Fotolijsten mixen en matchen

Fotolijst mixen en matchen

Fotolijsten zullen nooit uit de mode raken. Het is een manier om je huis persoonlijk te maken én op te fleuren. Tegenwoordig is een nieuwe trend gaande binnen de interieurwereld: fotolijsten mixen en matchen. In dit artikel deel ik tips en inspiratie zodat jij daar thuis ook mee aan de slag kan!

Zodra je Instagram opent en een aantal interieuraccounts gaat bekijken, zie je al snel dat het mixen en matchen van fotolijsten hot en happening is! Bij deze trend worden zo veel mogelijk verschillende lijsten gecombineerd. Het vormt op deze manier één geheel en staat dus erg mooi op die ene saaie muur in je woonkamer. Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt want het kan al snel een chaos worden.

Kies een kleurenpalet

Helaas past niet alles mooi bij elkaar. Kies daarom voor een aantal kleuren die goed samengaan met je interieur. Een kleurenpalet. Zorg ervoor dat deze kleuren terugkomen in de fotolijsten. In de lijst zelf bijvoorbeeld of in de foto’s. Zo kun je veel verschillende fotolijsten bij elkaar zetten die samen een geheel vormen. Daardoor passen de lijsten ook mooi bij het overige interieur.

Niet elke lijst hoeft een foto te zijn

Een fotolijst is erg mulifunctioneel! Je kan er uiteraard foto’s in zetten, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Eerder heb ik hier een artikel over geschreven (helaas zijn de foto’s verdwenen). Alleen maar foto’s bij elkaar kan erg druk zijn, daarom kun je het afwisselen met rustige plaatjes. Zo kun je quotes in een lijst doen, of een blad uit de natuur. Ook kun je er met een whiteboardstift op schrijven waardoor je er een to do-list van kan maken. Hierdoor wordt de drukte van de foto’s gecompenseert met rust.

Verschillende vormen en formaten

Het mixen en matchen van fotolijsten betekent: lekker gek en creatief zijn! Experimenteer daarom met verschillende vormen zoals ovalen, rechthoeken, liggend, hangend of staand. Ze hoeven ook niet allemaal hetzelfde formaat te hebben. Hoe meer verschillende fotolijsten bij elkaar, hoe leuker!

Inspiratie

Hieronder staat een Pinterestbord met verschillende combinaties fotolijsten. Hier kun je inspiratie vinden om zelf ook te gaan mixen en matchen!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:
Dit artikel is gesponsord

3 Reacties

  1. 17 juni 2020 / 08:29

    In ons huis ga ik sowieso een gallery wall maken. Ik vind dat zo vet om te zien!

  2. 17 juni 2020 / 08:11

    Altijd leuk om verschillende foto’s en lijstjes met elkaar te combineren 🙂

  3. 11 juni 2020 / 13:01

    Jaaa ik vind dit zo’n leuke trend Heb zelf een kleine versie in mijn kamer hangen. Aantal lijsten van de kringloop en klaar! Super leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.