SLAM! ‘The Mic’ | Mijn ervaring

Voor een nieuwe YouTube-serie genaamd ‘The Mic’ kreeg ik afgelopen maandag van SLAM! de kans om twee bekende Nederlanders te interviewen. Een kans die niet veel Journalistiek studenten zullen krijgen en een mooie ervaring in mijn carrière. In dit artikel zal ik meer vertellen over hoe ik deze dag ervaren heb.

‘The Mic’ is een serie waarin Journalistiek studenten het hemd van bekende Nederlanders mogen vragen. Hiervoor krijgen ze een voor een de kans om de gast te interviewen over een bepaald onderwerp. Als Journalistiek student kreeg ik een mail in mijn inbox met de vraag of ik mee wilde doen. Uiteraard liet ik die kans niet aan mij voorbij gaan.

De dagen voordat de opnames waren, werd ik al voorbereid op wat er zou komen. Zo kreeg ik te horen dat ik Demy de Zeeuw en Bizzey mocht interviewen. Omdat ik nooit eerder van Demy de Zeeuw had gehoord, stresste ik al een beetje. Ik was bang dat ik af zou gaan omdat ik geen interessante vragen voor hem had. Daarom ben ik een hele dag gaan zitten om research naar hem en Bizzey te doen en vragen te bedenken.

Toen ik eenmaal wat vragen had bedacht, werd ik gebeld door de regisseur van SLAM!. De vragen die we aan Demy de Zeeuw en Bizzey mochten stellen waren al voor ons bedacht. De reden daarvoor was dat de gasten erg laat geregeld waren en de regisseur zeker wilde weten dat er onderwerpen waren om over te interviewen. De vragen die ik voorgeschoteld kreeg voor Demy de Zeeuw vond ik niet erg leuk omdat het betrekking had op het ondernemerschap. Zelf hou ik er van om de persoon achter al het succes te leren kennen. Daarom vroeg ik of ik mijn eigen vragen mocht stellen wat gelukkig mogelijk was.

Op maandag 31 augustus waren de opnames in het Tobacco Theater in Amsterdam. Eenmaal daar aangekomen, was er al een hele chille sfeer. De crew en de studenten waren erg aardig en hadden een vlotte babbel. Daarnaast was de productie redelijk minimaal wat de opnames minder spannend maakte.

Allereerst mochten we Demy de Zeeuw interviewen. Er waren tien studenten die vragen mochten stellen en ongeveer vijf daarvan werden uitgezonden. Ik mocht Demy als een-na-laatste interviewen. Dat betekende dus dat ik lang moest wachten tot ik aan de beurt was. Dat zorgde voor extra stress. Gelukkig viel dat weg toen ik voor de microfoon stond. Het interview ging naar mijn gevoel redelijk goed.

Demy de Zeeuw was een erg aardige, open gast. Op de meeste vlakken was hij nog wel erg zakelijk wat het moeilijk maakte om een persoonlijk gesprek met hem te krijgen. Wat ik ook erg fijn vond bij hem, is dat hij je behandelde als gelijke. Hij voelde zich niet beter dan ons omdat hij carrière heeft gemaakt en meer centen in zijn portemonnee heeft.

Vervolgens hadden we pauze en wat tijd om met de crew van SLAM! te praten, om te kleden en te eten. Na ongeveer een uur was het tijd om Bizzey te interviewen. Ook hier was ik laat aan de beurt. Bij dit interview was ik veel zenuwachtiger omdat ik niet 100% zeker was van de vragen die ik moest stellen. Ik had vragen met betrekking tot ‘ghostproducties’. Dit was een onderwerp waar ik nooit eerder van had gehoord en waar ik ook niet super in geïnteresseerd was. Daarnaast wist ik dat er geen interessante antwoorden van zouden komen.

Toen ik daar eenmaal stond moest ik vertellen wat mijn naam was. Zoals ik al aan zag komen probeerde Bizzey grappig te zijn met de opmerking: “Who the fuck is Elles?”. Dit is een grap die ik altijd moet horen dus ik ben het gewend. Toch kon ik het van Bizzey niet hebben, mede omdat er meerdere mensen om moesten lachen en ik al zo zenuwachtig was. Daardoor werd ik helemaal van mijn stuk gebracht. Vervolgens moest ik het interview houden maar dat ging totaal niet goed. Ik kreeg geen boeiende antwoorden en doorvragen was voor mij erg moeilijk. Daarnaast kon ik moeilijk met het gedrag van Bizzey omgaan. Naar mijn mening probeerde hij de grappige gozer uit te hangen ten koste van ons als studenten. Ook voel ik me over het algemeen al snel gekleineerd door zulke types. Ik was dus blij toen dat interview er op zat.

Hoewel ik wist dat mijn interview met Bizzey niet interessant genoeg was om uit te zenden, was ik toch bang dat het zou gebeuren. Afgelopen zaterdag is dat interview online gekomen en ze hebben mij er gelukkig uitgeknipt. Ik had het ook echt niet terug willen zien. Wat dat betreft ben ik blij dat SLAM! niet gericht is op sensatie zoeken en mensen voor schut zetten. Het was voor ons als studenten een kans om ervaring op te doen en voor hen als medium een kans om een interessant interview neer te zetten met een bekende gast.

Al met al vond ik het een super toffe ervaring die ik zo weer over zou doen. Ik heb veel geleerd wat betreft interviewen. Ook heb ik nu een beter beeld bij het maken van producties. Het is zeker iets wat ik kan meenemen in mijn journalistiekcarrière. Zodra het interview met Demy de Zeeuw online staat op het YouTubekanaal van SLAM!, zal ik die invoegen in dit artikel.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.