Mijn ervaringen met benzoylperoxide en metrosa

Mijn ervaringen met benzoylperoxide en metrosa

Al zo’n vier jaar kamp ik met acne. Hoewel het in klas 1 en 2 nog aardig onschuldig was, is het de afgelopen jaren alleen nog maar erger geworden. Mijn gezicht ken ik niet anders dan helemaal bedekt met jeugdpuistjes, blackheads en roodheden. Ik was er wel klaar mee en besloot daarom om te beginnen met benzoylperoxide en metosa. Vandaag deel ik dan eindelijk mijn ervaringen met deze gels na het zeven weken gebruikt te hebben.

Benzoylperoxide en Metrosa

Benzoylperoxide is een veelgebruikte gel voor het bestrijden van acne. Het product doodt de acne-bacterie en daarnaast zorgt het er ook voor dat je huid niet makkelijk meer verstopt raakt. Dit komt doordat je bovenste huidlaag, je hoornlaag, wordt losgeweekt. Ook remt het je talgproduct. Het is een van de betrouwbaarste middeltjes tegen puistjes. Metrosa heeft een anti-ontstekende werking. Het is dus gewoon een antibioticum. Mij werd aangeraden om beide gels een keer daags te gebruiken. Metrosa in de ochtend, Benzoylperoxide in de avond.

Mijn ervaringen

Na zo’n twee weken begon ik resultaat te zien. Mijn huid werd, voor mijn doen, rustig. Onzuiverheden had ik nog steeds maar dan niet zo heftig als dat ik gewend was. Wel merkte ik dat mijn huid droog werd, maar dan ook écht droog. Binnen een aantal weken is mijn huid van super vet naar super droog gegaan. En ik kan je zeggen dat dat niet zo prettig voelt. Ik heb echt dagen jeuk gehad in mijn nek en gezicht doordat het zo uitgedroogd was. Jullie lieve volgers hadden mij daar al op voorbereid maar zo heftig had ik niet verwacht. Een vette crème is dus echt een een must. De metrosa zag je op mijn huid zitten. Vaak werd er gedacht dat ik schilfers had maar dat was dus de crème, zag er niet zo fris uit. Je gezicht wassen voordat je de deur uit ging, was dus wel verstandig. Wat ook verstandig is, is om met een oud kussensloop en dekbedovertrek te slapen. Het is aggresief spul en dat kan nare vlekken achterlaten op je beddengoed en kleding.

Resultaten

IMG_3598 IMG_3600

IMG_3592 IMG_3585

Dit was mijn huid zeven weken geleden. Zoals je kan zien, erg onrustig. Ik moet erbij zeggen dat dit ook wel een van mijn heftigere periodes was. Vooral naast mijn mond had ik allerlei uitbarstingen en op mijn voorhoofd. Nu ik erop terugkijk zijn het inderdaad véél onzuiverheden, maar voor mij was dit normaal.

IMG_4446 IMG_4443

IMG_4449 IMG_4448

En dit is mijn huid nu, zeven weken later. Je kan wel met zekerheid zeggen dat mijn huid rustiger is geworden door de producten. Het is nog niet helemaal weg maar dat had ik ook niet verwacht. Wat vooral opvalt is dat mijn huid niet meer van die grote uitbarstingen heeft. Puistjes zijn er nog wel maar vaak zijn ze niet heel groot.

IMG_3680

Ik denk dat deze twee gels prima te gebruiken zijn voor een korte periode maar niet voor heel lang. Na een aantal weken raakte mijn huid ontzettend erg geïrriteerd en dan zijn mijn pukkels niet eens allemaal weg. Het is net of ik al weken lang in een ‘rustige periode voor mijn huid’ zit. Toch waren deze producten niet genoeg voor mij, ik ben nu echt toe aan een egale huid. Daarom ben ik nu begonnen met een antibioticakuur in de hoop dat ik er daarna écht vanaf ben. Ook hierover zal ik dan een artikel schrijven.

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Shenna
  1 februari 2020 / 21:15

  Hij,
  Ik gebruik sinds een paar dagen benzoylperoxide. Ik heb echter het idee dat mijn puistjes erger lijken te worden. Is dit een bekend probleem?
  Groetjes shenna

 2. 21 maart 2018 / 18:56

  Eindelijk een review waarin je daadwerkelijk kan zien hoe het er na een paar weken uitziet. Wat enorm jammer dat de producten tegenvallen! Ik heb zelf wel last van een uitbarsting zo nu en dan, maar dat hangt erg af van hormonen en stress. Ik ben benieuwd of antibiotica helpt.

 3. 19 maart 2018 / 09:04

  Hi!

  Wat een goed artikel. Ik was heel benieuwd wat de producten met je huid zouden doen. Zelf gebruik ik ook benzoylperoxide, al ongeveer 1,5 jaar als eens soort standaard dagcreme. Ik had in het begin ook heel veel last van een droge huid en dat het vervelde. Maar dit werd vanzelf minder. Als ik het nu niet gebruik heb ik een enorm vette huid. En met deze koude dagen gebruik ik het altijd in combinatie met een dodezee dagcreme van Holland & Barrets. En nee, ik heb er afgelopen jaar geen egale huid door gekregen, wel heb ik echt de indruk dat het helpt, ook om op nieuwe puistjes te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.