Hoe ik mijn foto’s bewerk

Hoe ik mijn foto’s bewerk

Hi guys! Van het maken van foto’s voor op mijn blog wordt ik echt blij, vooral als ik ze daarna nog kan bewerken en het eindresultaat zie. De laatste tijd ben ik veel meer bezig met het bewerken, ze gaan echt door een hele cyclus. Vandaag deel ik mijn manier van het bewerken van foto’s! Enjoy!

Foto’s met gezicht

picmonkey-collage

Achtergrond wit maken met Snapseed (app op mobiel) → Saturation + in Snapseed → brightening + in PicMonkey zodat huidskleur gelijk is aan zoals je in het echt ziet → bijsnijden in PicMonkey

Het lijkt erop dat ik veel verander aan deze foto, maar dat valt eigenlijk wel mee. Door de ringlamp lijkt de kleur van mijn muur huul raar, dus die maak ik express wit in Snapseed (zie deze tutorial over hoe je dat doet in Snapseed). Heel soms maak ik de kleuren wat heftiger omdat het dan weggevallen is op de foto, ik probeer de foto dan zo bij te werken dat het het best lijkt zoals in het werkelijkheid. Op deze foto moesten de vlaggen natuurlijk uit je scherm springen!

Productfoto’s

picmonkey-collage

Highlights + in PicMonkey → Brightness + in Picmonkey

Wat betreft foto’s van producten, probeer ik ze niet te veel aan te passen. Highlights doe ik altijd omhoog, hierdoor worden witte dingen nog witter maar blijven de kleuren normaal. Meestal verander ik nog de brightness naar hoe het product er in het echt uit ziet. Mijn camera neemt kleuren heel vaak verkeerd op dus daarom verander ik het af en toe.

Foto’s van buiten

Processed with VSCO with hb2 preset

VSCO HB2 → Contrast + in VSCO → Saturation + in VSCO

Ik hou van dat effect!

 

De volgende 2,5 weken komen er geen artikelen online i.v.m toetsweek!

 

Liefs,

Elles

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 17 november 2016 / 17:11

  Wat leuk om te zien hoe jij al die foto’s bewerkt!

 2. 17 november 2016 / 14:23

  Onwijs handige tips! Die witte achtergrond, daar was ik echt naar op zoek…
  Hopelijk is je toetsweek goed verlopen!

 3. 13 november 2016 / 17:13

  Super leuk om te zien, je maakt altijd zulke mooie foto’s`!!
  Liefs , Florentine

 4. 23 oktober 2016 / 16:42

  Oeps ik weet niet of mijn comment door was gekomen want er ging iets mis met mijn internet. Het resultaat van de eerste foto vind ik vooral heel erg mooi! Succes met je toetsen!

 5. 23 oktober 2016 / 16:40

  Wauw vooral het eerste verschil vind ik mooi in die foto.
  Succes met je toetsen!

 6. 23 oktober 2016 / 08:58

  Wauw! Prachtig. Echt heel erg mooi gedaan, leuk om te zien hoe je je foto’s bewerkt. Succes met je toetsweek meid. Ik heb over twee weken mijn eerste SE week.. ;/

 7. 23 oktober 2016 / 07:25

  Leuk om te zien hoe iedereen hun foto’s altijd anders bewerken. Zelf gebruik ik altijd Photoshop en Lightroom. ^^ Succes met je toetsweek!

 8. 22 oktober 2016 / 10:54

  Fijn te lezen, al gebruik ik programma’s op pc om mijn foto’s te bewerken 🙂
  Succes met je toetsweek!!!

 9. 21 oktober 2016 / 07:18

  Slim! Geeft een mooi effect. Bewerken hoeft niet lastig te zijn 🙂

 10. 21 oktober 2016 / 06:09

  Succes met de toetsen! Heel handig om dit te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.