Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

“Confidence is key”, dat is een uitspraak die ik zal blijven zeggen. Door veel zelfvertrouwen uit te stralen, kun je veel bereiken en krijgen in het leven. Denk daarbij aan die ene droombaan of een date met je crush. Met een flinke dosis zelfvertrouwen is het leven veel makkelijker. Daarnaast voel je je daardoor veel gelukkiger. Maar wat als je dat niet hebt? In dit artikel deel ik tips hoe je zelfverzekerder door het leven gaat.


Zeg tegen jezelf dat je mooi bent

Sta dagelijks voor de spiegel en zeg met volle overtuiging dat je mooi bent, want dat ben je ook! Hoewel het de eerste paar keer een beetje gek is om te doen, helpt het heel erg voor een verbeterend zelfbeeld. Door het dagelijks te doen, ga je in jezelf geloven. Noem mooie punten van jezelf op en let daarbij niet te veel op de kleine dingen die je storen. Je lichaam is veel meer dan alleen die striae op je been.

Investeer in jezelf

Door veel met jezelf bezig te zijn, ga je ook steeds meer van jezelf houden. Investeer in jezelf! Daarbij zeg ik niet dat je elke maand veel geld moet uitgeven. Elke dag een rondje hardlopen of een lekker bad nemen is ook al een flinke investering. Neem de tijd om van je lichaam te houden.

Daarnaast is het ook niet erg om jezelf een keer een cadeautje te geven. Het kopen van die ene broek waar je benen goed in uitkomen, kan je een confidence boost geven. Daarnaast helpen mooie lingeriesetjes ook bij het krijgen van veel zelfvertrouwen. Dit hoeft niet eens voor je partner te zijn, maar kan ook puur voor jezelf. Wanneer je weet dat je een mooi setje draagt onder jouw outfit, voel je je meteen sexyer. Dit straal je ook meteen uit aan de buitenwereld. Bij LASCANA kun je bijvoorbeeld prachtige lingeriesetjes halen! Wat mij persoonlijk heeft geholpen, zijn push-up bh’s. Hierdoor voelde ik me meteen veel zelfverzekerder onder mijn outfit.

Let op je houding

Vroeger zei mijn moeder altijd hetzelfde als ik problemen had met iemand op school: “Borst vooruit en kin omhoog!”. Dat heeft alles te maken met je houding. Hangende schouders en een hoofd dat naar beneden kijkt, zorgen er voor dat je onzekerheid uitstraalt. Daarnaast ga je je ook zo voelen. Door een rechte houding aan te nemen en je hoofd omhoog te houden, straal je zo veel zelfvertrouwen uit. Je haalt dan ook meer kracht uit jezelf.

Volg bodypositivity accounts en ontvolg Instagrammodellen

Tegenwoordig wordt onzekerheid gevoed door het internet. Op Instagram zie je alleen maar het ideaalbeeld. Men vergeet dat Instagrammodellen poseren en bewerkingsprogramma’s gebruiken. Het beste is om jezelf niet te confronteren met dit onrealistische beeld. Ieder lichaam is anders en mooi zoals ‘ie is. Mijn advies is om deze accounts te ontvolgen en zoveel mogelijk te vermijden. Accounts die dan juist wel helpen met het krijgen van zelfvertrouwen zijn body positivity accounts. Deze accounts delen foto’s van realistische lichamen. Op die manier komt ook sneller het besef dat je absoluut niet minder mooi bent dan anderen. Ook dit helpt bij het krijgen van zelfvertrouwen.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.