26   73
31   91
60   118
53   121
55   214

Lekker kletsen + Q&A aankondiging

Lekker kletsen + Q&A aankondiging

Hi y’all! Het leek me weer eens een goed idee om eens lekker te kletsen met jullie. Ik heb een aantal dingen te vertellen en ik vind het gewoon fijn om eventjes mijn hart te luchten bij jullie, hihi. Ook heb ik een Q&A aankondiging dus het wordt hoognodig tijd om maar verder te gaan naar het artikel.

IMG_3366

De hele zomer zijn we bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe pony waar ik en mijn moeder samen op kunnen rijden. We hebben elke dag gekeken op internet en bij elke wedstrijd hebben we een briefje opgehangen dat we op zoek waren. We waren al een aantal keer heel erg dicht bij het kopen van een pony, maar elke keer mislukte het. Ze werden bijvoorbeeld afgekeurd of ineens verkocht. Vorige week zondag gingen we voor de zoveelste keer kijken bij een pony, Finnja heet ze. Het was totaal geen diertje waar we opzoek waren want ze was 6 jaar oud (nog best wel jong als je het hebt over paarden). Wij zochten eentje die iets ouder is zodat ze al wat ervaring hebben en nog niet zo fris en schrikkerig zijn. Maar deze was toch wel een uitzondering. Ze was rustig, reed fijn en was lief, of course. Het enige probleem was dat we een E-pony (maat voor een pony, de grootste maat voor pony’s zochten) zochten alleen ze was nog niet officieel gemeten en kon dus nog een paard zijn. Finnja beviel ons goed en we wilden haar wel kopen als ze een E-pony zou zijn en goedgekeurd zou worden door de dierenarts. Maandag werd ze gemeten en het bleek dat ze toch nog een E-pony was, op 1 millimeter na. Anders was ze een paard. Vrijdag, vroeg in de ochtend, werd Finnja voor het laatst op de proef gesteld, ze moest gekeurd worden. De dierenarts doet dan allerlei oefeningen met de benen van de pony zodat ze kunnen kijken of ze niet kreupel is. Gelukkig heeft Finnja dit goed gedaan en is ze dus goedgekeurd. Conclusie: WE HEBBEN FINNJA GEKOCHT! Ik ben echt super blij, nu heb ik een pony die nog heel lang bij ons blijft! Het enige nadeel is dat we Wendy (mijn kleine pony) nu moeten verkopen omdat ik  er nu te groot voor ben. Ik heb hier wel een traantje om gelaten. Ze krijgt een mooi plekje waar ze kan genieten van haar pensioen.

Het andere waarover ik met jullie wil kletsen is, jammer genoeg, school. Jupp, ik ben ook weer begonnen. Om precies te zijn gisteren, 30 augustus. Wat ging het snel zeg, ik was er nog helemaal niet klaar voor. Het stomste is dan ook nog dat het zonnetje nu pas schijnt. Waar was je de hele zomer? Ik zit nu in het 4e jaar van atheneum (moet tot het 6e, dat ga ik echt niet overleven). Dit is het eerste jaar voor mij met een vakkenpakket. E & M heb ik gekozen omdat dat de vakken had die ik wel kan. In alles wat eindigt op -kunde ben ik slecht, ben meer een talen-persoon. Vraag me wel af hoe ik het ga combineren met mijn blog. Ik probeer om de artikelen in het weekend af te schrijven, maar ik kan niks beloven. Als er dus een dag geen artikel online komt weten jullie waarvan dat komt. Waarschijnlijk ben ik ook 8 weken afwezig. Heb nu namelijk 4 toetsweken in plaats van 2. In die toetsweken zitten ook hele belangrijke toetsen die veel mee tellen. Ik laat m’n blog dan een beetje links liggen.

IMG_2193

Er is trouwens ook ontdekt waar ik allergisch voor ben. Gelukkig niet voor make-up. Dat zou nog eens een feest zijn als dat zo zou zijn. Ik ben heel erg gevoelig voor katten en huisstofmijt. Geen grote verassing. Dat ik niet tegen katten kan had ik zelf allang geconstateerd omdat ik elke keer slecht begon te ademen en tranende ogen kreeg als die in de buurt waren. De allergie voor huisstofmijt was ook geen grote schok want mijn broer is ook een beetje gevoelig daarvoor. Ik was overgevoelig volgens de dokter. Ook reageer ik een beetje op honden wat ik best apart vind omdat wij thuis 2 van die keffers rond hebben lopen. Ik heb daar nooit echt last van gehad. Mijn hele kamer moet nu veranderd worden. Er mag niks op de vensterbank staan wat stof kan verzamelen en ik mag geen kast meer hebben die ‘open’ is. Ik vind het best wel klote dat al mijn frutseltjes uit de vensterbank moeten want dat bracht wat meer vrolijkheid in mijn kamer. Gelukkig krijg ik nu wel een nieuwe kast met laatjes.

Ik heb ook nog 2 vraagjes voor jullie:

 1. Willen jullie vragen achterlaten voor een Q&A. Ben van plan weer eens vragen van jullie te beantwoorden. Het mag over van alles gaan: mijn blog, de pony’s, school etc.!
 2. Ik ben ook erg benieuwd wat voor soort artikelen jullie leuk vinden om te lezen. Het is niet dat ik inspiratieloos begin te worden, heb nog veel producten liggen om te testen maar ik bereid me alvast voor op een writing-block. Dus als jullie willen achterlaten wat jullie graag op mijn blog willen zien dan maak je me blij, hihi!

 

Liefs,

Elles

Share:

9 Reacties

 1. 1 september 2016 / 13:58

  Leuk om te lezen! En ja natuurlijk wil ik vragen achterlaten!
  – Waarom ben je begonnen met bloggen?
  – Welke personen inspireren jou het meest?

 2. 31 augustus 2016 / 19:58

  Wat leuk! Heel erg gefeliciteerd met je nieuwe ponny. Heel veel succes op school, dit is alweer mijn tweede week. Gaat snel! Al weer vol aan de slag.. se1 kom maar door! Hihi, laatste jaartje. 🙂

 3. 31 augustus 2016 / 15:49

  Super leuk om te lezen, wat fijn dat jullie een pony hebben gevonden! Ik heb ook wel een band met paarden, maar de laatste tijd is dat helaas steeds minder geworden. Ik vind het eigenlijk leuk om alle artikelen te lezen, hihi. Zolang het maar niet te langdradig is. Q&A vragen: Welke telefoon heb je? Wat is de laatste keer dat je hebt gehuild? Welk vak vind je het stomste uit het vakkenpakket die je nu hebt en welke het leukste? Liefs

 4. 31 augustus 2016 / 12:32

  Ooh, wat een geluk dat het echt net een pony is! Echt vervelend dat je allergisch bent voor huisstofmijt, maar gelukkig kan er wat aan gedaan worden! Heel veel succes in het nieuwe schooljaar, dan snap ik inderdaad dat je het even links laat liggen af en toe, gaat bij mij helaas denk ik ook vanaf volgende week gebeuren…

  Oeh een Q & A! Wat super leuk 🙂
  Wat zijn jouw grootste doelen in het leven?
  Hoe ben je met bloggen begonnen?
  Wat is jou grootste inspiratie (mag je zelf bepalen op welk gebied 😉 )
  Welke tips zou jij op het gebied van bloggen meegeven?

  Liefs!

 5. 31 augustus 2016 / 09:19

  Wat tof dat jullie een pony hebben gekocht! Ik neem aan dat nog vele foto’s van Finnja gaan volgen? 🙂 Heel veel succes met school, ik snap helemaal dat je op sommige momenten geen tijd hebt om te bloggen. School gaat soms toch écht voor.

 6. 31 augustus 2016 / 07:39

  Wat een zoektocht voor een pony, blij dat jullie er een hebben gevonden! Succes dit jaar op school en geniet er van, 4e en 5e jaar waren mijn favoriete jaren!

  Q&A – Welke opleiding wil je na school gaan doen?

 7. 31 augustus 2016 / 07:02

  Wat leuk dat je een paardje hebt gevonden 🙂 De vakantie ging zeker snel! Wat heb jij veel toetsenweken zeg, dat word wel even pittig maar het komt zeker goed! <3

 8. 31 augustus 2016 / 06:46

  Het is een zoektocht geweest, maar uiteindelijk toch een mooi paardje gevonden 😀 Super!
  Kan me voorstellen dat je tegen school op kijkt. Ik ben ook slecht in alles op -kunde en heb C&M gedaan. Kunst was ik dan wel weer goed in. E&M is wel iets verstandiger dan C&M qua wat voor opleidingen je ermee kan doen.

  Ik had ook dat school echt eindeloos voelde op de middelbare … heb er ook 3 jaar langer over gedaan (wegens omstandigheden enzo) maar als je uiteindelijk moet gaan studeren is dat echt een super grote uitdaging … een paar jaartjes middelbaar is het ergste nog niet 🙂 kiezen kan ook best wel lastig zijn.
  (En ik heb nu 2 jaar thuis gezeten … en dan ben je opeens wel blij om weer naar school te gaan.)

  Wat de Q&A betreft ben ik slecht in originele vragen bedenken … maar ik bedenk toch wat.
  Waar haal je je inspiratie voor je blog vandaan? Wat zou je droom zijn wat bloggen betreft? Heb je al een idee wat je na middelbare school wil gaan doen? Zou je later iets met beauty/blog/schrijven/media willen doen?

  Je hoeft niet per se alles te beantwoorden, kies maar iets leuks uit 🙂

 9. 31 augustus 2016 / 06:18

  Wat spannend Elles, 4vwo! Een druk jaar, maar je bent er ook zo weer aan gewend. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.