Efficiënt werken | Tips and tricks

Efficiënt werken | Tips and tricks

Efficiënt werken. Het beste uit je tijd halen. Hoe doe je dat eigenlijk? Welke manier werkt het beste om zo snel mogelijk, op een goede wijze je werk af te krijgen. Dit keer deel ik een aantal tips and tricks die wellicht kunnen helpen!

1. Leg je mobiel aan de kant

Jezelf niet laten afleiden is key. Ookal besluit je om niet achter je mobiel te zitten, het is toch misleidend om te kijken als het schermpje oplicht. Van ‘even kijken’ stap je over op ‘even reageren’ en dat leidt weer tot een gesprek voeren op whatsapp. Leg dat ding weg! Ergens waar je hem niet kan zien, op zijn kop zodat je het schermpje ook niet ziet oplichten. Je komt zo niet in de misleiding om op je mobiel te zitten en zo kun je door blijven werken zonder afgeleid te zijn.

2. Zorg voor een rustige werkomgeving

Als aanvulling op de vorige tip: zorg ervoor dat je nergens door afgeleid wordt. Een rustige werkomgeving is daar voor nodig. Ik spreek uit ervaring dat dat snoeppapiertje ineens heel interessant is wanneer ik moet leren. Haal dat uit je zicht! Dat voorkomt momenten dat je minuten loopt te staren naar iets nutteloos. Ook zorgt een rustige werkomgeving voor meer rust in je hoofd wat ervoor zorgt dat je gemakkelijke en sneller door je werk gaat.

Processed with VSCO with b5 preset

3. Maak een planning

Maak aan het begin van de dag een planning. Door dit te doen weet je wat je moet doen en hoeveel tijd je ervoor hebt. Een simpele stap, maar het zorgt er zó erg voor dat je efficiënter kan werken!

4. Begin met hetgeen waar je de meeste tijd aan kwijt ben

In het begin ben je nog fris en gaat alles veel sneller dan wanneer je al een tijdje bezig bent. Begin daarom met het moeilijkste en/of hetgeen waar je het langst mee bezig bent. Anders moet je dit aan het einde doen en dit zorgt ervoor dat alles veel moeilijker gaat en dus veel tijd kost. Ik begin bijvoorbeeld eerst met het leerwerk en daarna pas met bloggen. Als ik het andersom doe dan kan ik op een gegeven moment slecht leren.

5. Take a break!

Je kan wel snel werken met weinig pauzes, maar daar schiet je weinig mee op. Ookal klinkt het misleidend. Na een kwartier à twintig minuten intensief gewerkt te hebben heeft je brein echt wat rust nodig. Anders gaat het stroomopwaarts. Het werken gaat vermoeizaamder en daardoor ook trager.

 

Wat zijn jouw tips om efficiënt te werken?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 23 mei 2017 / 18:45

  Een planning maken helpt mij ook altijd. En mijn mobiel aan de kant leggen MOET ik echt doen, anders komt er van werk niets in huis. Vreselijk eigenlijk, éh?!

 2. 22 mei 2017 / 22:02

  Handige tips!

 3. 22 mei 2017 / 18:37

  *constant

 4. 22 mei 2017 / 18:35

  Wat een goede tips! Ik zit ook contstant op mijn telefoon of iPad..voortaan maar even lekker in de andere kamer leggen 😉

 5. 22 mei 2017 / 08:34

  Goede tips! Ik ben veel te gauw afgeleid; door Netflix, door het internet, door m’n gsm – hoewel die met het scherm naar beneden ligt, … Beginnen met het moeilijkste is inderdaad een goede. Dat doe ik ook als ik van thuis uit werk. En vroeg genoeg beginnen, anders komt er niets van.

 6. 22 mei 2017 / 08:06

  Ik leg voortaan al wel mijn telefoon aan de kant en ik maak een planning, maar mijn omgeving is een rommel en ja daar raak je soms wel door afgeleid. Handige tips!

 7. 22 mei 2017 / 07:54

  Super handige tips! Ik ben altijd snel afgeleid dus dan is een opgeruimd bureau erg handig, haha.

 8. 22 mei 2017 / 06:07

  Ah wat fijn, dit had ik echt nodig! Zelf werk ik altijd op een heel rommelig bureau met mijn telefoon, dat lijdt mij echt heel erg af. Dit weekend heb ik ook een planning gemaakt en opeens kon ik heel veel doen. Hele handige tips, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.