Ik las een boek! | Niet wat jij denkt

Ik las een boek! | Niet wat jij denkt

Je zal verwachten dat iemand die veel artikelen schrijft en leest helemaal gek is van het lezen van boeken. Ik ben dat dus totaal niet. Sterker nog: het lezen van een boek is echt killing voor mij. Misschien ook wel leuk om te vertellen dat ik nog nooit écht een boek heb gekocht. Vast wel een keer van de Olijke Tweeling, heel lang geleden. Toch heb ik laatst iets heel geks gedaan, voor mijn doen dan. Ik heb namelijk een boek gekocht van Jiami: Niet wat jij denkt

Processed with VSCO with hb2 preset

Jiami is eigenlijk altijd al een inspiratiebron voor mij geweest. Een jonge blogger wat al heel veel bereikt heeft voor haar leeftijd. Haar video’s vind ik altijd erg tof om te zien, het is wat anders dan normaal en er zit altijd wel een bepaald doel achter. Haar kledingstijl is eigenlijk perfect en haar blog ziet er super tof uit (ookal post ze de laatste tijd wat minder). Stiekem ben ik ook nog heel erg jaloers op haar Instagram account. Oftewel: een blogger waar ik echt wel een dagje mee wil ruilen. Niet alleen Jiami als persoon en blogger vind ik erg interessant maar ook haar verhaal. Ze heeft namelijk anorexia gehad en het bloggen en Youtube hebben haar geholpen deze ziekte te overwinnen. In het boek vertelt Jiami haar verhaal.

Processed with VSCO with hb2 preset

Oké, ik kocht het boek dus, kreeg hem in mijn brievenbus en begon met lezen. Was er natuurlijk al meteen verslaafd aan. Toch had ik het boek pas 3 maanden later uit. Komt natuurlijk door school. Daarvan moeten we ook boeken lezen, dat ging dus eventjes voor. Vorige week had ik hem dus eindelijk uitgelezen. Wat een mooi boek!

Jiami heeft ervoor gekozen om de zwarte pagina’s in haar leven ook daadwerkelijk zwart te maken. Dat zijn dus ook de meeste heftige pagina’s om te lezen. Je leest hoe de Stem in Jiami haar hoofd veel schade aanricht. Het is natuurlijk wel mooi om te zien dat de zwarte pagina’s steeds minder zwart worden. Op een gegeven moment wordt het steeds iets grijzer, dit is dus de periode dat het alleen nog maar beter gaat met Jiami. Hierna zie je geen zwarte pagina’s meer maar alleen nog maar witte. Je leest ook dat het steeds beter gaat met haar blog. Ze krijgt steeds meer volgers en wordt gevraagd voor steeds meer te gekke dingen. Toen ik dat las werd ik echt wel gemotiveerd om bezig te gaan met mijn eigen.

Naast het verhaal van Jiami wat je kan lezen, kun  je ook nog een aantal artikelen van haar lezen. Zo zit er bijvoorbeeld een review van een gadget en een f.a.q.. Ook legt ze wat uit over coderen, wat ik heel leuk vind want dat wil ik zelf ook nog eens leren.

Ook vind ik de schrijfstijl van Jiami zó ontzettend chill. Gewoon simpel, iedereen kan het begrijpen. Het verhaal blijft erg mooi geschreven maar met makkelijke woorden. Love it! Dat is precies hoe ze ook is in haar filmpjes.

Processed with VSCO with b5 preset

Conclusie van dit lange lulverhaal: koop dit boek! Het is zeker weten je geld waard. Ik denk dat dit ook vooral erg leuk is voor bloggers. Je krijgt heel wat dingen te leren over het vak. Je wordt er echt door gemotiveerd, sounds strange, I know! Ook als je Jiami volgt is het natuurlijk een super tof boek om te lezen. Je krijgt echt een goed beeld van hoe haar leven was in die periode. Dit was één van de weinige, leuke boeken die ik heb gelezen.

 

Jiami Niet wat jij denkt – €15,00 bij o.a Bol.com

 

Lees jij veel boeken?

 

Liefs,

Elles

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 20 mei 2017 / 21:45

  Ik ben gek op lezen, vooral biografieën dus dit boek lijkt mij erg interessant!

 2. 20 mei 2017 / 09:31

  Dat boek ziet er wel leuk uit 🙂

 3. 19 mei 2017 / 14:09

  Ik lees bijna nooit boeken maar die van andere bloggers vind ik wel altijd erg interessant. Deze ga ik dan ook eens halen. Leuk om te lezen hoe jij het boek vond.

 4. 19 mei 2017 / 12:25

  Ja, ik lees best veel boeken. Die haal ik wekelijks uit de bibliotheek.

  Wat een intrigerende titel heeft dat boek zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.