How I edit my Instagram photos

How I edit my Instagram photos

Instagram, mijn dagelijkse bezigheid. Je zou denken dat ik merendeels van mijn tijd in mijn blog steek maar niks is minder waar. Instagram blijft mijn favoriete app, en het neemt zelfs meerdere uren op een dag in beslag. Dit is dé plek waar ik mijn foto’s kan delen en waar ik vaak lieve complimentjes van jullie in ontvangst mag nemen over mijn creaties. Daarom werd het eens tijd om met jullie te delen hoe ik ze bewerk.

 

VSCO:A4 +12.0 → belichting -1.5 → contrast +0.4 → Verscherpen +12.0 → verzadiging -1.4

Befunky:Blemish fix

Yes, ik werk mijn onzuiverheden weg. Maar dat is niet omdat ik me schaam voor mijn huid, anders had ik de onbewerkte foto nooit laten zien. De reden waarom ik mijn huid egaler maak, is puur om de kwaliteit van de foto te verbeteren. Links ziet er ook erg poederig uit en dat haal ik daar ook mee weg. Soms wordt mijn huid heel bleek wanneer ik de verzadiging omlaag doe. Wanneer dat gebeurt kan ik ook nog weleens de bronzer tool gebruiken.

 IMG_6733

VSCO:A4 +12.0 → belichting -1.0 → contrast +0.5 → verscherpen +12.0 → verzadiging -5.5

Het bewerken van productfoto’s vind ik lastig. Het product moet er natuurlijk nog wel interessant uit blijven zien. Het liefst maak ik zulke foto’s met een witte achtergrond maar aangezien dat niet bij mijn thema past kan dat niet. Daarom gebruik ik vaak deze bloemetjes, mijn dekens of de muur als achtergrond. Vooral deze bloemen zijn mijn favoriet. Nadat ik de bewerkingen heb aangepast geeft het echt een bepaalde vibe aan de foto.

 

VSCO:A4 +12.0 → belichting -1.0 → contrast +2.0 → verscherpen +12.0 → verzadiging -4.0

Het is een kunst om eten er smakelijk uit te laten zien met dit grauwe filter. Vaak ziet het er vaak ook minder lekker uit dan op een frisse foto. Daarom maak ik ook niet vaak foto’s van eten, puur omdat het bewerken nogal moeilijk kan zijn. Dit was een uitzondering. Sommige recepten zien er zo gaaf uit dat een bepaalde vibe met zich meebrengt. Dan maakt een filter het wel echt af.

 

VSCO:A4 +12.0 → contrast -1.0 → verscherpen +12.0 → verzadiging -2.0

Befunky:Blemish fix

Afterlight:Dusty 12

Bij mij gaat het vooral om de vibe die een foto met zich meebrengt. Misschien had je dat al door, hihi. Speciaal daarom heb ik bij deze foto dusty toegevoegd, dat zijn de spikkels in de foto. Geeft meteen een grauw randje aan de foto.

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 22 januari 2019 / 08:48

    very useful article. I really like your blog. Thanks for sharing your article.

  2. 1 mei 2018 / 08:44

    Altijd interessant om te zien hoe mensen hun Instagram-foto’s bewerken. Jij hebt duidelijk één lijn in je feed. 🙂

  3. 30 april 2018 / 10:08

    Leuk om te zien hoe je ze bewerkt! Mooie foto’s ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.