DIY: Half gebleekte jeans

Half gebleekte jeans aanshot

Nu ik nauwelijks de deur meer uit ga, zit ik veel vaker op de populaire app Tiktok. Hier zie ik regelmatig filmpjes voorbijkomen waarin mensen hun kleding bleken. Dit inspireerde me om dat ook te doen! Omdat de half gebleekte jeans veel op mijn tijdlijn voorbij kwam, besloot ik om die na te maken.

Wat heb je nodig?

 • Oude broek die gebleekt mag worden
 • Bleekmiddel
 • Spuitfles
 • Tape
 • Plastic tas

PAS OP: bleekmiddel is érg chemisch! Zorg ervoor dat je er niet mee in aanraking komt. Ben je nog jong? Vraag dan je ouders om hulp. Draag voor de rest handschoenen, oude kleding en desnoods een masker. Stop met het bleken zodra je je onwel begint te voelen.

Wat moet je doen?

 1. Tape de helft van de broek die niet gebleekt wordt af
 2. Stop die helft in een plastic tas zodat hier geen bleekmiddel op kan komen
 3. Doe het bleekmiddel in een spuitfles en spuit dat vervolgens over de broek totdat de broek doorweekt is. Doe dit op een bodem waar bleekmiddel op mag komen, zoals steen.
 4. Laat dit zitten totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Onthoudt wel: hoe meer de broek gebleekt wordt, hoe meer je de stof beschadigd.
 5. Spoel het bleekmiddel van de broek en doe ‘m in de wasmachine

Ik ben best trots op het eindresultaat. Helaas is het bleekmiddel onder het tape gekomen. Het lijkt daardoor alsof ik in mijn broek heb geplast maar ik stoor me daar niet zo aan.

Zo’n half gebleekte jeans is lekker speels en anders dan gewoonlijk. Daarom vind ik het zo tof. Deze broek zal ik zeker eens gebruiken bij het maken van een instagram foto. Voor school zal ik ‘m waarschijnlijk niet dragen! Dat is omdat de broek op sommige stukken erg vies lijkt door het bruine draad waar de broek mee is gemaakt. Op een foto valt dat minder op dankzij het effect.

Dit is één manier om je kleding te bleken maar er zijn veel meer! Zo kun je ook ombre jeans maken of kun je een tie-dye effect creëren.

Liefs,
Elles

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 7 mei 2020 / 07:19

  Oeh ik vind het heel tof geworden!

 2. 4 mei 2020 / 17:45

  Wat onwijs stoer! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.