Hoe bespaar je geld?

Hoe bespaar je geld?

Sinds ik mezelf student mag noemen, merk ik dat dingen duurder zijn dan ik dacht en geld sneller op is dan ik verwacht. Ik moet steeds bewuster op mijn uitgaves letten. Toch moeten sommige dingen aangeschaft worden. Maar hoe doe je dat goedkoop? In dit artikel deel ik een aantal manieren om geld te besparen.

Social Deal

Social Deal is een app waarbij je de beste kortingen kunt scoren bij jouw in de buurt. Zo heb je voor maar twintig euro een driegangendiner. Daarnaast kan je met deze app goedkopere kappersbeurten, massages of wimperextensions krijgen. Bedenk het, of het is er met korting op Social Deal, als het bij jouw buurt is tenminste. Je zit niet vast aan een abonnement. Het enige wat je moet doen is de app downloaden, een account aanmaken en betalen voor de deal die je wilt afsluiten.

United Wardrobe

We weten allemaal wat Marktplaats is. United Wardrobe is hetzelfde concept maar naar mijn mening betrouwbaarder. Op deze website kun je tweedehandsspullen kopen. Het gaat hier voornamelijk om kleding, accessoires of tools zoals stijl/krultangen. Je scoort hier voor vijf euro shirts van bekende merken, dat is geen geld. Tweedehands kleding kopen is trouwens ook beter voor het milieu.

Refurbished telefoon/laptop

Nadat mijn Iphone 5 kapot was gevallen, besloot ik om een refurbished Iphone 6 te kopen. Bij refurbished wordt een gebruikt apparaat gerenoveerd. Ik heb hem nu al bijna twee jaar in mijn bezit en nu begint ‘ie pas ouderdomsverschijnselen te vertonen. Het enige wat kapot is gegaan in die twee jaar is de Touch ID, maar daar kan ik mee leven. Voor een veel goedkopere prijs krijg je een telefoon die even goed werkt als een nieuw exemplaar. De telefoon die ik gekocht heb, heb ik weg van Mobico. Dit bedrijf geeft je namelijk twee jaar garantie. Daarnaast kan je kiezen of je een telefoon wilt die geen, lichte of zichtbare gebruikssporen heeft. Hier heb je dus ook verschillende prijsklassen in.

Vakantieveilingen

Kan je iets meer tegen stress? Dan is vakantieveilingen ook een goede optie. Ook hier kun je vanalles scoren voor maar een paar euro, als je goed biedt en wint tenminste.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 18 oktober 2019 / 05:49

  I love social deal 🙂 echt een super fijne app. Ik heb al regelmatig lekker en goedkoop gegeten door deze app 🙂 ook Hellofresh heb ik ontdekt met deze app omdat ik het met een flinke korting kon uitproberen.

 2. 17 oktober 2019 / 08:17

  Ik gebruik inderdaad ook vaak Vakantieveilingen om geld te besparen, een dagje dierentuin of een hotelovernachting kun je voor een goede prijs scoren!

 3. 16 oktober 2019 / 16:01

  Rondshoppen kan je ook heel wat geld opleveren! Kijken of je een bepaald item dat je wil, elders niet goedkoper kunt krijgen. Mij i het al een paar keer gelukt 🙂

 4. 16 oktober 2019 / 09:45

  Handig tips. Ik koop de laatste tijd kleding van de kringloop en zoek ik de goedkoopste maar wel nog mooie en liefst met iets bekende merk 🙂
  UW heb ik account maar nog nooit daar wat gekocht

 5. 16 oktober 2019 / 06:23

  Fijne tips! Ik gebruik UW echt supervaak. Ik heb véél te veel kleren, dus vind het fijn als iemand anders ze voor een zacht prijsje kan overkopen.

 6. 15 oktober 2019 / 17:42

  Altijd handig dergelijke tips. Een refurbished smartphone doe ik persoonlijk liever niet. Je weet nooit wat er mee is gebeurd en dat vind ik niet zo prettig (die van mij is namelijk ooit in het toilet beland. Overigens was die niet meer te maken. Iets met nat en opladen. Don’t ask. United Wardrobe ken ik inderdaad al, maar toch hang ik zo nu en dan aan Marktplaats of een lokale Facebookgroep (dat laatste werkt ook heel goed).

 7. 15 oktober 2019 / 16:35

  Social deal zit ik wel vaak op voor uitjes inderdaad erg handig

 8. ingrid
  15 oktober 2019 / 13:35

  leuke tips. ol merk dat ik minder op social media en nieuwsbrieven moet kijken. daar word je hebberig van

 9. 15 oktober 2019 / 12:50

  Voor mij werkt het goed om de verleidingen te vermijden merk ik. Als ik het niet zie, voel ik ook niet de behoefte om het te kopen : )

 10. 15 oktober 2019 / 09:42

  Handige tips! Door van je iPhone af te stappen bespaar je sowieso al paar honderd euro

 11. 15 oktober 2019 / 09:11

  Handige tips! Ook voor de niet-studenten onder ons.
  Ik bespaar inderdaad ook veel op onze boodschappen dit vooral dankzij het Weekmenu. Geen onnodige tripje naar de winkel of met hongerige magen shoppen.
  Ik investeer ook steeds in kwaliteit. Mijn mama zegt altijd :”we zijn niet rijk genoeg om brol te kopen” en dat klopt kwaliteit gaat gewoon ook langer mee…

 12. 15 oktober 2019 / 08:33

  Mooie tips, maar ik bespaar op boodschappen ook veel. Ik schrijf daar ook over, misschien heb je wat aan de tips. Slim met geld om gaan is echt super, je kunt voor minder gewoon meer doen. Hou ik van

 13. 15 oktober 2019 / 07:56

  handige tips maar ik heb echt al alles geprobeerd haha en helaas, boodschappen is het ergste!! zit op de 65 euro PER DAG!! komt ook grotendeels omdat wij niet allemaal het zelfde eten en ik alleen maar keto mag en kan eten. UW hebben mijn dochters al een tijdje uitgevonden en die halen daar leuk en mooie items weg. apparaten kopen wij gewoon niet al het vervangen moet worden dus ook de telefoons, zou best super zijn hoor die herstelde foons maar nee ik wil liever alles nieuw 😉

 14. 14 oktober 2019 / 15:15

  Handige tips, ik had nog niet van United Wardrobe gehoord, maar klinkt heel goed onzeker waar, dat tweedehands kleding natuurlijk ook nog goed is ook.

 15. 14 oktober 2019 / 09:58

  Heel fijn die tips, ik gebruik ze eigenlijk bijna allemaal wel. Alleen refurbished heb ik nog nooit gekozen. Ik ga meestal voor nieuwe gadgets.

 16. 14 oktober 2019 / 08:16

  Leuke tips! Ik merk zelf dat je op boodschappen heel veel kan besparen: ik haal voor €25 boodschappen voor een hele week, voor twee personen. Verbaas me echt hoeveel sommige mensen soms uitgeven haha! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.