pencils-762555_960_720

Hoe krijg je meer bezoekers? | #Bl0ggersguid3

Hoe krijg je meer bezoekers? Dat is een vraag die bijna elke blogger, waaronder ik, zich afvraagt. Mijn eigen blogje heeft niet zo heel veel bezoekers en daarom was ik wel erg benieuwd naar een aantal tips hoe je dat kan verbeteren. Een paar heb ik in dit artikel bij elkaar gespaard.

Gebruik social media als reclame

Instagram, Facebook, Twitter of LinkedIn. Dit zijn allemaal platforms waarop je je blog kan promoten. Laat je volgers op deze accounts weten dat je een nieuw artikel hebt geplaatst met een link ernaartoe. Grote kans dat best wel wat volgers gaan kijken! Wel zal ik proberen om niet op een ‘irritante’ manier je blog te promoten.  Reclame maken is geen probleem, maar zorg er niet voor dat het spam wordt. Dat zorgt er juist voor dat je volgers verliest doordat het storend is.

Laat het je omgeving weten

Ookal hou ik er niet van om aan mijn omgeving te vertellen dat ik een blog heb, het is wel een goede manier om meer bezoekers te krijgen. Vrienden en/of kennissen vinden vaak zulke dingen erg tof om te zien en supporten je daarin natuurlijk!

Schrijf gastblogs

Door het schrijven van gastblogs krijg je wat meer bekendheid. Doordat je op andere blogs schrijft komen er toch weer wat meer bezoekers. Deze mensen zijn misschien op een andere manier nooit op jouw site gekomen. Ook kun je hiermee gemakkelijk je doelgroep bereiken.

Zorg voor interactie met je lezers

Door interactie te hebben met je lezers groeit het gunfactor. Ze kennen je door de interactie beter en vinden je (vaak) een aardiger persoon. Doordat je dit hebt gunnen je lezers je de bezoeken en blijven ze maar al te graag je blog bezoeken. Vaak zorgt het er ook voor dat ze je vaste bezoekers krijgt en dat er meer over je gepraat wordt. Je ontmoet er ook nog eens meer mensen door.

 

Wat is jouw tip voor meer bezoekers?

 

Liefs,

Elles

7 Comments

 • Reply Nicole Orriëns 25 augustus 2017 at 08:49

  Regelmatig nieuwe posts plaatsen en actief worden op social media helpt ook goed.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Zo houd ik mijn haar droog onder de douche

 • Reply Nienke 3 juni 2017 at 10:56

  Goede tips, ik heb zelf eigenlijk geen aanvullende tips. Wel merk ik dat na winacties er vaak meer bezoekers zijn.
  Nienke onlangs geplaatst…Trendsetter: Casio horloges.

 • Reply Romy 3 juni 2017 at 10:47

  Interessant artikel! Stiekem doe ik nu 6 jaar maar wat en het bevalt me wel haha. Ik hou me er ook niet teveel mee bezig, misschien moet ik dat wat meer doen! Ik merk wel dat tegenwoordig Facebook heel goed werkt, zo bizar!

 • Reply Sarah 2 juni 2017 at 14:04

  Handige tips! Ik wou dat ik er zelf ook één kon meegeven maar helaas weet ik zelf totaal niet hoe je meer bezoekers trekt. Jouw tips sowieso maar eens wat meer toepassen dan!

 • Reply Jessica J. 2 juni 2017 at 08:43

  Ik vind het ook lastig om m’n omgeving in te lichten, moet ik toegeven. Een kennis van me liet me laatst weten dat ze m’n blog via Google gevonden had, toen ze zocht op natuurlijke tampons en maandverband. Ik voelde me effe ongemakkelijk, maar het was toch ook een compliment. 🙂 Ik vond het al een heuse stap om de link naar m’n blog in m’n Instagram-bio te zetten!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Wellness Academie | Ik volgde een basiscursus visagie!

 • Reply Sija 2 juni 2017 at 06:55

  Wat een goede tips! Interactie is inderdaad erg belangrijk, leuk contact met je bezoekers zorgt er voor dat ze vaker terug komen! Je omgeving laten weten dat je een blog hebt is in het begin een beetje awkward maar de reacties vindt ik altijd erg leuk 🙂
  Sija onlangs geplaatst…Weekly Inspiration #5

 • Reply jonna@burgertrutjes 2 juni 2017 at 06:49

  Goede tips! Social Media is erg belangrijk en sinds kort verdiep ik mij ook steeds meer in Pinterest. Ook de moeite waard!
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Zomerhits: favoriete zomerhits! Bring on the sun..en wat drankjes!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge