Verboden kleding?

Verboden kleding?

 

tumblr_inline_n4ta4fJg0N1sejwzdHey! Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je ziet een leuk kledingstuk in de winkel liggen en je wilt heel graag kopen. Maar… je hebt een probleem. Volgens de ‘regels’ is het not done om dit item te dragen. Dit kan bijvoorbeeld vanwege je huidskleur of haarkleur maar dit kan ook zijn vanwege je lengte. Het maakt je bijvoorbeeld nóg kleiner of nóg groter. Vandaag behandel ik een paar van die regels en geef ik mijn mening erover!

image1xxl,282,29_thumb_600x468.jpg.pagespeed.ce.vqo-Cc50Bv

Geen lichte kleuren bij een bleke huid

Oké. hier ben ik het dus totaal niet mee eens. Als je een bleke huid hebt, zoals ik, mag je geen lichte kleuren dragen omdat het je nóg bleker maakt? Ik vind dat echt onzin, sorry. Er wordt dus van je verwacht dat je met je bleke huid altijd donkere kleren moet dragen. Dat lukt me echt niet! Ik wil wel een beetje fleur en kleur in mijn leven hebben. Als je geen lichte kleren mag dragen houdt dat in dat je geen wit, pastelkleurtjes en babytinten mag dragen. Nou, dan verbreek ik liever de ‘moderegels’.

natascha3_dg

Geen paars bij roodharigen

Roodharigen mogen volgens de regels geen paars kledingshirt dragen. Ik kan me hier best bij voorstellen. In het algemeen ben ik niet heel erg gek op dat paarse, zo’n typische magenta kleurtje. En als ik eerlijk ben vind ik paars niet heel mooi staan bij rood. Het vloekt een beetje, vind ik. En natuurlijk heb je uitzonderingen, waarbij het wel heel mooi bij elkaar past.

panda-outerwear-tibi-long-vest-powder-blue-tf114pda93472-side_1

Geen lang vest voor kleinere mensen

Deze regel heb ik héeel vaak gehoord en ik hield me er altijd aan. Nu ben ik het er niet meer mee eens. Ik kocht nooit een lang vest omdat het ‘verboden’ was. Dit veranderde toen ik gewoon een té leuk, maar wel lang, vest in de winkel zag. Ik kocht hem, zonder erbij na te denken dat het me nog kleiner maakt, zoals mensen zeggen. De dag dat ik het naar school droeg kreeg ik er veel complimentjes over en natuurlijk moest ik ook even vragen of het me niet te klein maakte. Iedereen zei, ‘Nee, het maakt je juist volwassener’. Sindsdien vind ik het een beetje onzin dat het je kleiner maakt.

ma34ol-l-610x610-jumpsuit-chic-heels-black+jumpsuit-pink-pink+jumpsuit-elegant-black+heels-classy

Geen hakken als je lang bent

Oke, oke, ik snap ook wel waarom sommige mensen dit zeggen. Ben je lang en je doet hakken aan, dan maakt het je natuurlijk langer. Maar dat maakt toch niet uit? Alsof hakken uitgevonden zijn voor iemand die kleiner is. Natuurlijk niet! Ik vind het juist heel vrouwelijk staan bij lange en kleine vrouwen. No matter what! Draag gewoon wat je wilt dragen. Je draagt toch niet op een gala een chique jurk met een stel sneakers eronder, terwijl je hakken wilt dragen?

Wat vind jij van deze ‘verboden regels’, en weet jij er nog een paar?

Xoxo

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 12 september 2016 / 03:59

  Son convinto che tra i doni che ha ricevuto The Rock ci sia anche quello di fare il culo a mani nude ai robottazzi di stocazzo.

 2. 26 november 2015 / 10:43

  Ben het ook heel vaak niet eens met deze regeltjes! Als blondine heb ik toch het idee dat lichte kleuren me goed staan! Vooral pastel. x

 3. 26 november 2015 / 09:20

  Allemaal herkenbare regeltjes, ik vind echter dat je gewoon moet dragen wat je leuk vind!
  XOXO esmee

 4. 26 november 2015 / 07:20

  Als ik zie model lopen op de catwalk en de make up die ze soms dragen dan denk ik er is geen regel alles mag.

 5. 25 november 2015 / 20:57

  Oooh ik dacht vroeger ook dat het echt niet kon, een lang vest. Ik ben echt maar een mini vrouwtje, maar ik draag nu juist heel graag mijn lange vest!

 6. 25 november 2015 / 20:33

  Ik vind dat lichte jurkje juist erg mooi staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.