De nodige verzorging voor je huisdier

De nodige verzorging voor je huisdier

Degenen die mijn blog al een tijdje volgen zullen het vast wel weten: wij hebben thuis twee honden rondlopen, Jack en Bo. Ze zijn echt mijn maatjes. Eens in de zoveel tijd vind ik het wel leuk (zij wat minder) om ze te wassen. Dit keer eens wat anders dan een review van een make-upje, maar ik laat zien hoe en waarmee ik ze schoonmaak.

Oxyfresh Pet Shampoo

DSC08927

Onze honden houden niet zo van de douche. Als ze merken dat ze gewassen worden dan staan ze in de steigers. Helaas moeten ze toch een keer schoongemaakt worden. Deze shampoo gebruikte ik ervoor, van Oxyfresh. Best een goede shampoo. Maakt de honden goed schoon maar het is wel veilig. Het ruikt ook lekker! Je wast het ook gemakkelijk uit de haren. Hierna was Bo zó ontzettend zacht geworden.

Oxyfresh Pet Deodorizer

DSC08910

Degenen met een huisdier zullen het snappen: de nare geurtjes die ze meenemen het huis in. Speciaal daarvoor heb ik een deodorant. Natuurlijk niet een deodorant zoals wij die kennen maar meer een spray. Deze spray kun je op van alles sprayen wat ruikt naar je huisdier. Hierdoor gaat de vieze lucht weg door middel van het gepatenteerde Oxygene-complex. Dit werkt op basis van actieve zuurstof en pakt de luchtjes bij de bron aan. Gevolg: de luchtjes worden niet gemaskeerd maar verdwijnen volledig.

Dit product kun je zelfs direct op de hond sprayen. Dat is wat ik deed aangezien ze heel erg stinken door de stallen (we hebben ook nog eens paarden). Ik moet wel zeggen dat de geur hierdoor minder wordt, maar ik wil niet zeggen dat het helemaal weg is.

Oxyfresh Pet Ear Cleaner

DSC08916

Oormijt, die kleine, achtpotige parasieten die zich in de oren van honden nestelen. Deze nare beesten veroorzaken jeuk en irritatie. Het is niet alleen vervelend maar ook nog eens gevaarlijk. Het kan leiden tot een oorontsteking wat schade aan kan richten. Een goede behandeling is dus essentieel. Hiervoor heb ik een ear cleaner! Persoonlijk zijn de honden en ik er niet zo’n fan van. Het is de bedoeling dat je dit in het oorkanaal giet en het daarna inmasseert. Helaas lieten Jack en Bo dit echt totaal niet toe. Ze werden er zelfs een beetje bang van en dat wilde ik ze niet aandoen.

Tekenverwijderaar

DSC08931

Ook heb ik een tekenverwijderaar gekregen. Nog nooit zo’n ding in handen gehad but it looks very nice. Je kan hiermee dus gemakkelijk een teek verwijderen. Een tekenbeet kan ervoor zorgen dat je huisdier nare aandoeningen krijgt. Gelukkig had Bo een teek dus kon ik het uitproberen. Het zat nèt boven zijn ogen, het duurde dus wel een tijdje totdat ik met de tekenverwijderaar rond dat gebied kon komen. Als het eenmaal om de teek zit, dan gaat het er heel gemakkelijk af. Ik hou hiervan, een teek vastpakken vind ik nog best eng uit angst dat het verkeerd gaat.

Heb jij een huisdier? Zo ja, hoe verzorg je die?

 

Liefs,

Elles

Dit is een gesponsord artikel, lees hier de disclaimer

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 15 mei 2017 / 11:02

  Wij hebben 2 hamsters en qua verzorging is het niet veel. Elke maand de kooi verschonen en zorgen voor vers water en voer.

 2. 15 mei 2017 / 06:36

  Dit lijkt me echt een fijne lijn, ik ga er zeker eens naar kijken!

 3. 15 mei 2017 / 05:17

  Dit merk ken ik nog niet. Ik heb een hond maar heb diverse merken qua shampoo enz x

 4. 14 mei 2017 / 19:21

  Ik heb een hond, maar die was ik met babyshampoo 🙂 en hij heeft allergieën, dus ik probeer zo weinig mogelijk op ‘m te smeren.

 5. 14 mei 2017 / 12:51

  Wij hebben 2 honden. Ze krijgen een keer in de drie maanden nextgard voor teken, vlooien en andere gekke beestjes. Verder leven ze buiten dus nare geurtjes hebben er niet echt. Een van onze honden borstelen we 1x per week ivm continu verharen.

 6. 13 mei 2017 / 23:05

  Fijne review om te lezen. Wij hebben geen huisdieren maar willen in de toekomst graag een hond.

 7. 13 mei 2017 / 19:44

  Hi Hi! Cool! Could be the right one for my friend! ;)…thank you for sharing your experience! I’ll try it ! 😉 Have a nice evening and best wishes from hotel oberstaufen allgäu ;)…Anja 😉

 8. 13 mei 2017 / 13:28

  Ik heb een hond en ik doe mijn best om hem goed te verzorgen! Dit merk ken ik nog niet. Bedankt voor de tip!

 9. 13 mei 2017 / 11:26

  Wij hebben een hele oud kat en de deo zouden we zeker wel af en toe kunnen gebruiken na een ongelukje

 10. 13 mei 2017 / 10:57

  Ik kon dit merk nog niet! Ik heb twee katjes maar ik was ze niet echt. Ze komen ook niet buiten, dus het is niet echt nodig.

 11. 13 mei 2017 / 08:42

  Ik heb geen huisdieren meer, mijn lieve poes is helaas overleden, en mijn dochtertje kamt met te veel luchtwegproblemen dus durven een nieuw huisdier ook niet aan met al die haren

 12. 12 mei 2017 / 07:01

  Ik heb helaas geen huisdier dus dit product is voor mij niet van toepassing. Wel fijn geschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.