Fairtrade zeep| Lavendel & appel kaneel

Fairtrade zeep| Lavendel & appel kaneel

DSC03187Hi! Vandaag zat er een pakketje in mijn brievenbus met de producten van de webshop Earthlife. Van Earthlife mocht ik een aantal producten uitkiezen en voor jullie reviewen, jippie! Ik koos voor 2 heerlijke ruikende zeepjes in de geuren lavendel & appel kaneel. Ik testte de 2 zeepjes en ik laat jullie in dit artikel weten wat ik er van vind.

DSC03182Zoals ik dus al zei kreeg ik een pakketje binnen van de webshop Earthlife. Maar wat is Earthlife nou eigenlijk? Earthlife is een webshop, misschien had je dat al door. Earthlife heeft het motto: ‘It all starts from the heart’. Het is een webshop met alleen maar fairtrade producten. Maar niet alleen fairtrade, wat al geweldig genoeg is, maar ook biologisch en ecologisch. Goed voor iedereen dus!

DSC03195Lavendel

Ik begin met lavendel. I love lavendel. Ik vind het altijd zo lekker ruiken en het maakt me ook heel gekalmeerd. Ik vond dus meteen dat ik lavendel moest kiezen. En dat is maar goed ook! Och, wat ruikt dit zeepje lekker!

DSC03206

”De Fairtrade zeep lavendel heeft een heerlijke bloemige en rustgevende geur. 
De 100% natuurlijke oliën die verwerkt zijn in de lavendel zeep zijn onder andere kokos-, olijf-, rijst- en palmolie.
In de zeep zijn verschillende essentiële oliën verwerkt, zoals lavendel, Patchoulli en Tea tree.
Ter decoratie en als lichte scrub zijn er lavendel bloemen verwerkt in de zeep. De donker paarse bloemen zien er prachtig uit in de lichte lila kleurige zeep. ”

DSC03197

 Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Elaeis Guinnesis (Palm) Kernel Oil, Elaeis Guinnesis (Palm) Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Aqua, Sodium Hydroxide, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower, Olea Europaea (Olive) Oil, Tocopheryl Acetate, CI77007.

Zoals je ziet bevat het zeepje heel erg veel oliën. Ook zie je kokosolie. Heel veel natuurlijke producten, heerlijk!

DSC03211

Bij aankomst rook het pakketje al verrukkelijk, ik kon niet wachten om ze te mogen gebruiken. Het zeepje ziet er al heel erg leuk uit. Een vanillekleurtje met een pastelpaarse er doorheen gemixt, ziet er mooi uit! Het zeepje is vierkant, dat maakt het erg fijn voor gebruik. Het glijd niet de hele tijd uit je hand. Het zeepje voelt zonder het gebruik van water al erg romig aan, en de geur is ook al te ruiken! Met water wordt het zeepje iets gladder, maar er komt wel meer geur bij vrij. Het schuimt iets minder snel dan een zeep van bijvoorbeeld Dove, maar als je het wat langer gebruikt komt er steeds meer schuim vrij. Ik hou van schuim!

DSC03188Appel kaneel

En dan gaan we nu over tot het gene waar ik het meest benieuwd naar was, appel kaneel. Ik ben gek op een appel met kaneel eroverheen. Dus ik was heel benieuwd naar een zeep met deze geur.

DSC03190”Yum. Een heerlijke geur van appel en kaneel maakt je douche aangenaam”

DSC03192Etaeis Guineensis (Palm) Oil, Aqua (Water), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Elaeis Guineensis (Palm), Kernel Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Sodium Hydroxide, Fragrance, Olea Europaea (Olive) Oil, Tocopheryl Acetate, C177288

Ook dit zeepje heeft heel veel natuurlijke ingrediënten. Zoals je ziet bevatten ze geen alcohol of parfum. Helemaal clean dus!

DSC03209

Ook dit zeepje ziet er heel mooi uit. Een mooie kleur groen, niet zo’n gifgroene kleur, iegh! Door de groene kleur zit een beetje geel gemengd, erg mooi. Lijkt echt op een appeltje, maar dan als zeep met een sterkere geur. Over geur gesproken, die is bij dit zeepje ook heerlijk. Je moet wel een beetje wennen, het is niet de appel kaneel geur die je verwacht. Maar als je langer ruikt komt de geur steeds meer naar de voorgrond. Net als de lavendel schuimt het zeepje iets minder. Het schuim wordt wel steeds meer en meer, wat ook geldt voor de geur!

DSC03186Oke, de conclusie is denk ik wel duidelijk? Ze zijn echt geweldig! Ten eerst is het fairtrade, biologisch en ecologisch wat ik al heel erg goed vind. Daarnaast zien de zeepjes er heel leuk uit en laten ze wel weten dat ze aanwezig zijn. Serieus, mijn kamer ruikt nu helemaal naar lavendel! De zeepjes zijn erg fijn in gebruik en ze maken je handen heerlijk zacht, en ja, je handen ruiken ernaar. Ik heb nu de hele tijd zin om aan mijn handen te ruiken, haha!

Fairtrade zeep – €3,50 bij www.earthlife.nl 

Xoxo

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 12 september 2016 / 04:00

  This is the perfect web site for everyone who wishes to understand this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I actually will need to…HaHa). You definitely put a new spin on a subject that’s been written about for a long time. Great stuff, just wonderful!

 2. 27 november 2015 / 15:43

  Dit lijken me echt heerlijke zeepjes! Fijn dat je wat mocht uitzoeken 🙂

 3. 27 november 2015 / 14:10

  ‘It all starts from the heart’. Wat een mooi motto zeg. Geen alcohol of parfum en helemaal biologisch en dan ook nog goed uitzien. Ik gebruik graag zo’n zeep. Wat ik nu gebruik heb ik helemaal uit Thailand meegenomen en wordt gemaakt van rijstmelk… ruikt heerlijk om bij weg te dromen. Zo te lezen uit jouw review, lijkt me deze zeep ook een fijn product.

 4. 27 november 2015 / 08:21

  Appel kaneel lijkt me heerlijk, echt zo’n soort appeltaart idee!
  XOXO esmee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.