Ik kocht een Lightroom preset…

Foto van Elles, bewerkt met de nieuwe preset

Het hebben van een mooie Instagramfeed vind ik leuk. Ik stop daarom ook al te veel moeite in het bewerken van mijn foto’s. Dit is helaas niet altijd met succes. Daarom heb ik laatst mijn trots opzij gezet en een preset gekocht. In dit artikel vertel ik er meer over.

Foto’s maken en vervolgens bewerken heb ik altijd al leuk gevonden. Dit deed ik altijd met Lightroom en VSCO. Toch merkte ik dat ik te vaak switchte van feed. Dat kwam omdat weersomstandigheden steeds veranderde waardoor de kleuren op elke foto anders waren. Het lukte mij maar niet om dat recht te trekken. Daarnaast was ik zelf uiteindelijk nooit trots op het resultaat.

Om die reden heb ik besloten om een preset voor Lightroom te kopen. Dit is een combinatie van bewerkingen die je op elke foto kunt gooien. Hierdoor passen over het algemeen alle plaatjes die je schiet bij elkaar. Soms moeten er een paar simpele aanpassingen gedaan worden.

Eigenlijk heb ik meerdere presets gekocht. Zes in totaal omdat de verkoper een actie had dat je drie kon krijgen voor de prijs van twee. Dat kon ik natuurlijk niet overslaan. Daarnaast matcht niet elke preset met de foto’s die je maakt dus is het handiger om meer aan te schaffen. Zo vind ik koffiekleurige filters super vet maar dat matcht niet met mijn foto’s omdat ik erg veel buiten fotografeer. Er zit veel groen in mijn foto’s en daardoor worden de foto’s met zo’n filter er niet mooier op. Ook draag ik veel verschillende kleuren in mijn kleding. Dit matcht ook niet met zo’n koffiekleurig filter. Tussen de zes presets zat eentje die perfect matchte met mijn foto’s. Daarnaast was ik ook dol op het filter an sich.

De naam van de preset is ‘Mint’ van ByronbellaStudio op Etsy. Groene kleuren vallen extra op in combinatie met warme kleuren. Zo knallen gele, oranje en rode tinten van het beeldscherm af. Dit draag ik ook vaak in mijn kleding. Als laatst maakt dit filter mijn huid ook wat bruiner zonder intens gephotoshopt te lijken, wat ik top vind. Het geeft een zomerse vibe. Love it!

Ik merk dat deze preset in de smaak valt. Het aantal volgers, reacties en dm’s op mijn Instagramaccount is duidelijk verhoogt. Dat vind ik tof om te zien en motiveert me elke dag weer om een nieuwe foto te plaatsen of te maken.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 24 april 2020 / 07:23

  Wat fijn om te merken dat het werkt en dat het effect heeft! Soms moet je inderdaad durven investeren.

 2. Frederique
  24 april 2020 / 06:24

  Ik gebruik zelf geen presets maar het verhoogt vaak wel echt het aantal volgers, een eenduidige feed spreekt de meesten toch meer aan.

 3. 23 april 2020 / 16:15

  Leuk dat je ook meteen goede resultaten ziet op Insta, ik gebruik bijna geen filter op Instagram. Wel voor mijn blog foto’s heel af en toe maar ook maar weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.