21   160
19   209
21   219
38   183
24   260

My Make-up Story Tag

My Make-up Story Tag

Heyy! De laatste paar maanden begin ik make-up steeds leuker te vinden, leuker dan dat het al was. Ik begin steeds meer te experimenteren, te kopen en erover te leren. Het is van een onzekerheid uitgegroeid naar een hobby. Een tag die hierover gaat kon dus niet missen op mijn blog. Bij een aantal bloggers zag ik deze ‘My Make-up Story Tag’ langs komen en ik moest hem van mezelf ook invullen. Dus… hier is ‘ie!

DSC05508

Hoe oud was je toen je met make-up begon?

Ik zat toen in groep 8. Met mascara en oogpotlood begon het. Van mijn moeder mocht ik het nog niet dragen naar school, maar dat deed ik stiekem wel (#badgirl). Na een tijdje mocht ik het 1x per week dragen, nog steeds in groep 8. In klas 1 droeg ik elke dag mascara. Een jaar daarna begon ik met het dragen van meer make-up. Mijn huid werd onrustiger dus ik begon met het dragen van bb-cream en ook eyeliner deed ik ook op. Dit was eigenlijk het begin van mijn passie voor make-up. Ik ging meer experimenteren en ook meer dragen.

DSC05995

Hoe ben je met make-up begonnen?

Ik ging make-up dragen omdat veel meiden in mijn klas ermee begonnen. Ik wilde er toen nog een beetje bij horen maar ik vond het er natuurlijk ook leuk uit zien. De reden waarom ik meer op mijn gezicht kwakte was mijn onzuivere huid. Ik raakte er onzeker van en wilde daar wat aan doen.

DSC05366

Wat zijn enkele van je favoriete merken?

Catrice, Essence, MUA. Het enige high-end product dat ik heb is een lipstick van Mac (soon on the blog) dus daar kan ik nog niet over oordelen maar ik weet zeker dat dat véel beter is. Merken die ik wil tof vind maar nog niet gebruikt heb zijn: Mac, Jeffree Star Cosmetics, Kylie Cosmetics, Smashbox, Urban Decay, Too Faced, Nars, Colourpop, Benefit, Inglot etc..

 

Wat betekent make-up voor jou?

Make-up is voor mij een passie. Als ik mezelf aan het opmaken ben word ik er echt rustig van. Lekker nergens aan denken behalve aan je look, heerlijk! Ook kun je er lekker creatief mee bezig zijn!

DSC05306

Als je maar 4 producten op je gezicht zou mogen dragen, welke zouden dat zijn?

Concealer, poeder, wenkbrauwpoeder en mascara. Dit zijn precies de producten die ik ook gebruik op een ‘weinig make-up-dag’.

DSC00006

Wat voor tips heb je voor beginnende make-up gebruikers?

Kijk veel tutorials, dat helpt echt! Ook zal ik beginnen met budget make-up in plaats van meteen investeren in high-end make-up. Koop bijvoorbeeld een eyeliner bij de Action, puur en alleen om een wing te oefenen. Daarmee heb ik mijn skils ook verbeterd!

 

Als we het toch over make-up hebben moet ik meteen zeggen dat ik 2 weken geen make-up mag dragen van de dokter. Ik heb last van een allergie, hierdoor beginnen mijn ogen te irriteren. Woensdag moet ik bloedprikken.

 

Hou oud was jij toen je begon met het dragen van make-up?

 

Liefs,

Elles

Share:

15 Reacties

 1. 18 augustus 2016 / 11:26

  Wat een leuke tag is dit! Deze moet ik zeker onthouden om ook zelf eens te doen 🙂 Ik zelf ben pas heel laat met make-up begonnen, een beetje mascara toen ik 15/16 jaar was en een echte passie toen ik 18/19 jaar oud was.

 2. 16 augustus 2016 / 21:46

  Wat een leuke tag! Misschien neem ik hem wel over. Hmm wanneer ik begonnen ben met makeup, volgens mij in groep 7 maar dan wel stiekem want eigenlijk mocht Ik het nog niet haha

 3. 16 augustus 2016 / 10:41

  Wat leuk geschreven Elles!
  Ik begon met een tikkeltje eye liner op mijn twaalfde als ik het me goed herinner.
  Vervelend dat je last hebt van een allergie. Dat moet wel balen zijn…

 4. 16 augustus 2016 / 09:51

  Ik ben nog steeds veel nieuws aan het ontdekken op make-up gebied hoor :). Balen van je allergie

 5. 16 augustus 2016 / 09:38

  Hihi, ik begon in groep 7 met een klein laagje mascara. In de eerste ging ik all over met eyeliner (inclusief wing), foundation, concealer, bronzer, blush. Nu ga ik naar de vierde en draag ik wat ik wil. Soms alles er op en eraan, soms wat minder. Ben dol op make-up! 😀

 6. 16 augustus 2016 / 07:38

  Wat leuk om te lezen! Ik ben gek op makeup

 7. 16 augustus 2016 / 07:21

  Ah je allergie lijkt me echt vervelend, sterkte elles! Mooi gedaan trouwens, ziet er goed uit zo’n ooglook!

 8. 16 augustus 2016 / 07:19

  Leuk ingevuld! Vervelend dat je nu last hebt van een allergie, beterschap daarmee 😉

 9. 15 augustus 2016 / 11:33

  Leuk om te lezen! Ik kon deze tag nog niet. Bij mij begon het ergens eind basisschool volgens mij. -x-

 10. 15 augustus 2016 / 11:05

  Leuk artikel! In mijn tijd (ik ben nu 30) waren er nog geen youtube tutorials, haha! Ik begon dus met vreselijke creamy metallic oogschaduw van de hema en een beetje mascara. Volgens mij ging ik me pas vanaf mijn 18e ofzo écht opmaken!

 11. 15 augustus 2016 / 07:40

  Wat vervelend dat je last hebt van een allergie, hopelijk lost zich dat snel op! Ik denk dat ik in de 1e klas van de middelbare school ben begonnen met make-up, maar zeker weten doe ik ’t niet. Pfoe, da’s alweer zo lang geleden :p

 12. 15 augustus 2016 / 07:37

  Ik was een laatbloeier, begon op m’n 14e met eyeliner 😛

  Zie trouwens groot verschil, nu je foto’s met de ringlamp maakt! Mooi 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.