Hoe blijf je productief tijdens de coronacrisis?

Hoe blijf je productief tijdens de coronacrisis?

“Blijf thuis!”, dat is het advies van Mark Rutte wat betreft de coronacrisis. Het lijkt een simpele taak maar het is toch een moeilijke opgave. Vooral wanneer je niet makkelijk stil kan zitten. Thuis zitten maakt het verleidelijk om uren in bed te liggen, te netflixen en te snacken. Op deze manier raak je uit je ritme en verdwijnt je productiviteit. Terwijl dit juist een moment is om de dingen te doen waar je eerst geen tijd voor had.

To-do lists

Lijstjes zijn je beste vrienden tijdens de coronacrisis. Op deze manier kan je alles op een rijtje krijgen in deze gekke periode. Maak elke avond een to-do list voor de volgende dag. Zorg er vervolgens voor dat deze punten verwerkt worden. Dat geeft het gevoel dat je productief bent geweest. Zie hier een artikel met tips om te plannen.

Elke dag sporten

De hele dag door thuiszitten kan ervoor zorgen dat je jezelf down begint te voelen. Blijf dus actief. Ga elke dag een rondje hardlopen of doe wat workouts (wel op een rustige plek). Op deze manier kom je toch nog in contact met wat zonnestralen en blijf je goed in je vel zitten.

Ga jezelf niet verwaarlozen

Elke dag thuiszitten hoeft niet te betekenen dat we niet meer om onze uiterlijke verzorging hoeven te denken. Door de dag te beginnen op dezelfde manier als een werk-/schooldag, ga je je automatisch productiever gedragen. Vervolgens kun je na 17:00 of 18:00 je bh uit te doen en make-up verwijderen. Dit voelt alsof je dan een werk-/schooldag hebt gehad en productief bent bezig geweest.

Vooruit-/bijwerken

Zodra de coronacrisis voorbij is, moeten we weer terug zien te komen in ons oude ritme. We kunnen er wel vanuit gaan dat deze periode erg druk zal zijn. Je kunt er daarom nu al voor zorgen dat je dan minder stress zult krijgen, je hebt immers toch alle tijd. Probeer zoveel mogelijk (school)werk nu al te doen. Hierdoor blijf je immers ook up-to-date en vergeet je geen stof.

Spreek vrienden en familie

Op dit moment is het moeilijk om af te spreken met de belangrijke mensen uit je leven. Zorg er nog wel voor dat je met elkaar praat. Dit kan op vele manieren. Contact met elkaar zorgt ervoor dat de criris wat makkelijker wordt om vol te houden. We weten immers niet wanneer de coronacrisis afgelopen is en daarom is het belangrijk om vriendschappen en relaties te onderhouden. Een goed gesprek per dag kan ook een goede motivatie boost zijn om door te gaan met waar je mee bezig bent.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 7 april 2020 / 09:35

    Ik ben echt zo zo dankbaar dat ik nog op locatie kan werken. Het lijkt mij zo lastig om opeens hele dagen thuis te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.