Skin Treats shampoo, shower gel, bodylotion| Review

1Hey! Je hebt producten die je koopt om het hebben. Je hebt producten die je koopt omdat het kwalitatief goed is. Maar ook heb je producten die je koopt omdat het er zó leuk uitziet, zoals de Skin Treats. In dit artikel kun je mijn persoonlijke mening lezen over de bodylotion, shower gel en shampoo van de Skin Treats lijn van Sparkel Cosmetics.

2De skin treats zien er zó leuk uit. Lekker snoepig. Het is echt een heel leuk plaatje met zijn drieën, al die pastelkleurtjes, hou er van! Ik heb echt zin om ze te gaan testen maar als ik eerlijk ben heb ik niet het gevoel dat het een merk zoals Rituals kan vervangen.

Skin Treats Rapunzel – Shampoo

3Zoals de meeste doucheroutines beginnen, zo begint de review ook; met de shampoo. De shampoo heeft de naam Rapunzel, een leuke naam al zeg ik het zelf.

4Zachte shampoo, met Argan Olie, voor een milde reiniging van het haar. Een kleine hoeveelheid in het natte haar masseren en goed uitspoelen. Indien nodig herhalen. Heschikt voor dagelijks gebruik. Contact met ogen vermijden.

Dit staat op de achterkant van de shampoo. Niet veel interessante informatie. Het enige wat me aanspreekt is de Argan olie. Ik heb niet veel verstand van de ingrediënten van producten maar ik weet dat olie goed is voor je haar.

5Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cacamidopropyl Betaine, Acrylates Copolymer, Argania Spinosa Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, PEG-90M, Silica, BHT, PEG-3 Distrearate, Disodium EDTA, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Propylene Glycool, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazalinone, Methylisothiazolinon, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Triethylene Glycol, Bensoic Acid, Citric Acid, Sodium Hydroxide, CI 17200, CI 19140

Een hele waslijst. Er zitten een aantal goede oliën in maar ook sulfaten, wat niet zo goed is voor je haar.

6Laten we testen! Toen ik het in mijn haar smeerde ging het zó lekker fruitig ruiken. Ik ben heel slecht in geuren omschrijven maar het is een soort perzikgeur, heerlijk!

7Bij het inmaseren kwam ik erachter dat de shampoo niet zo heel erg schuimde. Dat vind ik wel jammer want ik ga soms heel lang door totdat mijn hele hoofd wit is van het schuim. Voor de rest is het gewoon hetzelfde als alle standaard shampoos.

Maar nu, hoe bevalt het product mij na het wassen. Nou… de dag nadat ik het heb aangebracht merkte ik weinig van de shampoo. Mijn haar werd pluiziger en statischer, wat denk ik iedereen haat. Jammer, ik had graag gewild dat het product prima van kwaliteit zou zijn!

 

Skin Treats Naughty Girl – Shower gel

8Na de shampoo doe ik meestal conditioner, maar die test ik niet. Ik test het gene wat ik gebruik in de wachttijd van de conditioner; shower gel. Dit ziet er ook zo sweet uit! Bij een shower gel gaat het er bij mij niet echt uit of het product me bevalt. Hierbij vind ik dat het er om gaat dat het je schoonmaakt en dat het een lekker geurtje heeft.

9

 

 Frisse shower met de geur van Ginger en Lemongrass extract. Voor een milde dagelijkse reiniging van de huid. Vermijd contact met de ogen.

‘Lijkt me erg lekker!’ Dat is mijn eerste impressie!

10

 

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Sofium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Cymbopogon Schoenantus Extract, Zingiber Officinale Extract, Panthenol, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, PEG03 Distearate. Propolyne Glycol, Benzophenone-4, Parfum, Citral, Hexyl Cinnamol, Linalool, Limonene, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Citric Acid, Sodium Hydroxide, CI 47005

Weer de sulfaten, jammer dat dat in dit product moet zitten. Het is niet mijn favoriet, het is namelijk heel erg beschadigend.

11Naughty girl is een erg lekkere geur, frisjes op een fruitige manier, daar houd ik heel erg van. Ook schuimt het lekker, dat scoort altijd pluspuntjes bij mij!

 

Skin Treats Sugababe – Bodylotion 

12Daarna de puntjes op de i; bodylotionnn! Heel lekker, vooral nu tijdens deze koude dagen waarbij de kachel op de allerwarmste stand staat. Ik hoop dat Sugababe mijn kurkdroge benen en armen een beetje kan verhelpen.

14

 

Een licht verzorgende bodylotion met de geur van Raspberry & Bubblegum. Houdt de huid zacht en soepel. ’s morgen en ’s avonds gebruiken op een schone, droge huid.

Raspberry & bubblegum, weer zo lekker zoetjes. De bodylotion 2x per dag gebruiken zit er voor mij niet in.

13

Aqua, Ethylhexyl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Ether, Fragaria Vesca Fruit Extract, Rubus Idaeus Extract, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Ethylhexylflycerin, Carbomer, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Tocopherol, Betaine, Propylene Glycol, Benzophenone-4, Parfum, Linalool, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Sodium Hydrocide, CI 16255, CI 42051

Alcohol in een bodylotion die je huid hoort te voeden. Een slimme zet om een uitdrogend ingrediënt in een voedende bodylotion te gebruiken…

15de Raspberry- en bubblegumgeur, dat valt je meteen op. Bij het openen van de dop komt de geursensatie meteen op je af, heerlijk! Daarnaast smeert de lichtroze bodylotion heel fijn uit over de huid.

16Maar… de belangrijkste functie van een bodylotion, dat zit hier niet in. Het maakt mijn huid niet zachter en het verminderd mijn kurkdroge huid niet. Balen!

17Nou, wat is de conclusie die ik hieruit kan trekken? Voor beautybloggers zal dit product ten doden opgeschreven worden. De bodylotion en shampoo doen totaal niet wat ze horen te doen. De shower gel daarentegen wel. Ik denk eerder dat deze producten leuk zijn voor die ene vriendin waarbij het gaat om het gebaar van het cadeautje. Het is een leuke collectie, maar niet verzorgend. Jammer.

 

Welke verzorgende producten gebruik jij?

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 28 januari 2016 / 19:06

  Mijn huid gaat inderdaad spontaan jeuken….de geur lijkt me wel heerlijk! X

 2. 28 januari 2016 / 19:01

  Wat een geweldige tekst op die flacons, haha!

 3. 28 januari 2016 / 17:48

  Jammer dat het tegenvalt. De verpakking is wel super inderdaad!
  Geniet van je avond. Liefs, Florentine

 4. 28 januari 2016 / 08:35

  Jammer dat ze niet goed werken, ze lijken me wel heel erg lekker ruiken!

 5. 28 januari 2016 / 08:34

  Jammer van de sulfaten enz.. maar inderdaad de verpakking is wel leuk om te zien!

 6. 28 januari 2016 / 08:12

  Ik vind het altijd zo raar als een shampoo niet schuimt, zou voor mij dan ook een reden zijn hem niet te gebruiken, haha.

 7. 28 januari 2016 / 07:30

  Wat een uitgebreide review, fijn! En wat een super mooie verpakkingen. Wel erg jammer dat ze niet zo fijn zijn in gebruik.

 8. 28 januari 2016 / 05:19

  Inderdaad! Een hele leuke verpakking.
  Jammer dat ze niet zo goed werken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.