Hoe blijf ik fit tijdens de coronacrisis?

Fit blijven tijdens de coronacrisis

Het is belangrijk om fit te blijven, vooral in deze gekke tijd. Sporten vermindert namelijk depressieve gedachtes en is goed voor het lichaam. Elke dag binnen zitten maakt de geest lui. Door te bewegen kom je toch nog even buiten en maak je de geest weer actief. Helaas ziet het ernaar uit dat de sportscholen nog lang niet open gaan. Toch kunnen we fit blijven in onze achtertuin zonder materialen te gebruiken. Ik doe dat met een 30 dagen challenge app!

In veel gevallen ben ik liever lui dan moe. Vooral met sporten. Ik vind het maar moeilijk om mezelf te motiveren. Dat komt omdat ik absoluut geen verstand heb van goede oefeningen en voeding. Ik vraag dus altijd om hulp van een professional, zoals een sportschoolmedewerker. Dat kan nu helaas eventjes niet. Ik wil niet klakkeloos allerlei oefeningen van internet bij elkaar proppen in een work-out omdat ik niet weet wat dat met mijn spieren doet. Om die reden heb ik een app gedownload waar je in 30 dagen buikvet moet verliezen en. Al een langere tijd wilde ik mijn buikspieren trainen. De coronacrisis is wat dat betreft de beste gelegenheid om dat door te zetten.

De app

De app die ik gebruik is van Leap Fitness Group en heet “Buikspieroefeningen in 30 dagen”. Deze app helpt mij met sporten. Het tempo is prima. Je begint onderaan en binnen een aantal weken lukt het om 1 minuut te planken. Ik moet wel zeggen dat ik de eerste dagen wat spierpijn had, maar de workout was zelf niet intens zwaar. Het was precies genoeg. Een hele workout op deze app duurt tussen de 15 tot 30 minuten. Dat is niet zo lang en daarom perfect om in de ochtend uit te voeren. Zo ben je ook meteen klaar voor de rest van de dag.

Mijn ervaring

Uiteraard verwacht ik niet dat ik binnen 30 dagen een sixpack heb. Dat is ook niet mijn doel en ook erg onrealistisch. Daarvoor moet je standaard elke dag sporten en actief bezig zijn met voeding. Dat heb ik niet gedaan. Ik heb ook een aantal dagen moeten werken dus dan lukt het me niet om elke dag een work-out te doen.

Voor mijn gevoel helpt deze app wel bij het ontwikkelen van meer buikspieren. Naar mijn mening heb ik er wel wat bijgekregen. Soms zie ik wel resultaat. Vooral in het planken. Dat kon ik eerst absoluut niet, nu kan ik dat met gemak een minuut volhouden. Ik vind dat toch wel een prestatie.

Deze app heeft me wel gemotiveerd om zo vaak mogelijk te gaan sporten deze dagen. Het is niet ontzettend zwaar en lang maar geeft me wel het gevoel alsof ik fit ben geworden. Daarnaast ben je geen materialen nodig om de oefeningen uit te voeren. Het kan allemaal uitgevoerd worden op een standlaken in de tuin.

Hoe blijf ik fit tijdens de coronacrisis?

Traktatie aan mezelf

Het is ook belangrijk om jezelf een cadeautje te geven als je ergens goed mee bezig bent, vind ik zelf. Daarom heb ik een nieuwe sportlegging aangeschaft. Mijn oude had ik gekocht toen ik net begon met sporten en niet wist of ik ermee door zou gaan. Het was een erg goedkope van Wish die eigenlijk ontzettend erg doorscheen.

Het was dus wel tijd voor een nieuwe waar ik me iets zekerder in voel. Dat is eentje geworden van LASCANA. Dit merk heeft een eigen sportlijn genaamd “Active by LASCANA” vol met toffe sportkleding. Van die collectie komt dus ook deze toffe legging. Het patroon vind ik echt te gek. Aan de zijkant heeft het een strook gaas en dat vind ik zelf ook altijd erg leuk om te zien. Dat lucht ook lekker door. Het grootste pluspunt is toch wel echt dat het niet doorschijnt. Nu kan ik eindelijk squats doen zonder alsmaar op te moeten passen dat er iemand achter me staat.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.