ben ik de enige? Ik slaap altijd met mijn hele lichaam zo dicht mogelijk bij elkaar. Als ik languit ga liggen heb ik het altijd zo koud. Ik vind het altijd heerlijk om als een ‘propje’ te liggen, haha!

Goed ingestopt

Ja, nog zo’n raar trekje van mij. Ik slaap met mijn bed tegen de muur, kan dus altijd mijn dekens tegen de muur vastzetten. Ik weet eigenlijk niet waarom ik dat zo graag wil, misschien omdat ik dan ’s ochtends geen koude lucht kan voelen, ofzoiets. Soms ga ik ’s avonds ook nog even mijn bed uit om nog even zeker te weten dat mijn dekens wel goed ingestopt zijn, haha!

Helemaal donker

Vroeger kon ik niet slapen zonder een nachtlampje. Nu kan ik niet slapen met een nachtlampje. Ik kan het best slapen in het donker. Ik word soms ook eerder wakker als het licht word. Als het donker blijft kan ik langer slapen.

Hebben jullie ook slaaptrekjes?

Xoxo

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 23 januari 2017 / 13:18

  Bob, I completely agree with you. The Senate must be taken at 51 by the GOP. Not the solution necessarily, but certainly a filibuster insurance policy in the event Obama is re-elected.

 2. 12 september 2016 / 04:05

  Ce n’est pas un nécessite propre au voyage à vélo, seulement un marché qui bouge sans cesse et ne nous laisse pas le choix !

 3. 25 november 2015 / 09:38

  Haha ik lig ook graag als een propje hoor! Lekker knus vind ik dat 🙂 Erg leuk artikel!

 4. 24 november 2015 / 15:19

  Heel leuk en origineel artikel! 🙂 Slapen met oordopjes lijkt me juist vervelend! Het voelt niet fijn in mijn oren. En ik vind het ook prettig als het helemaal donker is!

 5. 24 november 2015 / 06:59

  Wat een leuke gewoonte van jouw slaaproutine en ook nog best veel. In het donker slapen is de beste manier voor je nachtrust. Dat doe je nu goed.

 6. 24 november 2015 / 06:42

  Haha, ik herken helemaal niks van deze punten! Mijn enige tikje is dat ik per se met mijn knuffel moet slapen, oeps… 🙂

 7. Brenda
  23 november 2015 / 19:07

  Ik moet altijd ASMR luisteren, anders kan ik niet slapen.

 8. 23 november 2015 / 19:04

  Leuk om te lezen! Ik heb zelf altijd een extra deken in bed behalve mijn dekbed, omdat ik het snel koud heb. Verder doe ik heel soms even sokken aan totdat ik het warm krijg, want ik vind het niet fijn om ze dan de hele nacht aan te houden.

 9. 23 november 2015 / 19:02

  Ik heb vaak ook nog sokken aan in bed. 🙂

 10. 23 november 2015 / 17:44

  Leuk om te lezen! Ik heb altijd cosy socks aan als ik ga slapen net zoals jij zegt omdat vaak koude voeten heb. Zelfs in de zomer heb ik bijna altijd sokken aan als ik slaap!
  Liefs Nathalie

 11. 23 november 2015 / 17:29

  Goed ingestopt vind ik ook altijd wel erg fijn. Ook moet mijn dekbed goed in de hoes zitten anders kan ik echt niet slapen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.