MAC Mineralize Moisture Foundation SPF 15

MAC Mineralize Moisture Foundation SPF 15

In mijn leven heb ik genoeg verschillende foundations gebruikt. Van goedkoop naar duurder, van full-coverage naar light-coverage of van mat naar shiny. Nog steeds heb ik niet dé perfecte foundation kunnen vinden. De zoektocht blijft zich voortzetten. Toen ik in Milaan was waagde ik een keer het gokje om een, naar mijn mening, duurdere foundation van MAC te kopen. Ik wilde eentje met een shiny finish en medium coverage dus kreeg ik de Mineralize Moisture SPF 15 Foundation van MAC aangeboden. In de store zag het er erg mooi uit op mijn huid dus besloot ik hem te kopen. Ik blij, mijn portemonnee iets minder. Maar ben ik er achter nog steeds blij mee?

MAC over Mineralize Moisture SPF 15 Foundation:

‘De combinatie van poeders in deze crème-gel-emulsie creëert een optisch effect dat vrijwel alle onvolmaaktheden verdoezelt en fijne lijntjes bijna onzichtbaar maakt voor een egalere teint. De licht-reflecterende, natuurlijke satin finish in combinatie met een transparante tot gemiddelde dekking die kan worden opgebouwd, geeft de huid een energieke en frisse gloed die een innerlijke puurheid uitstraalt. SPF 15 is de perfecte finishing touch voor je zonnebescherming. Verrijkt met ons complex met 77 mineralen, karitéboter en vitamine E.”

MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation – €26,25

De foundation zit in een glazen pompflacon. Typisch MAC. Er zitten vrijwel geen toeters en bellen aan waardoor het product meteen een luxere uitstraling krijgt. Wat ik een pluspunt aan de verpakking vind is de draaidop. Hiermee kun je de pomp als het ware vergrendelen zodat het niet lekt in je makeuptas. Dit de kleur NC20.

Allesbehalve mat. Vanwege mijn vette huid zou je denken dat ik een matte foundation zou kopen maar daar doe ik niet meer aan. Op mijn huid zien die producten er juist erg lelijk uit: opgehoopt en poederig. Dan kies ik er liever voor om meer te glimmen, ziet er ook iets gezonder uit. Zoals je op de foto kan zien geeft de foundation medium dekking. Op dit moment is de kleur iets te licht, maar in de winter zal dat wel weer meer naar elkaar toe trekken.

Zonder foundation
Met foundation
Het eindresultaat

Hier zie je de foundation op mijn huid. Eenmaal aangebracht ziet ‘ie er donkerder uit dan op de swatch. Het is een erge fijne foundation om mee te werken. Omdat het niet mat opdroogt, glijdt het gemakkelijk over de huid. Het geeft precies de dekking waar ik naar opzoek was: het bedekt de onzuiverheden maar houdt het alsnog natuurlijk.

Gedurdende de dag merk ik wel dat het glanzende van de foundation de overhand begint te nemen. Dat komt gedeeltelijk ook door mijn vettere huid. Ik merk wel dat het meer glimt maar ik stoor me daar niet aan. Het lijkt meer op een natuurlijke glans dan dat het er erg vet uitziet. Mijn make-up blijft gedurende de dag mooi zitten.

Ik ben blij dat ik de gok gewaagd heb bij deze foundation. Het zit ontzettend mooi op de huid en zorgt gelukkig niet voor opgehoopte stukken foundation, wich I hate! Gedurende de dag blijft mijn make-up mooi zitten, het wordt wel iets vetter maar daar stoor ik me niet aan. Het was zeker mijn geld waard maar ik denk wel dat er een foundation bestaat die net iets meer matcht met mijn huid en wensen.

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 26 augustus 2019 / 22:03

  Echt een hele mooie foundation, staat je goed! Ik herken je huidtype en ik moet vooral ook niks poederigs op m’n gezicht smeren. Dat laat alleen maar al m’n poriën zien. Dus ik heb dat dure poeder van Laura Mercier hier voor niks staan, haha! Pupa Milan heeft ook een nude BB cream die over de huid glijdt, misschien nog een tip voor als je af wil wisselen. En wat maak je prachtige foto’s zeg! Love it! Welke gebruik je? xxx

 2. Mandy
  18 augustus 2019 / 09:14

  Ziet er heel goed uit! Ik struggle ook heel erg met het vinden van goede foundation, misschien ga ik binnenkort ook maar even bij mac kijken, vind hem er echt mooi uit zien

 3. 1 oktober 2018 / 19:40

  Wauw wat een mooi product zeg, ziet er goed uit ook de before and after!

 4. 1 oktober 2018 / 16:28

  Het ziet er inderdaad natuurlijk uit! Dat is voor mij een must als ik op zoek ben naar een foundation. Je huid heeft een mooie glow. Fijne review ! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.