33   208
39   268
37   228
42   216
42   202

Voordelen van werken in een kledingwinkel

Voordelen van werken in een kledingwinkel

Iets wat ik al heel lang wilde, was een bijbaantje in een kledingwinkel. Het leek me altijd tof om op deze manier meer van de modewereld te leren. Dat is gelukt, sinds 1 à 2 maanden werk ik in het magazijn van een grote kledingwinkel. Dat is uiteraard ontzettend leuk én het brengt ook veel voordelen met zich mee.

Een kleine disclaimer: ik mag geen beroepsgeheimen delen in dit artikel. Vandaar dat ik de naam van de winkel en informatie over het werk dat ik verricht buiten beschouwing laat.

Minder hebberig

Zodra ik ga shoppen, wordt ik altijd erg hebberig. Bijna alles waarvan ik denk: ‘Dat is leuk’, neem ik mee het pashok in. Nu heb ik dat veel minder omdat ik dagelijks zó veel kleding zie. Van een item wat ik normaal gesproken ‘leuk’ zou vinden, kijk ik nu niet meer op. Daardoor ben ik veel minder hebberig geworden en doe ik minder impulsieve aankopen. Alleen kledingstukken die ik ‘super leuk’ vind en waar ik nachten van wakker lig, eindigen in mijn kledingkast. Dat vind mijn portemonnee wel fijn!

Op de hoogte van trends

Uiteraard valt je in een magazijn al snel op wat voor kleding in de mode is. Dat geldt niet alleen voor dit seizoen. Voor het volgende seizoen zijn de trends ook al vastgesteld. Zo heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat groen heel erg geliefd is deze winter/herfst. Als fashion freak is dit uiteraard perfect, dan loop je er altijd hip bij. Ookal moet ik daarbij wel zeggen dat ik nog steeds kleding draag van twee jaar geleden. #Studentenleven!

Je ontdekt nieuwe dingen

Ik ben dol op nieuwe dingen ontdekken op het gebied van fashion. Ik probeer graag wat nieuws en dat ontdek ik op de werkvloer. Inspiratie genoeg in het magazijn en in de winkel. Door veel te zien heb ik zo veel nieuwe outfits ontdekt met de kleding die ik al had!

Korting

Ook krijg ik korting in de winkel zelf. Daar is niet veel uitleg voor nodig toch? Wie houdt daar nou niet van?

Liefs,
Elles

Share:

10 Reacties

 1. 9 november 2019 / 17:55

  Wat leuk! Het lijk mij ook leuk in de kledingwinkel te werken.

 2. 8 november 2019 / 21:45

  Wow, het lijkt alsof ze daar leuke spullen verkopen!

 3. ingrid
  8 november 2019 / 10:52

  ik heb ook in een kledingwinkel gewerkt als bijbaantje. je wordt er wel shopverslaafd van haha

 4. 7 november 2019 / 19:46

  Ik denk dat je heel enthousiast je job doet, want je merkt gewoon dat je dit een heel fijne job vind en dat is gewoon heel fijn…

 5. 7 november 2019 / 17:34

  Als persoon die al haar hele leven in een supermarkt werkt, heb ik nooit echt stil gestaan bij andere baantjes. Vooral de korting lijkt me heel leuk!

 6. 7 november 2019 / 12:30

  Korting is altijd erg fijn! En dat je op de hoogte blijft van de nieuwe trends is ook zeker waar!

 7. Mandy
  6 november 2019 / 22:26

  Zo jaloers! Leek me namelijk altijd heel leuk om in een kleding winkel te werken, geen idee waarom eigenlijk. Ik denk om de sfeer

 8. 6 november 2019 / 21:21

  Klinkt als een bijbaan die je op het lijf geschreven is! En vooral als je een adviserende rol kan aannemen bij je werk, lijkt dit me erg leuk. Lekker afwisselend, geen dag is hetzelfde.

 9. 6 november 2019 / 05:57

  Ik kan me voorstellen dat dit leuk is. Zeker als je dol bent op kleding. Het lijkt me dat je dat ook een betere verkoopster maakt. Als klant herken je toch wel echte interesse en enthousiasme.

 10. 5 november 2019 / 19:09

  Leuk dat je de bijbaan hebt die je graag wilde! Dat maakt het werken extra leuk denk ik 😉

  Leuk dat je op deze manier goed van de trends op de hoogte kan blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.