Alles over mijn eerste tattoo

Alles over mijn eerste tattoo

Voor je gehele leven een plaatje op je lichaam zetten is niet niks. Al langer dan een jaar wilde ik een tattoo met een bijzondere betekenis. Toen ik dat idee had, was ik 18 en durfde ik het nog niet aan om een keuze te maken voor mijn hele leven. Om die reden heb ik destijds de regel met mezelf gesteld dat ik een jaar moest rondlopen met het idee, voordat ik ‘m zou laten zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen donderdag was die dag dan eindelijk aangebroken dat ik een plaatje vereeuwigde op mijn lichaam.

Tattoo

De tattoo die ik gezet heb is eentje waar je wat langer naar moet kijken voordat je ziet wat het is. Uiteraard ziet iedereen meteen dat het een bloem is, maar niet welke. Het is een lotusbloem. Ik ben altijd al fan geweest van fineline tattoos en de one-line-hand techniek. Dat is een techniek waarbij het lijkt alsof de tattoo in één lijn is gezet. Ik wilde graag een tattoo die subtiel was en niet té aanwezig. Al die eisen gecombineerd vormden uiteindelijk dit ontwerp. Bij Lost Ink in Heerde heb ik ‘m uiteindelijk gezet!

Betekenis

Wanneer je een tattoo hebt, kun je ervan uitgaan dat iedereen gaat vragen of het een betekenis heeft. Voor mijn eerste tattoo, wilde ik per se een betekenis hebben. Daarom heb ik gekozen voor de grootste les en ervaring uit mijn leven tot nu toe.

Als je me langer volgt, dan weet je misschien dat ik een paar jaar geleden echt niet lekker in mijn vel zat. Wat ik niet eerder verteld heb, is dat ik mijn gehele middelbare schoolperiode niet gelukkig ben geweest. Uiteraard waren er goede periodes maar als ik erop terugkijk heb ik nooit echt 100% lekker in mijn vel gezeten. Pesten, slechte vrienden, toxic relaties, onzekerheid, mentale issues; ik heb het hele ‘puberteitpakket’ wel gehad.

Vooral het allerlaatste jaar van de middelbare school was erg zwaar voor mij. Er gebeurde op dat moment zoveel in mijn leven waardoor ik gewoon brak. Ik was ook helemaal klaar met mijn middelbare schooltijd en door alles wat ik door de jaren heen had meegemaakt was ik kapot. Toch moest ik doorzetten omdat ik zo graag mijn examen wilde halen en ergens anders een nieuw leven wilde beginnen. Voor mij was dat jaar echt strijden om het einde van de tunnel te zien.

Hoewel ik niet met plezier terugkijk op die periode, heb ik er wel ontzettend veel van geleerd waar ik dankbaar voor ben. Ik ben daardoor de persoon geworden waar ik vandaag de dag trots op kan zijn. Sinds dat ik op het hbo ben gestart, en eigenlijk een nieuw leven ben begonnen, ben ik veranderd van een ingetogen meisje naar enthousiast en optimistisch. Ook sta ik nu zo stevig in mijn schoenen dat bijna niemand me meer om kan krijgen. Hoewel ik vroeger iedereen over mij heen liet lopen, neem ik nu echt geen blad meer voor mijn mond. Dit zijn allemaal eigenschappen die Elles nu Elles maken en daar ben ik trots op. Zonder die periode was ik nooit zo ver gekomen.

Ik zie je al denken: “Wat heeft dat nou met een lotusbloem te maken?”. De lotusbloem groeit in moerassige gebieden. Voordat het aan de wateroppervlakte komt, moet de bloem door de modder heen. Vervolgens kan het uitbloeien tot een prachtige bloem. Ondanks dat de lotus in een moerasgebied groeit, blijft er nooit modder aan de blaadjes hangen.

Dit is metafoor. Ik ben een lotus. Ondanks dat ik door de modder ben gegaan, ben ik uitgegroeid tot een mooie bloem. Die periode heeft me gemaakt wie ik nu ben, het hoort voor altijd bij mij. Vandaar dat ik het heb vereeuwigd in een tattoo.

Pijn

Een ander vraag die ik veel krijg is: “Deed het pijn?”. Nee, het deed geen pijn. Uiteraard voelde ik dat het gezet werd maar ik heb ergere dingen meegemaakt. Dit is ook niet een tattoo waarbij veel naalden gebruikt worden. Deze tattoo is gemaakt van een heel dun lijntje die over het algemeen minder diep in de huid gezet wordt. Daarnaast is het ook op een plek gezet waar best veel vet zit.

Heb ik spijt van de tattoo?

Ik heb absoluut geen spijt van mijn tattoo. Hoewel er een mooie betekenis achter zit, vind ik de tattoo op zichzelf ook al prachtig. Elke keer als ik naar mijn arm kijk, ben ik zo blij. Het geeft me heel veel kracht en hoop voor de toekomst. Het voelt alsof ik een periode vredig heb afgesloten en eindelijk door kan naar een nieuw hoofdstuk. Daarnaast motiveert het me ook wanneer ik me weer down voel! Het doet me beseffen dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 22 december 2020 / 13:07

  Dat is nou een nadeel van zo ;n kikkerlandje Mensen kijken om zich heen en denken dat dit standaard is.. De gemiddelde vrouw in NL draagt alleen een likje mascara , maar persoonlijk vind ik dit ontzettend saai. Ik ben zelf ook een van de weinigen (ook op kantoor) die met zwaar opgemaakte ogen komt opdagen. Waarom niet? Het is een vorm zelfexpressie, laat mensen het lekker doen. Ik heb er overigens geen nare opmerkingen over gekregen, maar ik weet natuurlijk niet wat er achter mijn rug om gezegd wordt. Dat is het nadeel van online, mensen roepen te snel iets terwijl ze het echt niet zouden zeggen als ze je zouden tegenkomen. ?? Ik vind het trouwens wel heel stoer als je met zwarte lipstick naar buiten gaat. Ogen gaat bij mij nog wel, maar met een hele donkere kleur lippen durf ik voorlopig alleen te filmen., Maar echt alle respect voor jou, omdat je zoveel lef hebt!

 2. 21 december 2020 / 11:56

  Wauw wat zit er een prachtig en ontroerend verhaal achter, heel mooi dit wist ik niet (over de lotusbloem).
  Zelf vind ik het prachtig om tattoo’s bij een ander te zien, maar ik begin er maar niet aan anders blijf ik maar doorgaan ben ik bang.
  Ook ben ik nogal wispelturig dus de ene keer vind ik dit leuk en de andere keer weer dat. Dus dan blijf je maar veranderen qua tattoo’s of ik ben bang dat ik ze zat raak en weg wil hebben. Wat mooi en goed om te horen dat dit je zo heeft gevormd, ik ben zelf ook enorm lang gepest op de basisschool en middelbareschool. Maar gelukkig is dit ook allemaal goed gekomen en dit heeft mij ook zeker gevormd.

 3. 18 december 2020 / 14:38

  Oh wauw ! Die is echt heel gaaf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.