Een geheel pakket voor de verzorging van het gebit

Een geheel pakket voor de verzorging van het gebit

‘Een lach is een simpele manier om er mooier uit te zien’. Ik sta helemaal achter deze quote! Onze lach is toch echt wel de beste make-up die we kunnen dragen. Daarom moeten we het koesteren. Speciaal voor onze glimlachjes heb ik dus een pakket om ons gehele gebit onder handen te nemen. En met gehele bedoel ik dus ook ons GEHELE gebit!

Orabrush

DSC08562

DSC08574

DSC08569

Je hebt ze vast wel eens gezien: van die vieze tongen. Ik ga ze niet eens omschrijven aangezien ik er al een naar gevoel van krijg als ik erover nadenk. Het ziet er niet alleen onsmakelijk uit maar het zorgt ook voor een slechte adem. 90% Van de slechte adem komt door tongplak. Je kan natuurlijk je tong schoonhouden met een tandenborstel, maar dat is natuurlijk meer gemaakt voor je tanden. Daarom is er de Orabrush ontwikkelt, dit is een speciaal borsteltje met zachte haartjes. Deze komen in de diepste groeven van je tong en verwijderen de bacteriën, de boosdoeners. Ik was eerst best huiverig om dit ding te gebruiken. Zou zoiets nou echt je tong schoner maken? Maar dat deed het echt!

Oxyfresh tandpasta

DSC08545

DSC08549

Tandenpoetsen is key voor een gezond gebit. We gaan niet voor niks elk halfjaar op controle bij de tandarts. Een goede tandpasta is daarom best belangrijk. Deze tandpasta is van Oxyfresh. Het bevat geen SLS en werkt op basis van Active oxygen, oftwel zuurfstof. Actief zuurstof is een bewezen ingrediënt dat bacteriën uitschakelt zonder de mondfora te onregelen. SLS zorgt ervoor dat de tandpasta gaat schuimen en je dus het gevoel krijgt dat het reinigt. Allemaal leuk en aardig maar deze stof legt je zoet smaakpapillen tijdelijk plat. Erg fijn dat dat er dus niet in zit.

Ik ben niet echt gevorderd in het testen van tandpasta’s, maar I give it a try. De smaak van de tandpasta is net als alle andere tandpasta’s. Gewoon een mintsmaakje. Wat me wel echt opviel is dat je niet na het poetsen zo’n smaak in je mond hebt. Een appeltje eten na het gebruik hiervan kan dus zonder enig probleem. Schoonmaken doet het natuurlijk ook gewoon goed. Dus dit is echt wel een prima tandpasta. Het is ook best een grote tube dus je kan er ook lang gebruik van maken.

Oxyfresh Mondwater

DSC08551

Ik gebruik vrijwel nooit mondwater. Toch heb ik het maar geprobeerd. Deze is van Oxyfresh. Deze fabrikant bevat als een van de weinige een niet-zure formule die bacteriën op een effectieve manier bestrijdt en ondertussen meewerkt aan een gezonde, gehydrateerde en natuurlijke mondflora. Klinkt dus super goed!

Je moet een tot twee shotjes nemen uit de dop. Dan moet je ongeveer een minuut spoelen. Eerst valt de smaak niet zo op maar na 20 secondes wordt de mint smaak wel steeds heftiger. Na gebruik voelt mijn mond lekker fris en schoon.

Dentek Comfort Clean Floss Picks & Slim Brush

DSC08585

DSC08596

DSC08589

Flossen zorgt ervoor dat je tanden niet ontstoken raken. Daarom is het dus zo belangrijk om dat dagelijks te doen. Deze Dentek Comfort clean floss picks zijn door de Y-vorm met curve speciaal gemaakt om de achterste kiezen probleem- en pijnloos te bereiken. Er zit zelfs een mintlaagje aan voor een frisse smaak. Helaas heb ik een beugel, dus flossen gaat een beetje moeilijk aangezien ik niet tussen mijn tanden kom. At least I tried. Ook zitten er tandenstokers bij wat ik wel echt chill vind. Er blijft veel hangen als je een beugel hebt dus daarmee kun je het gemakkelijk verwijderen. Ze zijn zelfs roze, super leuk!

The Breath Company Dry Mouth Lozenges

DSC08575

DSC08575

DSC08579

We kunnen dan wel een goede adem hebben in het begin van de ochtend, maar dat wordt natuurlijk minder gedurende de dag. Daarom is het altijd handig om een pepermuntje bij de hand te hebben. Deze pepermunt is een van de weinige die niet alleen de geur maskeren, maar ook bacteriën bestrijden bij de bron. Ze zijn best lekker. Ze hebben een lekkere mandarijn smaakje en verfrissen echt nadat je ze ingenomen hebt! Wel prikkelen ze een beetje op de tong.

 

Wat gebruik jij allemaal om je gebit te verzorgen?

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 29 april 2017 / 08:56

    Ziet eruit als een mooi pakket! het maakt mij wel nieuwsgierig

  2. 28 april 2017 / 10:54

    Oeh, handig… zo’n pakket. Zulke floss picks heb ik ook ooit geprobeerd maar ik kom daar ook niet mee tussen mijn tanden. Dat is echt veel te dik. Dat lukt bij mij alleen met flossdraad. Haha. Voor de rest gebruik ik heel graag mondwater en altijd whitening tandpasta!

  3. 28 april 2017 / 08:30

    Ziet er goed uit! Ik begin het pakket volgende week te testen; ik ben benieuwd! De Orabrush is iets dat ik nog nooit eerder gebruikt hebt, alvast veelbelovend om te lezen dat het ook echt werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.