32   150
36   197
41   211
41   198
33   268

Een nieuw begin…

Een nieuw begin…

I’m baaaack! Na een tijdje van de radar te zijn geweest en me vol gefocust te hebben op school, kan ik dan eindelijk zeggen dat ik weer begin met bloggen. Er zijn de afgelopen maanden veel veranderd rondom mijn leven en rondom mijn blog. Pak er wat cola en popcorn bij want ik ga jullie vandaag bijkletsen over de dingen die veranderd zijn en gaan veranderen!

De grootste reden om eventjes een pauze te nemen op het bloggen was omdat ik in mijn examenjaar zat. Het werd te druk voor mij om allerlei deadlines te halen en daarnaast ook nog artikelen te schrijven. Daarom heb ik prioriteiten moeten stellen. Gelukkig is dat goed afgelopen want na zes jaar vwo ben ik geslaagd! Het was dan wel op het nippertje met 0,037 boven het minimale maar dat maakt niet uit, ik heb het papiertje. Ik heb nog nooit zo’n last van mijn schouders voelen vallen dan op 12 juni.

Het laatste halfjaar was door de zure appel heen bijten en zien te overleven. De leraren die zeggen dat het laatste jaar niet het zwaarste jaar is, liegen. Ineens moesten allerlei boekverslagen ingeleverd worden, moeilijke toetsen gemaakt worden en presentaties gehouden worden. Daarnaast had ik ook besloten om bijles te nemen voor de vakken economie, M&O en wiskunde. Dit was het beste besluit wat ik ooit heb kunnen nemen want ik ben echt een sukkel als het gaat om vakken met getalletjes. Dankzij de bijlessen heb ik uiteindelijk een 6,6 op het economie én M&O centraal examen gehaald, de vakken waar ik de afgelopen jaren onvoldoendes op haalde. Dit klinkt ironisch, maar laat ik het nog grappiger maken. Dit waren de hoogste cijfers die ik heb gehaald over het gehele examen. Had ik deze cijfers niet gehaald, dan was ik gezakt. Ik ben dus geslaagd dankzij de vakken die ik nooit gesnapt heb.

BeFunky-collage (6)Daarnaast heb ik me de afgelopen maanden onwikkeld. Ik heb veel geleerd over mezelf en weet nu heel goed wat ik wel en niet wil. Zo vond ik het erg moeilijk om mezelf op nummer één te zetten waardoor ik vaak in ongelukkige situaties terecht kwam. Nu weet ik er gemakkelijk van weg te lopen. Dat heeft me veel gelukkiger gemaakt aangezien ik geen dingen meer doe waar ik een slecht gevoel over heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een periode in een dipje zat en niet meer zo goed wist wat ik nou wilde. Daarom heb ik in de afgelopen maanden veel tijd besteed om mezelf weer lekker in m’n vel te laten voelen. Zo ben ik nu weer aan het sporten, ben ik bezig met voeding en neem ik vaker een rustmomentje. Daarnaast investeer ik ook vaker in mezelf, fotografie, fashion en make-up. Het klinkt cliché, maar hierdoor wordt je zelfverzekerder en ga je je beter in je vel voelen.

Iets anders wat me lekker in mijn vel laat voelen, is het vooruitzicht van de vakantie. Ik ga dit jaar naar Split in Kroatië, maar het is geen normale vakantie. Het is namelijk een singlereis. En nee, het is geen vakantie waar ik single heen ga en met een vriend terug kom. Het is eentje waar je met een groep onbekende leeftijdsgenoten op vakantie gaat. Dit is dus een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten waar ik zelf heel veel behoefte aan heb! Binnen een maandje gaan we weg en ik kan écht niet wachten. Het liefst zit ik morgen al in het vliegtuig! Het is een unieke ervaring waarvan ik jullie zeker op de hoogte zal houden via Instagram en deze blog.

Ook kijk ik uit naar volgend schooljaar. Ondanks dat ik nu een vwo-diploma heb, ga ik een hbo-opleiding doen, namelijk journalistiek op het Windesheim. Voor velen is dit onbegrijpelijk, maar voor mij is deze keuze vrij logisch. Ik ben een echte doener en vind het dus niks om in de boeken te zitten. De universiteit is alleen maar theoretisch terwijl het hbo veel praktischer is, vooral op de opleiding die ik ga doen. Ik zie de start van een nieuwe opleiding als een nieuw begin van mijn leven!

3lles

Nu heb ik zo’n drie maanden lang zomervakantie. Dat zie ik als dé perfecte mogelijkheid om bezig te gaan met 3lles.nl. Aan de foto’s en berichten van een paar maanden geleden kon je zien dat ik niet lekker in mijn vel zat. Het waren donkere, deprimerende foto’s en de berichten waren niet van goede kwaliteit. Dat roer heb ik nu compleet omgegooid. Op Instagram ben ik weer druk bezig en ik heb ook een nieuwe lay-out gemaakt voor 3lles.nl. Ik ben er zelf erg trots op, vooral op het logo die ik zelf gemaakt hebt. Mijn handen beginnen te jeuken om weer druk bezig te gaan met dit nieuwe begin! Het is nog niet helemaal af, maar ik kon het niet laten om alvast een artikel te schrijven voor jullie!

Hopelijk hebben jullie net zo veel zin in dit nieuwe begin als ik!

 

Liefs,

Elles

 

Share:

26 Reacties

 1. 12 augustus 2019 / 19:38

  Wauw wat goed! Jij komt er wel 😉 Wat knap dat je meer aan jezelf werkt en de stap hebt gezet om te veranderen. Geniet nog van de laatste paar weken!
  Liefs,
  Linne

 2. 21 juli 2019 / 08:26

  Gefeliciteerd met je diploma.
  Het gaat uiteindelijk op met papiertje. Is niet erg met welke cijfer het gehaald wordt.

 3. 20 juli 2019 / 13:17

  Gefeliciteerd met je diploma! Goed gedaan.

  Het is best wel lekker om als je een nieuwe start maakt ook met iets nieuws te beginnen!

 4. Frederique
  25 juni 2019 / 06:48

  Oh wat heerlijk he. Mijn dochter is ook geslaagd dit jaar. Voor mij ook een last van mijn schouders moet ik je zeggen haha. Geniet van je 3 maanden!!

 5. 24 juni 2019 / 17:59

  Wat goed! Gefeliciteerd met je diploma! En wat een fijne vooruitzichten, nu lekker verdient genieten van je vakantie!

 6. Mandy
  23 juni 2019 / 07:27

  Gefeliciteerd met je diploma! Ik was ook op het nippertje in 1 x geslaagd voor mijn diploma. Maar dat maakt het niet minder, je mag hartstikke trots op jezelf zijn!

 7. 21 juni 2019 / 20:14

  proficiat met je diploma! En geniet van je vakantie. Split is een super leuke bestemming

 8. 21 juni 2019 / 12:30

  Proficiat met je diploma! en ik vind het altijd zo fijn om te lezen dat mensen zich ontwikkelen en daardoor ook beter in hun vel voelen! Doe zo verder, zou ik zeggen!

 9. 21 juni 2019 / 11:46

  Gefeliciteerd met je diploma! Ik ben inderdaad ook maar nipt geslaagd; belangrijkste is in elk geval dat je papiertje binnen is. En ik vind het juist een hele goede beslissing om journalistiek te gaan doen. Je kent jezelf en als je meer een doener bent, zou ik lekker je hart volgen. Succes zit niet in je opleiding, maar in je instelling. Heel veel succes en plezier straks 🙂

 10. 21 juni 2019 / 11:27

  Journalistiek dat lijkt me best een interessante keuze – veel succes alvast 🙂

 11. 21 juni 2019 / 10:38

  Gefeliciteerd! Wat zal dat goed, voelen als je zo hard gewerkt aan heb

 12. 21 juni 2019 / 07:11

  Gefeliciteerd, wat goed! Ik vond het examenjaar vwo ook behoorlijk zwaar hoor. Fijne vakantie!

 13. 21 juni 2019 / 05:37

  Gefeliciteerd en wat een leuke foto’s! Mooi reisavontuur heb je in het vooruitzicht. Kroatië is een mooi vakantieland. Geniet ervan!

 14. 20 juni 2019 / 21:16

  Wat goed dat je jouw VWO diploma in de pocket hebt en er is niks mis mee om dan toch voor een HBO opleiding te kiezen. Dat heb ik zelf ook gedaan na mijn VWO. En zo’n single reis is helemaal leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben ook lang single geweest en ging dan ook altijd met groepsreizen mee, maar heb zelf nooit voor een single reis gekozen 😉 Bij alle groepsreizen zitten altijd genoeg mensen die single zijn. Geniet van je vakantie en heel veel succes met je studie journalistiek!

 15. 20 juni 2019 / 12:03

  Het lijkt me leuk om op die manier met andere mensen te reizen. Hopelijk zijn het allemaal leuke types waar je goed mee overweg kunt.

 16. 20 juni 2019 / 11:56

  Gefeliciteerd, logisch toch dat je even met je examens bezig was?

  Je ziet er goed uit en dit is toch de beste start van de zomer???

 17. 20 juni 2019 / 10:48

  Heerlijk dat je je diploma hebt gehaald en blijf in jezelf investeren, heel belangrijk voor de rest van je leven. Zovaak hebben we het alleen maar druk en rennen we, tijd voor jezelf helpt je om op te laden. Doe je goed.

 18. 20 juni 2019 / 10:06

  Super goed gedaan, gefeliciteerd! Geniet van de lange vakantie en alvast succes met jouw nieuwe opleiding!

 19. 19 juni 2019 / 19:35

  Gefeliciteerd! Goed gedaan succes met het weder oppakken van je blog, ik heb zelf nu ook aardig lang vakantie en zit er ook aan te denken om weer eens te beginnen. Als ik zo je artikel lees krijg ik daar wel weer zin in hihi
  xx

 20. 19 juni 2019 / 15:52

  Ik ben héééél blij dat je terug bent! Proficiat en de toekomst ziet er rooskleurig uit xx

 21. 19 juni 2019 / 12:09

  als eerste natuurlijk gefeliciteerd! fijn om te lezen dat het nu beter gaat met je. alvast een hele fijne vakantie!! lekker van genieten

 22. 19 juni 2019 / 10:59

  Van harte gefeliciteerd met je VWO diploma. Het lijkt me heerlijk om geslaagd te zijn!

 23. 19 juni 2019 / 09:41

  Gefeliciteerd met het behalen van je diploma en ga genieten van je wel verdiende vakantie. Gaaf dat je op een single reis gaat, gezellig en leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Kroatie moet prachtig zijn, dus dat zal gerust genieten worden en dan het nieuwe schooljaar weer fris en fruitig starten met je nieuwe opleiding!

 24. 19 juni 2019 / 09:36

  Wat goed dat je bent geslaagd, gefeliciteerd! Ik weet nog hoe vreselijk spannend en stressvol die periode was. Zo fijn dat je nu tijd kunt steken in leuk dingen zoals vakantie en vooruit kunt blikken op een nieuwe opleiding. Veel succes alvast! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.