50   144
35   225
40   278
37   233
42   220

Winterdip | Wat is het & oplossingen

Winterdip | Wat is het & oplossingen

 

download (3)

Regen, regen en nog meer regen. Het is officieel, we zitten midden in de herfst. Maar dit sombere weer komt niet in zijn eentje, het neemt de winterdip met zich mee. 1 Van de grootste nadelen van de herfst, vind ik. Ik word er ook een beetje door beïnvloed. Ik merk dat ik steeds vermoeider word en steeds luier. Vandaag ga ik het er dus eventjes over hebben! Kijk je mee?

tumblr_meqp3aK5VI1rgfmr0o1_500Wat is een winterdip?

We beginnen natuurlijk bij het begin. Wat is een winterdip nou eigenlijk? Een winterdip is een lichter vorm van een winterdepressie. Het is, zoals de naam eigenlijk al verklapt, een dipje. Dit dipje ontstaat doordat er in de herfst en winter weinig zon schijnt, die je dan ook weinig ontvangt. Je gaat bijvoorbeeld ’s ochtends in het donker weg naar je werk, bent de hele dag op kantoor en daarna ga je in het donker weer naar huis. In aanraking met de zon kom je dus bijna niet. Dat betekent dat je weinig vitamine D krijgt, te weinig hiervan geeft een negatieve invloed op je lichaam. Ook raakt je biologische klok in de war, je hebt een slechte dag- en nachtritme, waardoor een aantal processen in je lichaam niet afgemaakt kunnen worden.

winterdip

 

Symptomen van winterdip

Je hebt heel veel verschillende symptomen voor een winterblue. Je hebt ze natuurlijk niet allemaal, maar als je een paar hebt spreek je al snel van een winterdipje.

❄ Vermoeidheid

❄ Behoefte aan slaap

❄ Je somber voelen

❄ Slechte concentratie

❄ Veel slapen, toch niet uitgerust

❄ Prikkelbaar

❄ Veel zin in eten (gewichtstoename)

❄ Minder zin in sociale contacten

❄ Weinig energie

❄ Trager reageren en bewegen

❄ Negatief zelfbeeld

❄ Verdwijnt na de eerste bloeiende bloemetjes 🙂

tumblr_maw8u2x42b1rbyt9ao1_500

Oplossingen

 Sta vroeg op

Ik weet hoe moeilijk dit is, het is toch wel heel erg belangrijk. Als je vroeg opstaat krijg je een vast ritme waardoor je je winterdip beter in bedwang kan houden

❄ Ontbijten

Ontbijten is de basis van een goede dag. Een ontbijt geeft je de goede energie om een dag goed te beginnen. Ook komt met een lekker ontbijtje je lichaam op gang.

❄ Bewegen

Bewegen houd je lekker fris en gaat de extra kilo’s tegen. Je lichaam blijft ook lekker actief waardoor je minder last krijgt van dat slome gevoel.

 Afspreken met vrienden

In een winterdip krijg je minder zin om af te spreken. Toch moet je jezelf over de drempel heen sleuren en het toch doen. Heb je weer een leuk dagje met je vrienden gehad en je buikspieren weer intensief gebruikt, dan word je happy!

❄ Zonnebank

Teveel in de zonnebank is natuurlijk niet goed voor je, maar eens in de zoveel tijd natuurlijk wel. Je lichaam krijgt dan wel neppe zonnestralen binnen, maar ze maken wel de juiste vitamientjes aan.

❄ Besteed tijd aan jezelf

Dit word wel eens vergeten. Ga even lekker ‘me timen’, loop eventjes door het bos, maak je kamer ‘kerstklaar’ of ga even met make-up dingetjes uittesten.Doe wat leuks met jezelf!

Heb jij last van een winterdip?

Xoxo

Share:

10 Reacties

 1. 12 september 2016 / 03:44

  Dann sag mir bitte wies mit Scouts funktionieren soll, wenn du den Tiger nimmst kann ich ja den Wz 131 nehmen ist ja auch nur ein Tier 7, der hat allerdings ein matchmaker von Tier 7-11. Also ist das sogesehen auch schwachsinn!

 2. 28 augustus 2016 / 14:02

  I see many interesting articles here. Your blog can go viral
  easily, you need some initial traffic only. How to get initial traffic???
  Search google for: Jemensso’s tricks

 3. 4 december 2015 / 16:55

  Ja dit zijn hele leuke tips, ik heb zelf ook wel last van een dipje. Vooral het vroeg opstaan is belangrijk voor mij en voldoende leuke dingen doen die je energie geven

 4. 3 december 2015 / 09:57

  Fijn artikel heb je erover geschreven met handige tips. Ik heb gelukkig nooit last van een winter dip.

 5. 1 december 2015 / 19:34

  Wat een fijne tips! Heb er gelukkig geen last van, maar mocht het zover zijn dan zoek ik gewoon weer even dit artikel op, hihi!

 6. 1 december 2015 / 15:59

  Hele goede tips! Ik ben de laatste tijd wel snel moe, en heb zeker wel een dipje; maar ik probeer een ritme erin te houden, en dat werkt heel fijn.

 7. 1 december 2015 / 08:36

  Dit lijstje klopt helaas ook voor mij. Ik ga de maand december knallend beginnen door mij niets van de dip aan te trekken.

 8. 1 december 2015 / 07:59

  Goede tip. En is zeker belangrijk om de winterdip goed aan te pakken. Heb je trouwens nieuwe kleur van je lay-out? Ziet er wel vrolijk uit.

  • 3lles
   Auteur
   1 december 2015 / 16:09

   Dankjewel :)! Ik heb mijn lay-out niet veranderd hoor, nog steeds hetzelfde, gewoon wit, haha!
   Xoxo,
   Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.