Een leeftijdsgrens voor make-up? | Mijn mening over…

Een leeftijdsgrens voor make-up? | Mijn mening over…

DSC04386Je draagt teveel make-up. Je hebt het nog niet nodig. Wat zie je er raar uit zonder make-up. Ben je ziek? Je bent nog te jong om make-up te dragen. Ja, deze opmerkingen krijg ik weleens om mijn hoofd geslingert. Ik trek me er nu niet zo veel van aan, toch bracht het me op een idee: een rubriek waarin ik mijn mening geef over een stelling. Vandaag ga ik het hebben over de stelling: is er een leeftijdsgrens wat betreft make-up?3

Ik krijg wel eens opmerkingen dat ik nog niet oud genoeg ben om veel make-up te dragen. Eerst trok ik me daar heel veel van aan, maar nu geef ik er weinig om. In klas 1 droeg ik alleen nog maar een laagje mascara, maar dat werd steeds een beetje meer. Grootste reden daarvoor is omdat mijn huid steeds onzuiverder werd en daar werd ik onzeker van. In de loop van de tijd vond ik het ook steeds leuker om ’s ochtends lekker te tutten. Het was gewoon een moment van ontspanning in de ochtend tussen alle stress door.

Vandaag de dag vind ik het nog steeds heel erg leuk om ’s ochtends lekker met make-up bezig te zijn. Als ik langer de tijd heb in de ochtend maak ik ook wel eens een ooglook. Ik draag net als heel veel mascara en foundation, maar meestal contour ik ook nog in de ochtend, kleur ik mijn wenkbrauwen, maak ik een wing en draag ik het liefst mijn favoriete bruin/rode lipstick. Dit is iets wat niet veel ‘gemiddelde middelbare school meiden’ allemaal dragen.DSC04601

Ik krijg weleens te horen dat ik best wel veel make-up draag als je kijkt naar mijn leeftijd (14 jaar). Laatst dacht ik er eens over na en realiseerde ik me: wat maakt het eigenlijk uit? Ik vind het leuk om te doen dus waarom zou ik me tegen houden? Het is begonnen als een onzekerheid maar uitgegroeid tot een hobby. Ik schaam me niet voor mijn blotebillengezicht, ik zou het niet erg vinden om make-uploos door school te lopen. Nu vind ik het gewoon heel erg leuk om mezelf, of vriendinnen, op te maken. Neem als voorbeeld een meisje, met dezelfde leeftijd, die het heel erg leuk vind om met haar nagels bezig te zijn, hoezo zou zij niet aan de buitenwereld willen tonen dat dat haar hobby is. Moet zij alleen nepnagels dragen in haar eigen huis of kan ze ook zonder reacties naar school? Ik vind dus totaal niet dat make-up een leeftijdsgrens heeft. Het is een hobby en hobby’s zijn er om verder uitgeoefend te worden. En ja, natuurlijk is natural beauty het beste, maar ik heb ervoor gekozen om m’n gezicht vol te kwakken, haha!

Vind jij dat make-up een leeftijdsgrens heeft?

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 12 september 2016 / 03:59

  I like the helpful info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite sure I’ll learn lots of new stuff right here! Good luck for the next!

 2. 17 mei 2016 / 10:52

  Lastig. Ik zou wel zeggen tegen jonge meiden van wacht er zo lang mogelijk mee. Je hebt je rest van je leven nog om je gezicht onder te smeren. Maar 14 vind ik niet te jong. Als jij je er lekker bij voelt moet je dat gewoon doen. Ik Was iets later met make up. Maar de tijden zijn ook veranderd.

 3. 15 mei 2016 / 19:18

  Je moet gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Ik vind je ook niet te jong hoor. Sommige mensen maken ook opmerkingen omdat ze jaloers zijn…

 4. 15 mei 2016 / 11:18

  Ik vind het lastig of er een leeftijdsgrens is, het is zo subjectief. Zelf droeg ik in de eerste klas geen make-up. Vanaf mijn 13e begon ik met mascara en rond mijn 16e met foundation erbij. Pas vanaf mijn 20e ook oogschaduw, blush, eyeliner etc..
  Mijn interesses lagen er toen ook niet. Als je het leuk vindt om te make-uppen, moet dat kunnen toch.

 5. 15 mei 2016 / 10:14

  Wat is dat toch met make-up, het lijkt soms zo gevoelig te liggen. Ik vind jou er prachtig uit zien en zolang het er allemaal “naturel” uitziet, is er toch niks mis mee ?

 6. 14 mei 2016 / 21:20

  Ik begon met mascara en foundation toen ik 12 was. Best jong, maar ik kreeg er nooit commentaar over. Ik vind boven de 12 een geschikte leeftijd voor makeup. En er is dan ook altijd nog de vraag hoe breng je het op. Is het gewoon stylish of echt overdreven! Ik zal niet op en top glamour makeup naar school gegaan, maar de basis vind ik moet gewoon kunnen. 🙂 -x-

 7. 13 mei 2016 / 20:22

  Ik vind niet dat er een bepaalde leeftijd is waarop je pas met makeup mag beginnen. Er zijn natuurlijk leeftijden zoals als je nog op de basisschool zit, dan vind ik het nog wel jong maar later als dat vind ik het gewoon normaal! Als jij jezelf er goed bij voelt moet je het gewoon doen. Op de foto’s vind ik het niet eens lijken alsof je ‘veel’ makeup draagt! Ik vind het er alledrie erg mooi uitzien:)

 8. 13 mei 2016 / 20:06

  Gewoon doen waar je je goed bij voelt, ik ben ook al jong make-up gaan gebruiken al was het dan wel voornamelijk oogmake-up, ik vond het gewoon hartstikke leuk. Kijk wel uit dat je geen plamuurlaag creëert maar dat geldt eigenlijk voor alle leeftijden 🙂

 9. 13 mei 2016 / 19:58

  Ik herken mij wel een beetje in het meer make-up gaan dragen sinds ik last kreeg van puistjes. Ik was toen denk ik een jaar of 12 en ik denk dus zeker niet dat je te jong bent om make-up te dragen. Wat ik wel vind is dat je al erg goed overweg kunt met make-up voor iemand van jouw leeftijd! Daar mag je trots op zijn, ik kon dat vroeger nog niet zo goed haha.

 10. 13 mei 2016 / 13:41

  Je draagt helemaal niet teveel makeup voor een 14 jarige! je moet alleen je huid EXTRA goed schoonmaken omdat je meer producten gebruikt op je gezicht. Sinds ik mijn puur natuurlijke lijn gebruik en een clarisonic (zn apparaat is nu ook te koop bij de action) heb ik geen last meer van pukkels en onderhuidse puisten! ideaal!

 11. 13 mei 2016 / 12:51

  Als je het leuk vind, lekker blijven doen! Make-up is altijd zo’n gevoelig onderwerp. >_<

 12. 13 mei 2016 / 11:12

  Ik vind dat kinderen op de basisschool nog geen make-up nodig hebben maar op een leeftijd van 13/14 snap ik goed dat je wilt gaan experimenteren en dat je door de jaren heen meer make-up gaat dragen.

 13. 13 mei 2016 / 09:45

  Je bent niet te jong om make-up te dragen. Als je het ook draagt wegens je onzuiverhuid te verbergen misschien kan je het probleem aanpakken door naar de dokter te gaan en te onderzoeken hoe je je huid kan verbeteren. Als je jong bent meestal heb je de beste egale huid als je het vergelijkt met iemand van 30 of 40 jaar. Belangrijk zeker om te kunnen genieten met je huid. Met of zonder make-up.

 14. 13 mei 2016 / 08:42

  Mensen moeten lekker niet zeiken. Dames en heertjes van rond jouw leeftijd kunnen nogal lastig zijn soms, gewoon lekker doen waar jij je zelf goed bij voelt. Knappe meid en komt helemaal goed met jou 😀

 15. 13 mei 2016 / 06:09

  Of 14 echt te jong is weet ik niet. Ik weet niet als mijn dochter 14 jaar is of ik dat fijn zou vinden als ze redelijk wat make-up zou dragen. Kan altijd zo genieten van die stralende naturel huidjes

 16. 13 mei 2016 / 06:02

  Ligt aan jezelf. Sommige kunnen het niet hebben. Bij jou staat het mooi maar echt nodig heb je het natuurlijk niet. Met 14 is je huid zo stralend.

 17. 13 mei 2016 / 04:10

  Ik vind wel dat als je negen of acht bent bijvoorbeeld, dan moet je nog geen make up dragen. In jouw geval, ben ik er totaal mee akkoord! Als je je onzeker over iets voelt, dan moet je dat oplossen. In jouw geval is make up de oplossing geweest.
  Ik vind je alle sinds een hele knappe en stoere meid! Trek je van die slechte zinnen niets van aan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.