Mijn kledingstijl door de jaren heen (2015-2020)

Mijn kledingstijl in 2020

Het is al meer dan vijf jaar geleden dat ik mijn eerste artikel plaatste op deze website. In die vijf jaar heb ik onderhand een uitgebreid archief opgebouwd met outfitposts. Laatst keek ik door al die oude foto’s en viel mij op dat mijn kledingstijl in de afgelopen jaren erg veranderd is. Zo ben ik steeds meer uit mijn comfortzone getreden. Ook viel me op dat mentale gezondheid veel invloed heeft gehad op mijn kledingstijl

2015

2015: hét jaar dat ik begon met bloggen. Op dat moment voelde ik me echt een mode-icoon. Er op terugkijkend was er niks verkeerd met mijn kledingstijl. Het was braaf en simpel. Ik durfde toen echt nog niet op te vallen met mijn kleding. Om eerlijk te zijn was ik er destijds ook nog niet zo mee bezig. ik focuste me toen meer op make-up dan op mode. Gedurende de jaren zijn mijn interesses veranderd.

2016

Toen ik net begon met bloggen, boeide het me eigenlijk niet veel hoe ik gekleed was. Al snel veranderde dit toen ik blogs ging lezen en daar inspiratie van kreeg. Ik ging toen een beetje experimenteren met kleding. Ik weet nog wel dat ik mezelf super stylish vond op de eerste foto. Op de tweede foto kun je zien dat ik meer ging combineren. Zo droeg ik een blouse onder een trui, iets wat nu weer helemaal trendy is. Ik vond mezelf er steeds leuker uitzien. Terugkijkend op 2016 vond ik mezelf goed gekleed voor die leeftijd. Ik was toen 15. Uiteraard zou ik het nu niet meer dragen maar ik liep niet voor schut.

2017

A lot was happening in 2017! Damn, ik ging helemaal los toen. Op sommige outfitjes kijk ik met plezier terug maar voor sommige schaam ik me echt. Dit jaar was het jaar van de chokers, croptops en fishnet panty’s. Ik probeerde soms iets te sexy te zijn. Dat zal vast wel de leeftijd zijn geweest. Croptops draag ik nu ook nog dus daar kan ik niks negatiefs over zeggen. Ik had het lichaam er voor en droeg niet extreem korte topjes. Daarnaast was het toen ook echt hip! De chokers en de fishnet panty’s hadden voor mij niet gehoeven. VERSCHRIKKELIJK! Als ik die twee gewoon niet had gedragen dan waren al mijn outfits gewoon prima. Ik weet ook nog wel dat ik in 2017 super foute bronzen sneakers van de Primark droeg. Waarom? Ik wilde anders zijn. Achteraf heb ik dikke spijt.

Conclusie: 2017 was voor mij het rampjaar wat betreft mode. Ik was goed bezig met combineren maar het pakte niet altijd goed uit. Ach, iedereen moet zo’n periode hebben gehad. Ik dacht ook toen dat ik een fashionicoon was en dat iedereen van de middelbare school tegen mijn outfits opkeek. Achteraf stond ik voor paal. Ik wist ook niet goed wat mijn kledingstijl was. Ik probeerde me stoerder en volwassener te kleden maar kon soms ook nog voor schattige rokjes gaan. Waarschijnlijk was ik een beetje zoekende.

2018

Toen ik 17 was, zat ik echt niet lekker in mijn vel. Dat valt terug te zien in mijn kleding. In 2017 probeerde ik me nog gewaagd te kleden. In 2018 was die fase voorbij. Ik wilde het liefst niet te veel opvallen. Toch probeerde ik soms uit mijn comfortzone te treden met bijvoorbeeld de gestreepte broek en de culotte op de foto’s. Toch voelde ik me daar niet comfortabel genoeg in. Ik dacht dat dan alle ogen op mij gericht zouden zijn. Daarom besloot ik om mezelf donker aan te kleden (mede omdat ik volwassen wilde lijken) en basic. Je ziet ook aan de foto’s dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik maakte veel ‘boze’ foto’s of foto’s waarop ik erg nep lachte.

2019

Begin van 2019 zat ik nog slechter in mijn vel. Ik kan wel zeggen dat ik toen in het diepste dal zat dat ik tot nu toe in mijn leven heb gehad. Er was veel gaande. Na wat drastische veranderingen ging het al snel beter. Het halen van het eindexamen zorgde er voor dat ik voor mijn gevoel een ‘nieuw leven’ kon starten. Dat deed ik. Zo werd 2019 ook meteen mijn beste jaar. Ik klom langzaamaan uit de put. Dat valt ook te zien aan mijn outfits.

Op de eerste twee foto’s voelde ik me echt ongelukkig. De derde foto heb ik genomen nadat ik examens had gedaan en een lange break had genomen op mijn blog. Zie je het verschil? Ik zie iemand die zich kleurrijker kleedt en zelfverzekerder voelt! In de periode tussen het examen en het starten van een nieuwe opleiding kon ik mijn kledingstijl herontdekken. Ik ging weer veel experimenteren met kleding die buiten mijn comfortzone lag. Nog steeds vind ik dat erg leuke outfitjes.

2020

2020 staat bekend als het ‘weggegooide’ jaar maar ook voor een jaar waarin ik mijn eigen kledingstijl heb kunnen ontdekken. Door corona zat ik veel meer thuis dan voorheen. Dat gaf me de mogelijkheid om inspiratie op te doen via insta en te scrollen op webshops. Daarnaast kon ik geen geld meer uitgeven aan uitgaan dus gaf ik het uit aan kleding.

De afgelopen jaren deed ik altijd maar wat. In 2020 ben ik steeds meer bezig met het volgen van de trends. Ik treed elke keer weer uit mijn comfortzone en daar hou ik van. Dat zorgt er voor dat ik me 100% zelfverzekerd voel. Na jaren verschillende kledingstijlen geprobeerd te hebben, weet ik nu echt wat ik leuk vind!

Willen jullie meer van mijn kledingstijl zien? Volg mij dan zeker op Instagram!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 18 november 2020 / 18:57

  Wat leuk om te zien! Je zegt dat je in 2018 minder lekker in je vel zat en dat ook terug te zien is in je kledingstijl, maar ik vind je outfits van toen juist erg leuk. Ik houd wel van basic en vind de kleuren die droeg ook mooi. Daarnaast zijn ook je outfits van dit jaar mooi – leuk om de verandering door de jaren heen te zien.

 2. 18 november 2020 / 08:40

  Hoe bedoel je, je gaat zo toch niet de deur uit? ? Waarom niet? Omdat het anders is? Anders dan wat we gewend zijn? Er stond een knipoog achter de reactie overigens, waardoor je het als grapje zou kunnen opvatten, maar het schoot bij mij in het verkeerde keelgat. Door dat soort opmerkingen laten mensen zich beperken en doen ze het waarschijnlijk nooit weer. Zo droeg ik op mijn vijftiende voor het eerst een knalrode lipstick en wilde ik net de deur uit stappen, totdat mijn vader zei: Wat heb jij nou op je lippen? Ga je zo naar buiten? Ik voelde me zo vernederd door zijn opmerking, dat het jaren heeft geduurd tot ik weer knalrode lippenstift durfde te dragen. En waarom? Niet omdat ik het zelf niet mooi vond, maar omdat iemand anders het niet bij me gewend was en het dus niet mooi vond.

 3. 17 november 2020 / 21:30

  Liefde voor je stijl in 2019, echt mijn favoriete outfits.. ook de kleuren zijn helemaal mijn ding.
  Wat een mega leuk artikel heb je ervan gemaakt! Leuk om zo al je verschillende stijlen te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.