Je thuis voelen in een nieuw huis

Thuis voelen op een nieuwe plek

De allereerste nachten in mijn nieuwe kamer voelden vreemd en onwennig. Ik was blij dat ik een plekje voor mezelf had, maar voelde me nog niet thuis. De gedachte dat ik me nooit thuis zou voelen op een nieuwe plek vond ik vervelend. Daarom heb ik toen alles op alles gezet om mijn nieuwe kamer mijn thuis te maken. In dit artikel deel ik mijn tips aangezien ik waarschijnlijk niet de enige ben die moeite heeft met wennen aan een nieuwe plek.


Maak het je eigen

Ik voelde me veel meer thuis in mijn kamer, toen ik het me eigen maakte. Met persoonlijke items zorgde ik er voor dat het echt mijn kamer werd. Zo hebben foto’s van mooie herinneringen ervoor gezorgd dat ik me veel fijner voelde. Daarnaast heb ik mijn kamer ook in mijn eigen stijl gedecoreerd waardoor ik me 100% op mijn gemak voel tussen al mijn meubels. Op deze manier neem je het thuisgevoel al een beetje mee naar je nieuwe plek.

Ontwikkel een nieuwe routine

De eerste dagen in mijn nieuwe kamer, leefde ik alsof ik op vakantie was. Denk daarbij aan lang slapen, laat op bed, eten op de bank en weinig schoonmaken. Dit soort dingen deed ik thuis ook niet. Daarom voelde het verhuizen extra onwennig. Door een nieuwe routine op te bouwen komt er wat meer ritme in je leven en wordt je nieuwe plek ook echt jouw plek om te rusten. Probeer zo veel mogelijk van je oude routine over te nemen en wijzig waar nodig.

Pak momenten voor jezelf maar nodig ook mensen uit

Bij een verhuizing probeer je meteen veel dingen uit te voeren, waardoor je vergeet te genieten en je moment te pakken. De eerste dagen was ik zo druk bezig waardoor ik mezelf niet de tijd gaf om te ‘binden’ met mijn kamer. Ik had nog niet het gevoel ontwikkeld dat mijn kamer mijn plekje was waar ik tot mezelf kan komen. Door rust te pakken op je nieuwe plek, maak je sneller de associatie met thuis.

Daarnaast is het ook erg fijn om juist mensen bij je thuis uit te nodigen. Laat zien waar je trots op bent en bouw die trots op. Ook dan zul je je veel sneller thuis voelen. Dan ervaar je het als een plek wat van jou is en waar je vanaf nu fijne herinneringen kan beleven met vrienden en familie. Het voelt ook erg vertrouwd om bekenden over de vloer te hebben.

Zorg voor een fijne nachtrust

Het hebben van een goede nachtrust is erg belangrijk. Het zorgt er echt voor dat je jouw huis gaat associëren met je nieuwe thuis. De nieuwe plek waar je gaat slapen, leven en je veilig moet voelen. Als je slecht slaapt, ontstaat deze associatie niet snel.

Zo stapte ik over van een heerlijk matras van 100 x 200 naar een twijfelaar. Dit was een hele overgang voor mij omdat ik in een groter bed sliep dat niet per se fijner lag. Hierdoor heb ik de eerste nachten echt moeite gehad met slapen. Ook zorgde dat er voor dat ik langer wakker bleef, ging nadenken en heimwee kreeg.

Een goed matras is dus een must om je thuis te laten voelen. Perfecthomeshop kan je daarbij helpen. Dit bedrijf zorgt er voor dat jouw huis een thuis wordt. Ze hebben matrassen van 70 x 200 tot 180 x 210 in allerlei verschillende materialen. Voor iedereen hebben ze dus een matras die matcht. Daarnaast verkopen ze ook allerlei meubels waardoor je jouw huisje op jouw manier kan inrichten!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.