Ik maakte zelf een fotoboek!

Ik maakte zelf een fotoboek!

In een artikel van een aantal weekjes geleden bekende ik al dat mijn kamer vol staat met herinneringen. Kan er geen genoeg van krijgen, vind het zo leuk om ernaar te kijken. Er was nog één leuke herinnering die ik nog niet in mijn kamer had en dat was van de vakantie in Normandië. Daar is verandering in gekomen want… ik heb een fotoboek gemaakt! Speciaal van de afgelopen vakantie!

DSC07925

Van Fotofabriek.nl mocht ik een fotoboek ontwerpen. Het bedrijf biedt een gratis softwarepakket om je boek mee vorm te geven en te bewerken. Niet alleen een fotoboek kun je hiermee maken maar ook een fotoalbum, verjaardagskalender, canvas of wenskaart. Uiteindelijk wordt je design afgedrukt in een drukkerij en naar je toe gestuurd. Dit duurt ongeveer twee tot zeven dagen.

fotofabriek-software-4

Ik besloot al meteen om een fotoboek te maken van de vakantie. Downloadde gelijk de software en ging aan de slag. Het was wel eerst kijken hoe je het moest gebruiken maar als je het eenmaal onder de knie hebt gaat het gemakkelijk. Ik koos voor een thema met pastelkleurtjes en grijs. De foto’s deelde ik in op datum. Wanneer je klaar bent, upload je je fotoboek het naar de website en stop je het in je winkelmandje. Daarna krijg je de keuze om er een kleine versie bij te ontvangen en om een andere omslag eromheen te doen. Ook mag je kiezen welk papier je wilt, welke kleur schutbladen je wilt, of je de barcode verwijdert, of je boek gecontroleerd wordt en ingepakt en of je er een bewaardoos bij wilt. De keuze is reuze dus! Zelf koos ik voor geen van deze keuzes aangezien dat extra kosten heeft.

DSC07933

Nadat je hebt kunnen kiezen uit al die extra opties, kun je het fotoboek bestellen. Bij je bestelling krijg je een Track & Trace code, wat ik altijd super chill vind, en een filmpje. Oh mijn god, er wordt dus gefilmd hoe je cover wordt gemaakt. Super tof! Ik vind dat echt een leuk idee van Fotofabriek.nl!

DSC07934

En het eindresultaat mag er wezen! Na een maand gewerkt te hebben aan mijn fotoboek heb ik het eindelijk in handen mogen nemen. Ik ben super happy. Het is precies zoals ik het gewild heb. De software geeft goede instructies waardoor het eigenlijk niet mis kan gaan. Wil je nog meer foto’s van mijn vakantie bewonderen? Dan kan je dit artikel lezen, hier staan meer foto’s!

Heb jij ooit zelf een fotoboek gemaakt?

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 2 april 2017 / 13:37

  Heel mooi gedaan zeg! Ik vind het persoonlijk iets leuker om zelf handmatig foto’s in een boek te plakken en er dan veel bij te schrijven en te plakken. Dan kan ik met mijn creativiteit nog eens iets doen haha.

 2. 1 april 2017 / 23:02

  Super leuk!! ik wil trouwens ook nog een X naar Normandië, lijkt me zo mooi daar !
  Liefs, Florentine <3

 3. 1 april 2017 / 21:07

  Wat ziet ie er leuk uit!

 4. 1 april 2017 / 13:12

  Ziet er echt super leuk uit! Zo’n fotoboek is altijd leuk om prachtige herinneringen terug te halen 😉

 5. 1 april 2017 / 06:27

  Tegenwoordig bewaren wij foto’s allemaal in de pc. Dan is zo’n zelf ontwerp fotoboek zoals deze echt speciaal vind ik.

 6. 31 maart 2017 / 13:12

  Wat leuk om te zien, ik ben echt gek op foto’s! ik kijk heel veel mijn foto albums terug

 7. 31 maart 2017 / 11:38

  Wat een leuk boek heb je er van gemaakt! Ik maak elk jaar een fotoboek voor ons en ik vind dat zo leuk om te doen.

 8. 31 maart 2017 / 09:11

  Ik heb wel eens gewoon echt allemaal foto’s laten afdrukken en die zelf handmatig in een boek geplakt. Ook erg leuk vind ik dat! 🙂

 9. 31 maart 2017 / 08:57

  Ziet er goed uit! Wij hebben een dun boekje van onze reis naar Firenze laten maken en mijn vriend is momenteel bezig aan een dik boek van ons USA-avontuur, al verloopt het erg moeizaam. Het zijn gewoon zo ontzettend veel foto’s!

 10. 31 maart 2017 / 06:45

  Leuk boek en wat handig dat het bedrijf zelf een programma heeft waarmee je je boek naar wens kan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.