2 in 1 shampoo VS. shampoo en conditioner

2 in 1 shampoo VS. shampoo en conditioner

DSC05156

Hi! De meeste ideeën voor artikelen bedenk ik in de douche. Vraag me niet waarom. Vandaag een artikel die letterlijk in de douche ontstaan is. We hadden geen conditioner meer in huis, alleen nog maar 2 in 1 shampoo/conditioner. Omdat mijn haar net stro is als ik geen conditioner gebruik dacht ik: ‘Laat ik het maar gebruiken’. Toen ik het in m’n haar smeerde vroeg ik me ook nog eens af wat nou beter is: shampoo en conditioner of 2 in 1. Ik testte het!

1 2

Waar ga ik op letten?

 • Ingrediënten
 • In en vlak na gebruik
 • De dagen erna

DSC05080

ingrediënten


2 In 1 shampoo:

 

In de 2 in 1 shampoo zit Sodium Laureth Sulfate. Er zitten dus sulfaten in en daar ben ik niet blij mee. Als je me al langer volgt heb ik hier een keer wat over geschreven. Het is erg agressief voor je haar met gevolg dat het droog wordt.

Shampoo en conditioner:

 

In de shampoo zitten ook sulfaten, maar dat kun je makkelijk oplossen: een sulfaatvrije shampoo kopen. En ja, je kan ook een andere 2 in 1 shampoo kopen, maar daarbij is het moeilijker om eentje te vinden zonder sulfaten.

 

+1 Voor de shampoo en conditioner

3 4

In en vlak na gebruik

 

2 In 1 shampoo:

In gebruik vond ik de shampoo niet heel erg afwijkend van anderen. Wel merkte ik dat ik na het uitwassen weinig losse haren in mijn handen had. Bij het gebruik van conditioner heb ik meer losse haren. Je zou denken dat ik dat fijner zou vinden maar dat is juist niet zo. Je haar verliest dagelijks 80 tot 100 haren, dat is normaal. Als een conditioner ervoor zorgt dat ik een aantal haren in mijn handen krijg vind ik dat juist een goed teken: het maakt mijn haar dus glanzend, doorkambaar en soepel. Een ander punt wat ik jammer vind aan de 2 in 1 shampoo is dat je in principe conditioner op je hoofdhuid smeert. Het is de bedoeling dat je conditioner in de punten van je haar smeert om het extra verzorging te geven. Als je het op hoofdhuid aanbrengt zorgt dit ervoor dat je haarzakjes verstoppen en de haargroei vertragen, of je kan vet haar krijgen.

Na gebruik was mijn haar heel erg volumineus. Het zag er luchtig uit en mijn haar had meer slag dan normaal. Het is geen toeval want nadat ik de shampoo en conditioner gebruikte zat mijn haar heel erg anders.vWel jammer dat de 2 in 1 shampoo wel voor volume zorgt maar niet voor glans.

Shampoo en conditioner;

Bij shampoos valt me nooit op of ze goed zijn of niet. Het gaat er bij mij alleen om dat het ervoor zorgt dat mijn haar niet meer vet is en dat deed deze. De werking van de conditioner is 10x fijner dan de 2 in 1 shampoo. Het zorgt ervoor dat mijn haar lekker soepel is, mooi glanst, makkelijk doorkambaar is en hersteld. Dat mijn haar dan meer volume heeft bij de 2 in 1 shampoo maakt me dan weinig uit.

 

+1 Voor de shampoo en conditioner

5 6

De dagen erna

 

2 In 1 shampoo:

De eerste dag na het wassen zat mijn haar heel erg mooi volumineus. De tweede dag was dat nog steeds wel het geval, maar ik merkte al wel dat mijn haar vet begon te worden. Zo snel gaat dat dus. De derde dag moest ik al mijn haar in een staart stoppen, anders zag het er té vet uit.

Shampoo en conditioner:

Zoals ik al zei was mijn haar de dag na het wassen heel erg glanzend. De tweede dag was het nog steeds vetvrij en glanzend. De derde en laatste dag was mijn haar ook weer vet, maar gelukkig wel minder dan bij de 2 in 1 shampoo. Ik kon de dag wel doorbrengen met mijn haar los, maar omdat ik het zelf geen fijn idee vind deed ik het maar in een staart.

 

+1 Voor de shampoo en conditioner

7

And the winner is… de shampoo en conditioner! Dit duo heeft de 2 in 1 shampoo makkelijk verslagen. Ik denk dat je beter een shampoo en conditioner apart kunt kopen dan een 2 in 1 shampoo. Het is een leuk idee maar in de praktijk gaat het wat minder, waarschijnlijk omdat je de conditioner op de wortels van je haar aanbrengt.

 

Wat gebruik jij liever: 2 in 1 shampoo of een shampoo en conditioner apart?

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

15 Reacties

 1. 12 september 2016 / 03:53

  A lot of thanks for every one of your effort on this site. My niece take interest in engaging in research and it’s really easy to understand why. We all know all about the compelling way you make sensible solutions by means of your website and therefore increase response from others on this subject and our own daughter is without question studying so much. Take advantage of the remaining portion of the year. You are carrying out a brilliant job.

 2. 12 september 2016 / 03:29

  Great write-up, I¡¦m normal visitor of one¡¦s web site, maintain up the excellent operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

 3. 18 mei 2016 / 05:23

  Tof artikel! Ik ben ook minder fan van een twee in een shampoo. Het is wel fijn omdat het minder tijd neemt en zo maar het resultaat is toch minder mooi dan met een shampoo en conditioner appart.

 4. 18 mei 2016 / 05:23

  Tof artikel! Ik ben ook minder fan van een twee in een shampoo. Het is wel fijn omdat het minder tijd neemt en zo maar het resultaat is toch minder mooi dan met een shampoo en conditioner appart.

 5. 17 mei 2016 / 20:46

  Het 2 in 1 shampoo/conditioner is eigenlijk grote onzin. Ik zit op de kappersopleiding en leer hierover op school. De shampoo opend de haarschubben en zorgt ervoor dat je haar schoon word. Als je daarna dat de conditioner erover heen doet sluit dit de haarschubben weer en laat het glanzen en maakt het zacht. Als deze 2 in 1 productn zitten kunnen ze niet hun normale werking doen. Ik hoop dat je een beetje snapt wat ik net getypt heb hahaha! . Slim van je om gewoon allebei los te gebruiken! ( dit is niets stom of iets bedoelt haha alleen even een informatie dingetje )

 6. 17 mei 2016 / 10:28

  Ik weet niet hoezo, maar vind een 2-in-1 nooit fijn. Gebruik dus altijd twee aparte producten

 7. 17 mei 2016 / 09:38

  Leuk artikel! Ik gebruik ook liever 2 aparte producten!

 8. 16 mei 2016 / 18:38

  Helemaal mee eens!

 9. 16 mei 2016 / 13:21

  Leuke test! Ik gebruik zelf eigenlijk altijd een losse shampoo en conditioner, een 2-in-1 product lijkt mij alleen handig voor als je op reis gaat.

 10. 16 mei 2016 / 11:24

  Leuk dat je dit hebt getest, heel interessant. Ik ga ook altijd voor de shampoo en conditioner los.

 11. 16 mei 2016 / 11:07

  Ik ben het hélemaal met je eens! Shampoo en conditioner los is zo veel beter voor je haar!

 12. 16 mei 2016 / 08:53

  Ik ervaar ook hetzelfde en hoor keer op keer dezelfde ervaring erover. Leuk artikel heb je bedacht. 🙂

 13. 16 mei 2016 / 08:18

  Ik denk dat ik het helemaal met je eens ben! Wat!? Ik weet het wel zeker! 🙂 Ik gebruik liever ook meerdere producten. Ik doe vaak ook nog een maskertje er achteraan. Goede review!

 14. 16 mei 2016 / 06:56

  Eigenlijk gebruik ik geen conditioner. Doe dus maar los van elkaar.

 15. 16 mei 2016 / 06:14

  Dit heb ook eens getest en ben het met je eens, shampoo & conditioner apart van elkaar werkt veel beter dan 2 in 1. Leuk dat je dit hebt getest maar ook hebt gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.