6 lessen die ik in een maand op kamers geleerd heb

6 lessen die ik in een maand op kamers heb geleerd

Het is nu ongeveer een maand geleden dat ik voor het eerst op kamers ben gegaan. Op jezelf wonen betekent veel nieuwe dingen leren zoals koken, boodschappen doen, wassen, noem zo maar op. Het is een hele nieuwe uitdaging waarbij je in korte tijd heel veel nieuwe lessen leert.


1. Kaas is duur

Voordat ik op kamers ging dacht ik dat kaas goedkoop was. Het is immers iets wat iedereen eet en in huis heeft. Toch is het veel duurder dan gedacht. Voor een pak met voorgesneden plakjes betaal je namelijk al snel vier euro!

2. Een vriezer is je beste vriend

Zonder een vriezer ben je nergens. Je kan zo veel geld besparen wanneer je eten kan invriezen. Hierdoor hoef je bepaalde gerechten niet weg te gooien en kan je bulkinkopen doen. Ik heb een klein vriesvakje en die zat al erg snel vol.

3. Ga niet hongerig naar de supermarkt en maak een boodschappenlijstje

Ik heb één keer hongerig boodschappen gedaan en sindsdien doe ik dat nooit weer. Ik kwam toen met veel meer boodschappen thuis dan ik nodig had. Daarnaast was het ook veel ongezonder. Een boodschappenlijst helpt ook tegen impulsaankopen. Daardoor weet je welke producten je wilt halen en loop je niet onnodig langs allerlei verleidelijke schappen.

4. Thuis thuis wordt veel meer gewaardeerd

In een studentenhuis sta je altijd aan. Het zorgt voor meer gezellige avonden met vrienden en een drukkere planning. Je bent de hele dag bezig met voor jezelf zorgen zoals koken en schoonmaken. Dit zijn aspecten die ervoor zorgen dat je leven in een klap drukker is. Hierdoor leer je bij je ouders zijn veel meer waarderen. Alles wordt voor je gedaan en het is daar lekker rustig. Ik ga nu nog elk weekend nog naar mijn ouders om te werken, maar ook om even tot rust te komen van een hectische week.

5. Witte en rode was gaan niet samen

Dit wist ik uiteraard al, maar ik ben het toch vergeten toen ik ging wassen. Nu heb ik roze sokken. Ook niet verkeerd! Gebeurt je één keer en dan nooit weer… hoop ik!

6. Je leert rekening houden met anderen en voor jezelf opkomen

Voorheen was ik eraan gewend dat niemand last had van mij. Ik woonde in een vrijstaand huis dus de buren hadden nooit geluidsoverlast. Ook hebben we een keet waardoor niemand in huis last had van feestgangers. Op kamers heb je altijd wel iemand die jou hoort. Het is daarom erg belangrijk om rekening met elkaar te houden. Op die manier houden mensen ook rekening met jou.

Daarnaast leer ook om aan anderen aan te geven dat je geluidsoverlast hebt. Je krijgt dus ook wat meer ballen om voor jezelf op te komen. Niet kunnen slapen door anderen is namelijk een van de frustrerendste dingen die je kan overkomen. Je leert dus al snel om er wat van te zeggen.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 1 april 2021 / 18:37

    Wat een goede – en voor veel mensen herkenbare – lessen heb je al geleerd in een maand tijd! haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.