Hoe review ik producten?

Hoe review ik producten?

Anderhalf jaar geleden, toen ik net begonnen was met bloggen, had ik geen idee hoe ik producten moest testen. Het leek me super leuk om te doen maar… hoe deed ik dat? Waar moet je op letten? Wanneer is iets goed of niet? Door de bomen kon ik het bos niet meer zien. Er was ook helemaal geen guide te vinden op het internet over hoe je moest reviewen, wat ik altijd erg jammer vond. Nu ben ik dus heel wat maanden verder en begin ik het aardig onder de knie te krijgen. Daarom heb ik speciaal voor de beginnende testers (of niet) een lijstje opgesteld met de onderdelen waarmee ik als blogger rekening houdt bij het testen van producten. Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Algemene informatie over het productDSC06586

Vaak houden wij bloggers onze mening nog eventjes voor ons. We beginnen eerst wat feitjes op te noemen. De prijs wordt eerst genoemd, informatie over de collectie (als die er is), wat hoort het product te doen, waar kun je het kopen, ingrediënten en desnoods nog wat informatie over het merk/bedrijf zelf. Zelf citeer ik wat het merk/bedrijf over het product te zeggen heeft, dan deel ik de ingrediëntenlijst en de (goedkoopste) prijs van het product.

VerpakkingDSC07829

Als je een product test gaat het niet alleen om de binnenkant, maar ook om de buitenkant. We gaan immers stap voor stap te werk. Het duurt nog wel een tijdje totdat we bij onze eindoordeel zijn. Wat valt je het eerst op als je je pakketje uitpakt? Precies! De verpakking van het product. Ziet dat er leuk uit? Goedkoop of juist duur? In wat voor soort verpakking zit het product? Een pompflacon of een spuitbus?

SwatchesDSC06608

Dit geldt meer voor de beautybloggers. Laten we ervan uit gaan dat we een nieuw oogschaduwpalette gaan testen. We vegen eventjes met onze vinger door de oogschaduws en smeren het dan op onze armen. Door dit te doen kun je al heel veel bepalen: de pigmentatie, fall-out, finish of structuur. Vaak worden er ook nog foto’s gemaakt met flits en met daglicht zodat je het verschil kan zien in bijvoorbeeld shimmer.

Testen!DSC07626

Dan kunnen we het ein-de-lijk uit gaan testen! Doet het product wat het moet doen? Voelt het comfortabel aan? Ruikt het aangenaam? Hoe heb je het gebruikt? etc. etc. Zo kun je nog wel eventjes doorgaan. Ook behandelen we nog eventjes hoe we het product ervaren hebben gedurende de dag.

Conclusie

We eindigen natuurlijk met een conclusie. Hierin zetten we gewoon kort neer wat we van het product vinden en of we het aan zullen raden aan onze trouwe lezers.

 

Disclaimer: dit is natuurlijk niet hoe jij producten moet reviewen! Ik vertel hoe ik het doe maar het kan zijn dat andere bloggers het op een hele andere manier doen. Het is

 

Hoe review jij producten?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 4 april 2017 / 13:47

  Handig lijstje voor beginnende bloggers! Ik doe het ongeveer zoals jij het doet, al zet ik de verkrijgbaarheid en de prijs helemaal onderaan.

 2. 3 april 2017 / 18:38

  Vanuit mijn gevoel ik wil dat elk review weer op zichzelf staat.

 3. Mariska
  3 april 2017 / 13:40

  Ik vond het ook altijd ontzettend leuk om reviews te schrijven over bepaalde producten. Maar op een gegeven moment had ik zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer kon zien… ik heb toen ook besloten om te stoppen met bloggen omdat mijn kast uitpuilde met make-up die ik niet eens gebruikte. Zonde! 🙂 Ik ben er net twee weken mee gestopt en ik mis het eigenlijk niet, haha. Handig dat je een lijstje hebt gemaakt voor beginnende bloggers! Leuke blog heb je trouwens, ik ga je volgen!
  liefs

 4. 3 april 2017 / 09:44

  Na maten je reviews plaats hoe meer dingen erbij komen of je juist toch mee stopt. Heel handig dat je voor beginnende bloggers een lijstje hebt opgesteld.

 5. 3 april 2017 / 07:41

  Ik vind het steeds fijner en makkelijker om te doen, nadeel ervan is dat je bouwt meer en meer producten in je kast daardoor….haha

 6. 3 april 2017 / 06:00

  Herkenbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.