Hoe stap je uit de comfortzone van je eigen kledingstijl?

hoe stap je uit de comfortzone van je eigen kledingstijl?

Het ontwikkelen van je eigen kledingstijl kan nog wel eens een zoektocht zijn. Voor velen is het moeilijk om zichzelf helemaal comfortabel te voelen in hun outfit. Hierdoor blijven mensen vaak in het ‘oude vertrouwde’ en de ‘veilige’ stijl hangen. Maar, wat als je je kledingstijl wilt veranderen en meer uit je comfortzone wilt stappen? In dit artikel deel ik tips om je stijl uit te breiden en te experimenteren met kleding.


1. Koop altijd eén ding buiten je comfort zone

Wanneer ik ga shoppen, probeer ik altijd eén item buiten mijn comfortzone te kopen. Waarom? Op die manier heb ik het gevoel dat ik niet meteen all the way ga. Daarnaast kan je daarmee rustig wennen aan het kledingstuk en de nieuwe stijl. Op die manier kan je ook kijken waarmee je het item wilt stijlen om het voor jezelf comfortabel te maken. Zo kun je langzaam uit je comfortzone komen. Dit is een proces wat soms maanden kan duren.

2. Gebruik een stylist

Eén van de belangrijkste dingen is het proberen van iets nieuws. Dat is niet alleen op het gebied van mode, maar met alles in het dagelijkse leven. Hoe doe je dat? Simpel! Maak eens gebruik van een stylist. Tegenwoordig kan dat gemakkelijk online. Zalando biedt bijvoorbeeld zo’n online styling-service aan: Zalon. Hier wordt een outfit voor je samengesteld op basis van je voorkeuren.

Door gebruik te maken van een stylist, ontdek je nieuwe dingen. Wellicht wordt je gestyled op een manier waar je zelf nog niet over na hebt gedacht. Dit kan ervoor zorgen dat je visie verbreed wordt.

3. Ga shoppen voor je bestie en andersom

Deze tip sluit aan op de vorige. Je bestie kent jou door en door. Hij of zij weet wat je wel en niet leuk vindt. Misschien heeft diegene wel een hele andere stijl dan jij. Door voor elkaar een outfit te scoren, kun je van elkaar leren. De voor jou geshopte outfit kan je inspireren en buiten je comfortzone zetten. Andersom kan nadenken over een outfit voor iemand anders je visie verbreden. Wanneer je iemand anders moet stijlen, kies je vaak items die je zelf wilt dragen maar wellicht niet durft. Door iemand anders te stijlen, kun je zien hoe het kledingstuk er bij iemand anders uitziet waardoor die angst af kan nemen.

4. Begin subtiel

Het is vooral een kwestie van proberen, alleen dan ontdek je wat je leuk vindt en waar je je fijn bij voelt. Zoals ik al eerder zei: “Uit je comfortzone treden is niet iets wat je zomaar doet.” Zorg daarom voor kleine aanpassingen. Stel, je draagt veel zwart en wilt meer kleur dragen. Een manier om dat te veranderen, is door een kleurrijk accessoire toe te voegen. Bevalt dit? Draag dan eens een top met kleur. Deze tactiek heeft mij heel erg geholpen. Ik droeg vroeger namelijk ook alleen maar zwart. Gedurende de jaren heb ik het een en ander gewijzigd, waardoor ik nu alleen maar kleur draag. In dit artikel kun je zien hoe mijn stijl is veranderd door de jaren heen.

Voor meer interessante en leerzame tips over uit je comfortzone treden, verwijs ik naar dit artikel op Proud2me.nl

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.