5 handige tips & tricks voor je schoenen

Fila schoenen

Schoenen; we lopen er elke dag op. Wellicht heb je één paar of heb jij je gehele kast vol met schoenen. Eén ding is zeker; iedereen heeft wel een paar. Sommige schoenenparen worden soms wel jaren gedragen. Het kan dan zijn dat je er op een gegeven moment op uit gekeken bent of er niet meer gemakkelijk op loopt. Daarom heb ik in dit artikel tips & tricks om je schoenen comfortabeler en leuker te maken!

Kapotte nestel

Voor degene die vroeger geen Phineas en Ferb heeft gekeken: een nestel is het plastic stukje aan de uiteinde van de veter. Is nou net de nestel kapot van die ene leuke veter? Dan kan je dat als volgt op lossen:
1. Draai een stuk plakband als een nestel om de veter
2. Knip een stuk van een rietje af en schuif dit over het plakband heen
3. Verwarm het rietje met een aansteker. Hierdoor smelt het plastic er omheen en heb je weer een nieuwe nestel. (Pas op dat je niet de veter in de brand steekt)

Pijn bij hakken

Krijg jij snel pijn bij het dragen van hakken? Plak je derde en vierde teen (geteld vanaf de grote teen) aan elkaar met tape. Deze tenen bevatten namelijk de zenuw die in verbinding staat met de bal van je voet. Door deze aan elkaar te tapen, verlicht je de pijn. Er bestaat daar speciale tape voor maar je kan ook verbrandtape gebruiken.

Veters

Ben je uitgekeken op de manier waarop veters in sneakers verworven zijn? Doe het dan op een andere manier! Tegenwoordig staat het internet vol met leuke ideeën om je veters anders te strikken en in je schoen te verwerken. Zo bestaan er manieren waarop je veters op strikjes kunnen lijken of een leuk zigzag effect krijgen. Hieronder zie je een aantal manieren. Zo worden die leuke dames sneakers van je nog leuker!

Schuiven in je schoenen

Soms kan het gebeuren dat je voeten in je schoenen verschuiven. Heb jij hier last van? Spray de zool dan in met wat haarlak. Dit zorgt er voor dat je voeten meer grip hebben en dus minder snel schuiven.

Schoenlepel

Kom je niet makkelijk in die mooie, hoge laarzen van je en heb je geen lange schoenlepel? Doe dan een plastic zak om je voet! Hiermee glijd je zo je laars in. Het handigste is om een boterhamzakje te gebruiken want die kun je het makkelijkste openscheuren.

Strakke schoenen

Stel: je nieuwe schoenen zitten net iets te strak om je voet, maar je wilt ze wel graag houden. Rek ze dan ietwat op! Vul twee plastic zakken met water en leg ze in je schoen. Leg deze vervolgens in de vriezer. Water zet namelijk uit als het bevroren is en dat zorgt er voor dat je schoenen net wat wijder worden.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 4 januari 2021 / 18:13

    Fijne tips en love de broek die je bij de eerste foto aanhebt. Krijg spontaan zin om zelf aan de slag te gaan, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.