Hoe blijf je warm en stijlvol in de winter?

mijn kledingstijl in 2018

Op het gebied van mode is de winter een lastige periode. Het liefst blijven we tijdens de koude dagen warm én modieus, een combinatie die niet altijd goed samengaat. Een dikke jas met handschoenen, een sjaal én muts staan helaas niet iedereen fashionable. Gelukkig heb ik tips om stijlvol te blijven in de winter zonder eruit te zien als een aardappel.

Maillot

Ik heb de maillot weer herontdekt! Ze zijn al langere tijd niet meer te vinden in het straatbeeld. Het kan dus zijn dat je ze daardoor niet meer in je kast hebt liggen. Ga dan als de wiedeweer naar de winkel om eentje te kopen! Een maillot geeft namelijk ontzettend veel warmte. Op een winterdag trek ik ‘m daarom uit de kast om ‘m onder mijn broek te dragen. Daardoor ben je fashionable en warm aangezien men de maillot niet ziet. Klinkt als een gekke combinatie. In het begin is het ook wel even wennen maar gedurende de dag heb je niet door dat je twee lagen om je benen hebt. Het handige is dat een maillot ook meteen dient als sok. Dat brengt ons bij de tweede tip.

Extra sokken

Je voeten zijn delen van je lichaam die het snelst koud worden. Het is daardoor handig om deze goed warm te houden. Extra sokken lijken niet te helpen maar kunnen een wereld van verschil maken. Daarnaast hoeven ze niet zichtbaar te zijn in je outfit. De maillot is bij deze tip ook erg handig. Je hebt hierdoor namelijk een extra broek én sokken.

stijlvol: twee foto's van Elles Mulder met een coltrui aan en shirt daarover

Coltrui

Coltruien zijn in de winter je beste vriend, vooral dit jaar. Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld. Daarnaast zijn ze heerlijk warm en perfect om te combineren. Coltruien worden nu voornamelijk onder een ander kledingstuk gedragen. Denk daarbij aan een shirt of trui. Het past overal bij en met zoveel verschillende combinaties! Zo ben je warm en stijlvol! Klik hier voor een Pinterest bord met outfit inspiratie.

Laagjes

De laatste tip is eentje die je waarschijnlijk wel vaker hebt gehoord. Probeer zo veel mogelijk laagjes te dragen. De coltrui is een goede optie, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende vesten en jasjes die je over je trui kan dragen. Daarnaast is het ook een tip om onder je trui een shirt te dragen wat niet zichtbaar is. Een hemd kan ook al helpen om warm te blijven.

Klik hier voor meer winter outfit inspiratie!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 5 februari 2020 / 10:50

  Ik draag ook het liefste veel laagjes in de winter om warm te blijven

 2. Bouchra
  5 februari 2020 / 10:29

  Ik draag ook een coltrui en laagjes zodat ik Khet extra warm heb. En het staat nog leuk ook! 😉

 3. 5 februari 2020 / 09:10

  ik draag altijd heel veel laagjes want ik kan mijn temperatuur niet regelen en ben een koukleun van huis uit. een thermobroek is hier dus ook niet raar haha

 4. 4 februari 2020 / 10:42

  Oh ik leef in coltruien en dan vooral ergens onder. En ik vind kleurige vrolijke sokken altijd zo leuk in sneakers en dan een jurkje erboven, helemaal leuk!

 5. 3 februari 2020 / 06:02

  Als kind droeg ik wel eens een maillot onder een broek op de fiets naar school als het echt heel koud was. Maar nu zou ik dat niet zo gauw doen. Ik houd niet zo van twee lagen.

 6. 2 februari 2020 / 12:36

  Leuke foto’s meid! Vroeger vond ik coltruien echt helemaal niks. Maar ik begin ze steeds meer en meer te waarderen haha.

 7. 1 februari 2020 / 16:23

  Handig die tip over de maillot. Ik ben echt een dikke kouwkleum, loop ook altijd in van die grote dikke truien…niet echt stylish dus

 8. 1 februari 2020 / 11:58

  Haha ik draag dus echt altijd een maillot, omdat ik eigenlijk de hele winter door rokken en jurken draag. een panty vind ik vaak te koud, of ik draag een hele dikke panty, maar liever malliots en ze lijken ook niet meer zo als die van vroeger ,et van die dikke banen. Een coltrui is zeker ideaal. Hiermee kan ik zomerjurken ook nog dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.