Een nieuw Instagram account voor 3lles.nl

Een nieuw Instagram account voor 3lles.nl

Na lang te twijfelen heb ik het dan toch maar gedaan: een nieuw instagram account aangemaakt voor mijn blog. Het is niet niks om een account wat je al jaren hebt met 850 volgers en 269 berichten zomaar te verwijderen. Toch leek het me maar een goed idee om een nieuwe aan te maken en vandaag ga ik uitleggen waarom.

Spookvolgers

De meeste vervelende Instagrammers: spookvolgers. Van die mensen die je volgen maar nooit een foto liken. Volgensmij was de helft van mijn volgers wel een spookvolger, ik overdrijf niet. Een foto behaalde nog maar net de 100 likes. Best raar als je kijkt naar mijn persoonlijke account, die heeft nog geen eens 400 volgers en bijna 200 likes. Om een of andere reden demotiveren die cijfers op Instagram je best wel.

Ontvolgen-volgen

Bijna elke blogger heeft hier wel last van: de volgen-ontvolgers. Ik had dat ook. Van die mensen die je account volgen in de hoop dat je ze terugvolgt. Volg je ze niet, dan ontvolgen ze je gewoon. Ik had soms wel mensen die me 3 keer opnieuw gingen volgen. Super irritant. Elke keer als ik dan een foto plaatste, verloor ik al meteen 10 volgers. Ik was zo blij toen ik de 700 volgers behaalde, maar al snel werd dat 690. Zo weet je op een gegeven moment ook niet meer wie je account volgen omdat ze het leuk vinden of om volgers te krijgen.

De reacties: great! of awesome!

Dit zijn van die mensen die allemaal mensen volgen en onder elke foto hetzelfde plaatsen. Gewoon om reclame te maken. Bij mij waren het best vaak buitenlandse bloggers die niet eens kunnen weten wat er in mijn onderschrift staat. Zo had ik een keer een foto geplaatst dat ik in het gips zat en daarop kreeg ik de reactie: cute. Heel erg vervelend.

Nieuwe start

Ik wist een hele lange tijd niet wat ik op het Instagram account moest zetten van mijn blog. Moesten dat nou gewoon updates zijn of ook foto’s van mijn dagelijks leven. Daardoor zit er ook geen logica in mijn account. Wat me best wel stoorde. Nu weet ik een beetje wat ik er op ga posten. Ik ga er updates op zetten voor als er bijvoorbeeld een nieuw artikel online staat. Dat is dus stipt op maandag, woensdag en vrijdag. Ook komen er andere foto’s op te staan wat betrekking heeft op mijn blog, bijvoorbeeld behind te scenes of pakketjes die ik gekregen heb.

Untitled

Welke moet ik volgen? @3llesnl of @ellesmulderr

Het leukst is natuurlijk als je ze allebei gaat volgen. Maar niet iedereen interesseert zich in beide accounts, wat ik totaal begrijp. Zoals ik hierboven al zei: @3llesnl is een account over alles wat te maken heeft met mijn blog. Wil jij dat nou in de gaten houden? Dan moet je die zeker volgen. Op @ellesmulderr ben ik iets persoonlijker. Daar krijg je een beter kijkje in mijn leven. Ik plaats daar bijvoorbeeld selfies, foto’s van de honden en pony’s of outfits. Ze staan allebei open en iedereen mag ze volgen (behalve spookvolgers of volgen-ontvolgers)

 

Klik hier om @3llesnl te volgen

Klik hier om @ellesmulderr te volgen

 

Zie ik je op mijn Instagramaccount(s)?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 4 mei 2017 / 21:50

  Dapper besluit. Op mijn IG account post ik ook meer behind the scene foto’s. Ik vergeet vaak mijn blog update te delen. Dat je minder likes krijgt dan je volgers hebt, komt ook de nieuwe algoritmes. Je ziet niet alles meer wat er gepost wordt, heel irritant

 2. 3 mei 2017 / 20:38

  Wat stoer dat je er dan voor kiest om een nieuwe account te starten. Maar idd super irritant die volg en ontvolgers. Ik volg alleen mensen die ik echt leuk vind en niet omdat hun mij ook volgen. Gelukkig bestaan er genoeg mensen die wel een leuke en eerlijke reactie achterlaten 🙂

 3. 3 mei 2017 / 20:00

  Ik heb ook 2 accoounts. Één voor mijn blog en één prive waar ik niet iedereen accepteer die ik niet ken. Ik let ook niet op de logica van delen, bewerk de fotos amper en deel meer prive. OP mijn openbare accoount deel ik weinig prive dingen, meer voor mijn blog, beauty, fashion, food en quotes.

 4. 3 mei 2017 / 06:17

  Ik ga je opzoeken! Ik blokkeer nog wel eens mensen, heb ook een hekel aan ‘loze’ volgers of mensen die ‘loze’ reacties plaatsen. Mijn instagram is wel een blog gerelateerde maar wel een ‘behind the scenes’. Ik post dus niet zo vaak blogpost maar wel vaak een sneak peak van mijn (gezins)leven.

 5. 2 mei 2017 / 20:56

  Ik volg je nu ook. Heb zelf een fijne app waarop ik kan zien wie me (ont)volgt. Scheelt, werd namelijk ook gek van dat volgen en ontvolgen. Snap best dat je twee accounts neemt dus, al vind ik het ook knap dat je ze weet bij te houden!

 6. 2 mei 2017 / 18:21

  Ik heb je weer gevonden hoor.

 7. 2 mei 2017 / 17:46

  Ik vind 1 account al moeilijk om bij te houden laat staan 2 haha, maar ik wens je er veel succes mee x

 8. 2 mei 2017 / 16:59

  Wat een werk lijkt mij het om 2 accounts bij te houden. Ik heb al moeite mer zoveel kanalen, laat staan dat ik er ook nog 2 heb haha. Maar snap je keuze wel hoor en ik irriteer me ook mateloos aan zulke reacties en volg-ontvolg volk blegh

 9. 2 mei 2017 / 08:05

  O ik snap je helemaal! Stoer hoor! Ik ga je straks even opzoeken!

 10. 2 mei 2017 / 07:34

  Leuk! Ik snap wat je bedoelt. Ik heb precies hetzelfde, maar ik zie ook niet alles voorbij komen van anderen. Maar de “great” en de zijn de echte spookvolgers.

 11. 1 mei 2017 / 18:12

  Ik snap de stap volkomen! Ik volg je op allebei weer 🙂

 12. 1 mei 2017 / 17:33

  Leuk, ik ga ze zo even volgen op Insta !

 13. 1 mei 2017 / 13:15

  Ik volg nu beide accounts. Zelf heb ik een persoonlijk account en daar heb ik voldoende mee. Succes met het bijhouden van beide accounts.

 14. 1 mei 2017 / 12:38

  Spannend! Ik ben je persoonlijke account gaan volgen. 🙂 Vroeger had ik een tijdje een Instagram-account voor m’n blog naast m’n privéaccount, maar ik heb beide nu gewoon gecombineerd. Dat zit er maar geen samenhang in, ik zit daar zo niet mee.

 15. 1 mei 2017 / 09:59

  Ik volg je al! Ik heb dit zelf ook, een privé account en een blog account. Ik vind het toch fijn dat ik mijn eigen foto’s kan plaatsen zonder reacties van vreemde te krijgen en zonder dat ik 1000 keer gevolgd en ontvolgt word in een week.

 16. 1 mei 2017 / 06:53

  Wat een spannende stap! Stoer dat je dit hebt gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.