Is de Beautyblender de hype waard?

De Beautyblender

Al zolang ik me kan herinneren, is de Beautyblender hét product in de make-up industrie. Veel beautygoeroes zweren bij deze spons. Naar zeggen brengt dit product foundation perfect aan op de huid. Ik ben er daarom altijd al benieuwd naar geweest maar vond twintig euro veel geld voor een spons. Met behulp van een cadeaubon heb ik na al die jaren toch een gokje gewaagd.

Het is inmiddels 15 jaar geleden dat de Beautyblender werd bedacht. In de tussentijd zijn er veel nieuwe alternatieven uitgevonden voor het aanbrengen van foundation. De Beautyblender domineert het rijk der make-up, dat is algemeen bekend. Iedereen weet dat deze spons goed zijn werk doet, maar is het de hype wel waard? Kun je niet beter je geld aan een ander product uitgeven?

Gebruik

Alleerst is de Beautyblender fijn in gebruik. Doordat ‘ie eivormig is kan foundation gemakkelijk met de huid geblend worden. Met de bolle kant kan je snel langs de grotere gedeeltjes van het gezicht, zoals de wangen of voorhoofd. Met de punt kom je gemakkelijk bij lastige plekjes zoals de neusvleugels. De Beautyblender heeft nat de perfecte grootte. Het is groot genoeg om snel te kunnen blenden en klein genoeg om secuur te werken.

Resultaat

Het resultaat van de Beautyblender is zoals verwacht: het brengt foundation zonder moeite egaal aan op de gezicht. Daarnaast zorgt dit product ervoor dat foundation perfect mengt met de huid. De poriën lijken stuk voor stuk gevuld waardoor het eindresultaat erg natuurlijk lijkt. Daarnaast zorgt de blender ervoor dat de huid niet geplamuurd aanvoelt. Foundation voelt juist licht aan dankzij deze spons. Een ander voordeel is dat deze spons niet veel product opzuigt.

Is het de hype waard?

Het is wel duidelijk dat de Beautyblender een goed product is. Het voldoet aan alle eisen voor een goede spons. Toch blijft de vraag: is het de hype waard? Mijn antwoord daarop is dan toch nee. Voordat ik de blender kocht gebruikte ik vaak een spons van Real Techniques. Deze is rond de zes euro en even goed als de Beautyblender maar heeft dan een aangenamere prijs. Voor dat geld doet het me minder pijn om zo’n spons te vervangen. Ik vindt twintig euro duur voor een spons die je vier maanden gebruikt. Zoals ik in het begin al vertelde, bestaat de Beautyblender al vijftien jaar. In de tussentijd zijn er veel nieuwe, goedkopere varianten uitgevonden.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. 15 mei 2020 / 08:11

    Wat een mooie website heb je zeg, ziet er goed en clean uit! Plus deze blender is wel een feestje om te gebruiken, ziet er goed uit

  2. 12 mei 2020 / 13:43

    Tof review en eerlijk ook! Je hoort overal dat het zo’n fijne blender is. Maar ik vind het gewoon veel geld voor een spons. Zelf gebruik ik ook de spons van Real Techniques en daar ben ik nog steeds blij mee en al helemaal voor die prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.