Hoe combineer je schoenen met kleur?

Fila schoenen

Schoenen kunnen een outfit maken of breken. Ze kunnen ervoor zorgen dat het gehele plaatje afgemaakt wordt, maar ze kunnen ook het tegenovergestelde effect veroorzaken. Dat willen we niet! De meeste schoenen zijn gelukkig makkelijk te combineren. Maar, wat als je schoenen hebt met kleur? Hoe combineer je dat tot een leuke outfit?

De schoenen die ik in dit artikel draag zijn Fila sneakers van OTTO.nl. Het zijn witte sneakers met een roze detail. Super vet natuurlijk, maar ze kunnen een uitdaging zijn bij het maken van een leuke outfit. Dit is nog een makkelijk voorbeeld, maar er bestaan sneakers die nog kleurrijker zijn!

All black/white

Een veilige keuze wat nooit verkeerd kan gaan: all black of all white. Dat houdt in dat de gehele outfit maar één kleur is. Daardoor vallen gekleurde schoenen ontzettend op. Ook kan ervoor gekozen worden om een zwart-witte outfit te combineren met kleur. Een nadeel hiervan is dat de outfit wellicht saai kan zijn, omdat je bijvoorbeeld niet zo’n liefhebber bent van zwart of wit. Daarom heb ik hieronder andere tips waarbij kleuren gedragen kunnen worden!

Werk met details

Outfit met gekleurde schoenen

Een outfit hoeft helemaal niet aangepast te worden aan gekleurde schoenen. Er kan ook rekening mee gehouden worden in de details. In mijn geval is het roze van de schoenen terug te vinden in mijn broek. Omdat het roze al ergens in de outfit terug is gebracht, kan van alles met de broek gecombineerd worden. Ik had er ook nog wat roze accessoires aan toe kunnen voegen bijvoorbeeld. Hoe vaker de kleur van de schoenen terug te vinden is, hoe leuker!

Kleurfamilie

Maak gebruik van dezelfde kleurfamilie! Een kleurfamilie is een groep kleuren die bij elkaar lijken te horen. Denk dan bijvoorbeeld aan herfsttinten. Door van dit palette gebruik te maken, is het niet nodig om dezelfde kleur van de schoenen te dragen, want kleurfamilies kunnen ook leuk gecombineerd worden! Op die manier vormt de outfit wederom één geheel met de gekleurde schoenen!

Schoenen kleurenwiel

Color-blocking

Hierboven is een kleurenwiel toegevoegd. Met behulp van dit wiel, valt te achterhalen welke kleuren tegenover elkaar staan. Zo staan geel en blauw aan de andere kant van het palette. Hier kan gebruik van gemaakt worden bij het uitzoeken van een outfit. Ik heb het dan over ‘color-blocking’. Bij color-blocking worden kleuren gecombineerd die compleet tegenover elkaar staan in het kleurenwiel. Dit zorgt ervoor dat beide kleuren ontzettend opvallen aangezien het elkaar versterkt. Een prima oplossing voor een kleurrijke outfit!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 22 september 2020 / 14:30

    Leuke tips! Ik draag zelf alleen maar neutrale tinten (beige, bruin, cognac, lichtroze en wit), dus mijn hele garderobe is heel eenvoudig te combineren haha. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.