Het leed dat een nieuwe winterjas vinden heet

Het leed dat een nieuwe winterjas vinden heet

Er bestaan een aantal kledingstukken waarbij het een hel is om nieuwe van te kopen. Zo ben ik erg kritisch bij zomerschoenen, winterschoenen, zomerjassen en winterjassen. Aangezien de koude dagen aangebroken zijn, is het weer tijd om warmere kleding uit te zoeken, waaronder dus ook de gehate schoenen en jassen. Hoewel ik nieuwe schoenen dit seizoen oversla, kon een jas niet missen. Maar wat was het weer een gedoe om eentje uit te zoeken.

Oversized is weer helemaal hot and happening. Draag je normaal gesproken S, dan moet je je nu hijsen in twee maatjes groter. I like it, maar voor mij is het lastig. Omdat ik erg klein ben lijk ik al snel een klein bolletje door oversized kleding, alleen uitzonderingen staan mij goed.

Helaas hangen de winkels nu vol met érg grote teddy jassen. Een groot deel van potentiële nieuwe jassen valt dus al af. Dan komen we bij het tweede probleem: dikte. Omdat ik, zelfs in de winter, moet fietsen en op het station moet wachten, is het het fijnst om een goede, dikke jas te dragen. Trenchcoats zie je bijvoorbeeld veel hangen. Deze jassen staan mij dan wél goed maar zijn dan weer niet dik genoeg. Daarnaast heb je overdag niks meer aan zo’n wollen jas wanneer je eenmaal natgeregend bent.

Ik was tijdens mijn zoektocht van plan om het op te geven, totdat ik in The Sting terechtkwam. Ik zag een erg leuke corduroy puffer jacket. Deze was dik en stond me ook nog eens goed. In eerste geval twijfelde ik wel een tijdje omdat het wel een item is wat uit mijn comfort zone ligt. Maar zoals ik al eerder had uitgelegd in dit artikel, probeer ik juist items uit mijn veilige zone te dragen. Ik heb hem dus gekocht!

Ik ben er erg blij mee, er is nog geen moment geweest dat ik te klappertanden stond op het station. Dat komt ook mede door de sjaal die ik erbij gekocht heb!

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

14 Reacties

 1. 2 november 2019 / 10:24

  Ik vind de winterjas echt heel tof en hoop dat ie lekker warm voor je is. Ikzelf heb eigenlijk altijd de voorkeur voor een lange jas.

 2. 2 november 2019 / 10:15

  Ooh wat een mooie jas en wat staat hij je prachtig zeg! Ik wist niet dat er ook rib puffer jackets waren. Super leuk 🙂 The Sting betaal je meestal wel wat geld voor je kleding, maar je krijgt er ook mooie producten voor terug die lang goed blijven.

 3. 1 november 2019 / 13:28

  De winters verschillen ook altijd in Nederland. Dus snap je struggle maar al te goed

 4. 31 oktober 2019 / 11:10

  Ik ben ook klein maar ik vind oversized ook geweldig. Soms verdwijn ik erin maar het maakt mij niks uit. 😉 Toffe jas!

 5. 31 oktober 2019 / 08:13

  Wat een prachtige jas! ik vind hem echt heel erg mooi

 6. 30 oktober 2019 / 14:25

  Leuke jas en mooie kleur! Staat je erg goed. Is die dan wel waterbestendig of heb je ‘m ingespoten? Bij ons zit ook een The Sting in de buurt en ik vind dat ze hele leuke merken en sowieso kleding hebben. Mijn flared broek (zwart geribd met citroentjes en ander fruit) komt daar ook vandaan.

 7. Mandy
  29 oktober 2019 / 14:26

  Hahah herkenbaar! Wel echt een super mooie jas, ik heb elke winter dezelfde haha

 8. 28 oktober 2019 / 12:18

  Fijn dat je er eentje gevonden hebt. En ook in een handige kleur: die past overal bij.

 9. 28 oktober 2019 / 08:49

  hele mooie jas!! hier nog een die een jassen issue heeft op dit moment en heb al van alles aan gehad maar het is het elke keer net niet haha

 10. 28 oktober 2019 / 07:11

  Mooie jas en heel herkenbaar. De juiste winterjas vinden is echt een heel gedoe

 11. 27 oktober 2019 / 22:04

  Met een winterjas daar heb ik zoveel problemen mee. Wst een helse drama. Goede blog. De jas staat je goed.

 12. Frederique
  27 oktober 2019 / 18:18

  Mooie jas! Ik koop niet elke winter een nieuwe winterjas maar dit jaar moest ik wel. Ik vond het ook erg lastig om een goed te vinden maar het is uiteindelijk wel gelukt.

 13. 27 oktober 2019 / 09:34

  Oeh wat een mooie winterjas! Een winterjas vinden is een hele klus haha. Ik heb er nog een van vorig jaar 🙂 Mooie foto’s trouwens!

 14. 26 oktober 2019 / 12:15

  Herkenbaar, een winterjas vinden die écht goed is is voor mij ook altijd een gedoe. Ik vind dat hij je wel echt heel mooi staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.