Avène hydraterende zelfbruiner

Avène hydraterende zelfbruiner

In het artikel van een paar weken geleden heb je kunnen zien dat mijn huid eerder rood wordt dan bruin. Elk jaar hoop ik weer van de lichtste foundationkleur over te kunnen stappen op een tintje donkerder. Het is me na zoveel jaar nog steeds niet gelukt en daarom heb ik het maar opgegeven. Ik wordt maar niet op een natuurlijke manier bruin. Toch wil ik het wil en heb ik dit jaar voor het eerst zelfbruiner gebruikt.

Het product dat ik heb gebruikt is de hydraterende zelfbruiner van Avène. Het is een tube waar geen handschoen bij zit. Dat vind ik jammer omdat ik nog nooit zelfbruiner gebruikt heb en dus ook niet iets heb waarmee ik het kan aanbrengen. Gelukkig zit er wel een instructie bij hoeveel gel je aan moet brengen per lichaamsdeel.

Dit wordt over het product verteld:

Breng in een dunne, gelijkmatige laag aan op het gereinigde en droge gelaat en/of lichaam. Vervaag aan de haarwortels en aan de wenkbrauwen. De intensiteit en houdbaarheid van de kleur hangt af van de gebruikte hoeveelheid en hoe vaak het aangebracht wordt. Voor een duurzame teint, breng je de crème aan tot als de gewenste teint bereikt is en daarna breng je het 2 à 3 keer per week aan als onderhoud. Deze zelfbruiner beschermt de huid niet tegen schadelijke zonnestralen.

Geleidelijk, natuurlijk bruin kleurtje
Streepvrij
Zachte, gehydrateerde en subtiel geparfumeerder huid (hydratatie van de bovenste huidlagen)

Voor het gebruik van zelfbruiner wordt aangeraden om je huid te scrubben en in te smeren met bodylotion. Dat heb ik ook gedaan. Omdat geen handschoen bijgevoegd was, heb ik een washandje gebruikt bij het aanbrengen!

Dit is mijn huid nadat ik het product voor het eerst gebruikt heb. Achteraf kon ik beter foto’s maken van mijn armen want daar was het resultaat duidelijker zichtbaar. Mijn huid is bruiner geworden zonder oranje te lijken. Daar was ik namelijk erg bang voor. Het ziet eruit alsof je heerlijk in het zonnetje bent geweest. Bij het aanbrengen was ik bang dat het product niet werkte aangezien ik totaal geen verschil zag. Al snel merkte ik dat dit product een dag nodig heeft om in te werken.

Met een foundationkwast bracht ik de zelfbruiner aan op mijn gezicht. Ik lette er extra goed op dat ik mijn oren en haarlijn meenam en dat ik niet teveel smeerde. Toch was dat niet genoeg want uiteindelijk zag je een groot verschil tussen mijn hoofdhuid en gezicht, oeps. Gelukkig trok dat snel weg

De tweede ronde sloeg ik mijn gezicht dus over en focuste ik me voornamelijk op mijn benen en het wegwerken van mijn bikinilijn. Hierna vond ik dat ik het perfecte resultaat bereikt had. Omdat ik altijd erg wit ben, wilde ik niet meteen te bruin gaan want dat zou er gek uitzien.

Mijn eerste ervaring met zelfbruiner is goed gegaan. Ik zou het zeker vaker proberen. Ben jij net als ik bang om zo’n product te gebruiken? Dan zal ik deze zeker aanraden. Je kan de intensiteit gemakkelijk opbouwen en het eindresultaat ziet er niet vlekkerig uit. Daarnaast voelt het product aan als een bodylotion, ook een pluspunt. Het is alleen jammer dat het product niet lang blijft zitten. Na zo’n 4 dagen was ik weer net zo wit als voorheen.

Avène hydraterende zelfbruiner – €13,50

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

Dit artikel is gesponsord, ik geef mijn eerlijke mening 

19 Reacties

 1. 8 augustus 2019 / 03:16

  Dit kende ik nog niet, ziet wel gelijk verschil. Mooi hoor!

 2. Mandy
  16 juli 2019 / 06:12

  Heb zoiets nog nooit gebruikt maar dit zal ook wel wat voor mij zien. Ik ben echt hartstikke wit. Deze prijs valt me ook nog reuze mee!

 3. 15 juli 2019 / 18:53

  Leuk om te lezen! De creme uit de tube ziet er zo oranje uit, gelukkig valt dat reuze mee aangebracht!

 4. 14 juli 2019 / 06:01

  Ik heb ooit zelfbruiner gebruikt dat was echt geen gezicht 🙂 Ik ben van nature net zo wit als casper het spookje en heb dat leren accepteren.

 5. 13 juli 2019 / 13:08

  Ik ben meestal wat huiverig met een zelfbruiner. Ik heb er zelf een keer hele vlekkerige benen aan overgehouden. Dit klinkt op zich wel goed…

 6. 13 juli 2019 / 12:33

  Ja als je na 4 dagen terug wit ziet is dat niet zo leuk, maar beter dat dan altijd wit – niet ? 🙂

 7. 13 juli 2019 / 00:22

  Gelukkig heb ik het niet nodig wel fijn dat het er is.

 8. 12 juli 2019 / 23:19

  Ik heb heel vaak zelfbruiners gebruikt de meeste maken je inderdaad oranje. Heel leuk om te lezen dat deze goed bevalt.

 9. 12 juli 2019 / 11:59

  ik durf het eigenlijk niet te gebruiken, bang dat ik een oempaloempa wordt en dat ik vlekken krijg.

 10. 12 juli 2019 / 10:48

  Ik gebruik zelf nooit zelfbruinen, maar dit resultaat is erg mooi! Vanuit mijn achtergrond (schoonheidsspecialiste) weet ik dat een goede zelfbruiner ook echt voor mooi resultaat kan zorgen, maar.. lang niet allemaal! Hopelijk kun je nog veel plezier beleven aan het product en een mooi bruin tintje !

 11. 12 juli 2019 / 10:02

  Ik heb nog nooit zelfbruiner gebruikt! Ben een beetje bang voor het vlekkerige effect of een hele onnatuurlijke kleur. Ik ben van mezelf namelijk super licht!

 12. 12 juli 2019 / 07:25

  Ik vind het effect mooi! Dat verrast me, want ik heb nooit zoveel vertrouwen in dit soort producten.

 13. 12 juli 2019 / 06:43

  ik durf het niet te gebruiken, veels te bang dat ik een wortel wordt…en voor 4 dagen: dat is de moeite toch niet?

 14. 11 juli 2019 / 06:02

  Het effect is echt heel mooi, vind ik! Ik bruin letterlijk NOOIT van de zon, dus ik moét wel zelfbruiners gebruiken om er een beetje gezond uit te zien, dus deze lijkt me echt fijn.

 15. 10 juli 2019 / 16:53

  Je hebt in ieder geval 4 dagen kunnen genieten van een bruine huid! Of zag je het na een dag al minder worden?
  Ik was twee weken met vakantie in Nederland en ik ben echt wél verkleurd, haha!

 16. 10 juli 2019 / 16:41

  Vind het er heel natuurlijk uitzien op de foto. En idd in één keer te veel verschil zorgt voor zo’n Engels effect. Daar zijn die meiden vaak donkeroranje van de zelfbruiner. Moet idd zeggen dat deze heel mooi en gelijkmatig oogt. Ga hem even opslaan!

 17. 10 juli 2019 / 09:37

  Ik durf nooit zelfbruiners te gebruiken omdat ik het vast niet gelijkmatig kan opbrengen. Maar wel handig dat het ook nog eens hydrateert.

 18. 10 juli 2019 / 09:21

  Dit ziet er niet verkeerd uit! Ik zelfbruin eigenlijk nooit.

 19. 10 juli 2019 / 07:59

  Ik kleur nog al snel en ben eigenlijk altijd wel bruin, dus ik heb dit nog nooit gebruikt, maarte lijkt me ook heel eng, ik zou echt delen overslaan denk ik. Jammer dat het na vier dagen weer weg is, maar wel makkelijk als je graag voor een feestje even een beetje een kleurtje op je armen en benen wilt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.