26   73
31   91
60   118
53   121
55   214

Catrice Prime and fine anti shine base| Review

Hey allemaal! Een primer die je huid beschermt tegen glimmen, je poriën verkleint en je make-up ook nog eens langer laat blijven zitten. Dat zou geweldig zijn, of niet? De ‘Prime and fine anti shine base’ van Catrice die heeft dat allemaal. Vandaag testte ik dit product en schreef ik er een uitgebreide review over, kijk je mee?

Pore Refining and Anti-Shine Base werkt als een lichte basis om glimmen te minimaliseren en de poriën zichtbaar te verfijnen. Voor een perfecte, zijdezachte, matte teint. De ultralichte basis wordt onder de foundation aangebracht en zorgt ervoor dat make-up langer mooi blijft. Een ware beautyperfectionist. Dermatologisch getest.” 

AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PROPANEDIOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL DIBEHENATE, C10-18 TRIGLYCERIDES, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, PECTIN, CARBOMER, LECITHIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CETETH-20, XANTHAN GUM, STEARETH-20, PEG-75 STEARATE, SODIUM PEG-4 PEI-6 PHOSPHONATE, SODIUM CHLORIDE, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL.

De verpakking ziet er erg rustig uit. Niet al te veel poespas, je weet waar je aan toe bent met de primer en niet al te veel versiering. Gewoon lekker simpel, daar houd ik wel van. Als er teveel tekentjes en kleurtjes op zitten raak ik helemaal in de war. Ook vind ik het er erg professioneel en veelbelovend uitzien. De primer zit in een tubetje waar 30 ml in zit. Het product komt uit een klein openingetje, waarmee je niet de mist in kan gaan met te veel primer.

De primer is een must voor mijn huidtype, het zorgt voor een ‘antishine base’, waardoor het minder glimmend is. Ook verfijnt het de poriën, ze worden dus kleiner, wat ik persoonlijk echt G-E-W-E-L-D-I-G vind. En natuurlijk zorgt de primer ook voor een langere houdbaarheidsdatum van je make-uplook.

 

 

De primer is ‘gewoon’ wit, als je het uitsmeert wordt het doorzichtig. De primer bevat geen glitters of shimmer, iets wat niet samenwerkt met een vette huid. Ik merkte wel dat de primer een niet zo lekkere geur met zich  meebracht. Voor de rest brengt het erg fijn aan, wordt gemakkelijk verspreid en je hebt ook helemaal niet veel product nodig. Na het aanbrengen van mijn foundation merkte ik dat mijn huid er veel egaler uitzag, mijn ‘grotere poriën waren wel duidelijk verminderd.

Laten we gaan testen hoelang de primer mijn gezicht met make-up kan behouden. Ik heb de primer 2x getest. Test 1, s’ochtends had ik een make-uplook gemaakt met de primer als basis. Ik ben die dag in de namiddag wezen paardrijden, we hadden lekker gecrosst, daarna gingen we uit eten en had geen tijd meer om mijn make-up bij te werken. De primer had dus een ochtend, middag waarbij ik ging paardrijden en een avondje uit eten volgehouden. Dat vind ik best een grote prestatie.

Bij de tweede keer heeft de primer me weer op prijs gesteld. Ik ging weer paardrijden met een make-uplook op, dit keer was het door de ijzige wind met regen. Toen ik terug kwam had ik verwacht dat mijn make-up wel verschoven en verpest zou zijn, maar wanneer ik in de spiegel keek zat het er nog geweldig op. Op de foto’s zie je ook weinig verschil. Links is before, recht is after. 

Ik ben erg te spreken over deze primer, heb helemaal geen spijt dat ik het gekocht heb. Hij maakt mijn huid veel matter dan het normaal is met poeder. Ik ben erg fan van een mat gezicht, dus dat scoort. Daarnaast verkleint het je poriën wat ik echt geweldig vind. En als laatste blijft je make-up ook nog eens super lang zitten, wie wil dat nou  niet? En dat voor maar € 4,59 (!), dat is een koopje.

Catrice Prime and fine anti shine base – € 4,59

Welke primer gebruiken jullie?

Liefs,

Elles

Share:

9 Reacties

 1. 12 september 2016 / 03:42

  I liked in your review that you child was able to outsmart the bowl (that was funny). Kids are clever. But I do like the bowl is basically spill proof when used properly.

 2. 17 januari 2016 / 09:33

  Wat een fijn product zo te horen, ik moet toevallig weer een primer hebben dus misschien haal ik deze wel. Hele duidelijke review!

 3. 3 januari 2016 / 12:12

  Ik gebruik deze primer momenteel ook! Ik vind hem ook wel fijn maar toch blijft mijn gezicht wat minder mat als dat jij omschrijft. Aan het einde van de dag heb ik toch een beetje een glim voorhoofd haha! Gelukkig heb jij dat niet. Mijn zoektocht gaat verder 😉

  • 3lles
   Auteur
   3 januari 2016 / 12:14

   Wat gek, veel succes met verder zoeken! 😉
   Liefs,
   Elles

 4. 3 januari 2016 / 10:39

  Fijn dat je tevreden bent over deze primer. Ik gebruik nu de primer van Etos, die vind ik ook erg fijn. Leuke foto’s met die lichtjes trouwens!
  XOXO esmee

  • 3lles
   Auteur
   3 januari 2016 / 10:46

   Dankjewel, de lichtjes zijn inderdaad heel leuk voor bij foto’s.
   Liefs,
   Elles

 5. Amélie
  3 januari 2016 / 09:26

  Ziet er echt heel goed uit!
  Wat maak je ook leuke review’s zeg!

  • 3lles
   Auteur
   3 januari 2016 / 10:47

   Ahw, dankjewel, dat vind ik erg leuk om te lezen! 😉
   Liefs,
   Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.