Ik ben op kamers in Zwolle gegaan!

Ik ben op kamers in Zwolle gegaan!

Door de coronacrisis hebben veel studenten hun kamers opgezegd. Een logische reactie: waarom zou je huur betalen als je nauwelijks naar school gaat? Toch heeft de crisis bij mij het tegenovergestelde effect bereikt. Door het vele thuis zitten is mijn behoefte om op mezelf te gaan in een stroomversnelling gegaan. Na een korte twee maanden gehospiteerd te hebben, heb ik een kamer in Zwolle weten te bemachtigen.

De reden dat ik op kamers ben gegaan, is omdat ik in Friesland niks te doen heb. Mijn sociale leven zit in Zwolle en niet in Friesland. Vorig jaar ging ik nog dagelijks naar school, toen sprak ik mijn vrienden daar nog en kon ik na de les in Zwolle blijven. Toen was het ook nog fijn om na een drukke dag in het rustige Friesland te komen. Nu vind ik het te stil. Ik begon me de afgelopen maanden heel erg te vervelen en eenzaam te voelen. Uiteraard ging ik wel eens naar Zwolle om af te spreken met vrienden, maar het is toch anders als het zo ver weg is. Het is niet meer spontaan. Je moet plannen en rekening houden met het reizen. Elke keer als het gezellig werd, moest ik weg. Ik kon ook nooit mensen bij mij thuis uitnodigen omdat Friesland voor veel te ver is.

Daarnaast houd ik van uitdagingen, nieuwe avontuurtjes en mensen ontmoeten. Daar word ik gelukkig van. Daarom heb ik bijvoorbeeld ook een singlereis gedaan. Door de coronacrisis kreeg ik het gevoel dat ik achteruitging in plaats van vooruit in mijn ontwikkeling. Op kamers is voor mij een nieuw avontuur, iets waar ik me nu op kan focussen. Ik leer nu zo veel nieuwe dingen, zoals het huishouden of omgaan met geld. Daarnaast leer ik nu ook weer nieuwe mensen kennen zoals mijn huisgenoten of vrienden van vrienden. Door op mezelf te gaan heb ik het gevoel dat ik eindelijk weer nieuwe avonturen kan meemaken en mensen ontmoeten. Ik kan me eindelijk weer ontwikkelen. Iets wat ik de afgelopen maanden niet heb kunnen doen.

Wat betreft mijn kamer heb ik heel erg veel geluk gehad. Mijn huis staat best dicht bij de binnenstad. Op een kilometer afstand ongeveer. Daarnaast heb ik erg veel ruimte. Ik betaal €395-, voor een kamer van 22m2 met een balkon. Daarnaast heb ik een hoogslaper waardoor ik de ruimte optimaal kan benutten. Als laatst heb ik erg veel geluk gehad met mijn huisgenoten. Het zijn erg gezellige en leuke mensen waar ik ten alle tijden bij terecht kan. De deuren staan altijd open en we eten meerdere keren per week samen. Dat vind ik wel erg fijn, vooral in deze coronacrisis.

Ik kan me al twee weken een Zwollenaar noemen. Tot nu toe bevalt het leventje me erg goed. Ik vermaak me in Zwolle meer dan dat ik in Friesland doe. Ik moet nog wel eventjes mijn ritme en plekje zien te vinden maar dat kost even tijd. Voor nu ben ik erg gelukkig met mijn eigen plekje. Hopelijk biedt dit mij ook meer mogelijkheden voor mijn freelance werk en blog!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 11 januari 2021 / 12:46

    Wat een gezellige kamer heb je! Ik snap je helemaal, lijkt mij ook lastig in deze periode. Succes!

    xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.