Welke kledingtrends zul je deze winter en herfst zien?

Welke kledingtrends zul je deze winter en herfst zien?

De zomer is officieel afgelopen. De blaadjes worden weer bruiner en buiten wordt het nat en koud. Klinkt erg deprimerend, hé? Maar wordt je alweer vrolijker als ik jouw vertel dat de herfst hét begin is van het nieuwe modeseizoen? Nu alle zomerkleding de deur uit is gebonjourd, is het tijd om nieuwe kledingtrends na te leven!

Laagjes

In de winter en herfst wil je het uiteraard niet koud krijgen. Toch wil je er stijlvol uitzien. Eerder heb ik een artikel gedeeld hoe je warmte en stijl kan combineren. Dit jaar is het wederom populair om verschillende lagen te combineren. Wat je voornamelijk zult zien zijn mesh tops. Deze zijn eerder erg geliefd geweest. Wat je nu gaat zien is dat ze meer op de achtergrond zullen verdwijnen onder een t-shirt of jurk. Ook blijven de coltruien modieus in combinatie met een blazer of vest.

Nieuw dit jaar zijn de spencers. Deze worden voornamelijk boven een blouse, trui of jurk gedragen. Bedenk het zo gek en het valt te combineren met een spencer. Hoe meer laagjes, hoe beter! Ik ben er nu al dol op en denk ook dat ik binnenkort eentje in mijn kledingkast heb hangen.

Patronen

Het combineren van patronen werd altijd gezien als gevaarlijk. Dit jaar is die gedachte van de baan! Deze herfst mag je helemaal losgaan met het combineren van patroontjes. Hoe gekker, hoe beter. Daarnaast zijn patronen sowieso dit jaar helemaal hot!

Vooral het ruitjespatroon heeft weer zijn comeback gemaakt. Trek die houthakkersblouse maar weer van je zolder of koop een spencer met dit patroontje. Dan heb je meteen twee kledingtrends gecombineerd. Daarnaast ga je aankomend seizoen hip de deur uit met pied de poule of bloempatroontjes op zwart. De dierenprintjes zijn dit jaar ook nog niet van de baan!

Grote schouders/ mouwen

We konden de afgelopen weken al aan deze trend wennen. Vele influencers hebben al een foto geplaatst waarin we de opgevulde mouw konden bewonderen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wel even aan moest wennen maar inmiddels ben ik fan!

Ook zie je dit jaar veel outfits met grote mouwen. Vaak worden ze erg poofy gemaakt. Apartere mouwen zul je dit jaar dus vaker zien in het straatbeeld.

Leer

Vorig jaar was dit ook al trendy maar minder geliefd als nu. Dit jaar komt daar verandering in. De volgende keer dat je gaat winkelen zul je veel leren items zien. Denk dan bijvoorbeeld aan leren blousejes of broeken. Ook ga je dit jaar niet verkeerd als je een leren jurk of broekpak draagt!

Lila

Aankomend seizoen gaan we niet voor de grauwe hersftkleuren. Nee, dit jaar is lila dé kleur. Ben je niet zo van lila, dan ben je ook erg hip als je zachte kleuren draagt. Zo ben ik fan van de kleur, maar staat het me absoluut niet mooi. Daarom zal ik eerder taupe dragen, ook een zachte kleur.

Volg mij ook op Instagram voor meer fashioninspiratie!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 1 oktober 2020 / 10:27

  Ik ben ook gek op laagjes, vooral in de winter! Ziet er goed uit zeg

 2. 30 september 2020 / 16:20

  Ik vind het laatste topje op je foto’s erg mooi!
  Loveee it! Die trend zie je altijd wel terug komen en ik heb zoveel van dat soort topjes , oeps! hihi

 3. 30 september 2020 / 13:03

  Ik ben gek op laagjes! 🙂

 4. 30 september 2020 / 11:47

  Ik trek me eigenlijk nooit zoveel aan van wat er in is, als ik het leuk vind dan draag ik het gewoon, haha. Ik vind het wel superleuk om bijvoorbeeld een geblokt shirt met lange mouwen onder een stoer t-shirt te dragen. Het geheel krijgt direct een compleet andere look dan met enkel een t-shirtje. En het is net wat warmer, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.