Haren verven met Action haarverf + tips

haarverf van de Action

Ik ben snel op dingen uitgekeken, zo ook wat betreft mijn uiterlijk. Eens in de zoveel tijd verander ik dan ook iets aan mijn looks, vaak haar gerelateerd. Zo had ik een halfjaar geleden nog een pony en kastanjebruin haar. Daar was ik onderhand wel weer klaar mee. Om die reden heb ik donkerbruine haarverf gekocht.

En ja, ik verf mijn haar helemaal zelf met een goedkope set van de Action. Ik heb dat al vaker met succes gedaan. De reden hiervoor is dat ik een student ben en geen geld heb voor een dure kappersbeurt. Ik denk dat er meer zijn die dat probleem kennen. Daarnaast is het makkelijk, snel en leuk om te doen.

Persoonlijk vind ik een simpel haarverfkitje prima voor mijn haar. Mijn bruine lokken hebben soms een gele gloed, wat ik niet mooi vind. Verven is daar de perfecte oplossing voor. Daarnaast lijk ik veel volwassener met donkerbruin haar. Toch zijn er een aantal dingen die je in het achterhoofd moet houden voor je zelf gaat verven.

Platter haar

Ongeverfd haar is niet één kleur. Vaak bevat een lok lichtere en donkerdere haren. Dit zorgt voor meer dementie in je haar. Zodra je het gaat verven, worden alle haartjes dezelfde kleur. Daardoor kan je kapsel platter lijken. Voordat je zelf gaat verven, moet je de afweging maken of je dat wilt.

Donkere kleuren

Koop alleen donkere kleuren. Zelf zou ik het afraden om blonde of lichtbruine haarverf te kopen. Dit kan al snel verkeerd uitpakken. Zo kan je een gele of oranje gloed over je haar krijgen.

Koop ook alleen haarverf die donkerder is dan je eigen haarkleur. Lichtere kleuren pakken vaak erg slecht op donker haar. Het kan dan gebeuren dat de ene lok veel lichter is geworden dan de ander.

Geen zwart

Koop geen zwart. Goedkope zwarte haarverf kan blauw lijken of paars. Daarom zal ik aanraden om donkerbruine verf langer in te laten trekken dan op de gebruiksaanwijzing staat. Zo lijkt het haar alsnog zwart, maar heb je geen gekke gloed. Zelf heb ik dat ook gedaan!

Bleken

Ben je van plan om een tint lichter te gaan? Dan zal ik aanraden om toch een kapper te bezoeken. Vaak moet je hiervoor bleken en dat is ontzettend chemisch en slecht voor je haar. Bleken kan ook snel misgaan wanneer je het zelf doet.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 25 augustus 2020 / 09:52

    Wauw staat je erg goed! Ik heb een ongeveer 1.5 maand geleden een eigen balayage proberen te verven/bleken. Het is gelukkig niet geel of oranje geworden maar toch ook niet precies de kleur die ik wil… Ik ga vanmiddag naar de Action, wie weet koop ik ook wel een pakje haarverf en verf ik mijn blonde ombre/balayage een ander kleurtje. Ik weet alleen nog niet helemaal wat ik wil dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.